Baleset-megelőzés a Karácsony iskolában

Csepel.hu

Pályaorientációs nap keretében a balesetek megelőzéséről tanultak játékos feladatokon keresztül a Karácsony Sándor Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. Szeptember 21-én a csepeli rendőrség munkatársai látogattak az iskolába és szemléltették a fontos tudnivalókat.

A kisiskolások a csepeli önkormányzattól kapott láthatósági mellényben járták végig az állomásokat. Kisebb csoportokba tömörültek, kerékpároztak az aulában, megismerkedtek a bűnmegelőzés rejtelmeivel és a közlekedésben használt KRESZ táblákkal. Az ujjlenyomat állomásnál saját kézlenyomatukat készítette el a szakember mágnes por segítségével. A rendőr elmagyarázta a bűncselekmény során a helyszínelés fontosabb lépéseit, mesélt arról hogyan és mivel keresnek hajszálakat, láb- és keréknyomokat.

A gyerekeknek legjobban a rendőri karjelzések bemutatója tetszett, amelyet általában a jelzőlámpák meghibásodásakor és egyes balesetek forgalomelterelésénél alkalmazzák. Szinte mindenki kipróbálta a forgalomirányító botot, néhányan a rendőrsapkát is a fejükre tették.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !