Máris rongálják a felújított Daru dombot

Csepel.info

Nem sokkal az után, hogy az önkormányzat felújíttatta a csepeli Daru domb környékét és a Duna parti sétányt, máris vandálok rongálták meg – értesítette követőit a szomorú hírről Borbély Lénárd polgármester.

Az elmúlt években nem volt olyan önkormányzati felújítás, aminek az átadását ne előzte volna meg vandál támadás. De nem csak átadás előtt, az után is élvezettel teszik tönkre egyesek a köztéri parkokat, padokat vagy illemhelyeket.

A csepeli polgármester Facebook oldalán számolt be a szomorú eseményről:

“Sajnos elkezdődött. A felújított Daru dombon valaki az egyik új padra graffitit fújt, és a nyomok alapján az ülő falat egy biciklis megrongálta és letörte a szélét.

Minden alkalommal azt szoktam kérni, hogy vigyázzunk közösen az értékeinkre, de úgy látszik, valakiknek a rongálás többet ér a szépnél, a jónál.

Továbbra is kérem a lakosság segítséget a megújult területek megvédésében, de ezen túl be is fogjuk kamerázni a területet.

A graffiti kapcsán még a mai napon feljelentést tesz az önkormányzat, remélem meg fogják találni, aki oda festette. Máskor is volt már eredményes nyomozás ilyen ügyben, mivel a graffiti alapján elképzelhető, hogy be tudják azonosítani a rongálót.

Vigyázzunk közösen a kerületre!”

– emelte ki Borbély Lénárd

Folyamatos a rongálás és a szemetelés

A Csepel.info úgy tudja, hogy az elmúlt hét évben valamennyi önkormányzati fejlesztést végigkísérte a vandalizmus. Az Akácfa utcai Kiserdőnél már az átadás előtt megrongálták a tájékoztató táblákat, a Kis-Duna parti sétányon az új lámpasor tucatnyi tagját rongálták meg, de nem úszta meg a “vandálbiztos” illemhely sem. Mivel túl sok kárt a vandálbiztos szerkezetben nem tudtak tenni, az illemhelyet legutóbb bosszúból felgyújtották.

A csepeli kalózhajós játszótérre vidékről is sokan jönnek a különlegessége miatt. Ugyanez az oka annak, hogy a vandálok is szemet vetettek rá. Ha nem lenne ott állandó őr és kamerarendszer, valószínűleg már csak egy alig felismerhető, kiégett hajóroncs emlékeztetne a gyermekek kedvenc játékaira.

Az önkormányzat 2010 óta évről évre többet költ a vandalizmus megelőzésére és a károk enyhítésére. Ugyanez a helyzet az illegális szemétlerakással. Miközben jelentősen javult az életszínvonal, emelkedtek a reálbérek, sokan azt hinnék, hogy az illegális szemétlerakás csökkent. Nem így van: lapunk úgy tudja, hogy az önkormányzat idén sokkal több pénzt fordít a közterületekre törvénytelenül lepakolt szemét elvitelére, mint korábban bármikor.

Csepel.info

15 hozzászólás “Máris rongálják a felújított Daru dombot” bejegyzésre

  1. 1olvaso szerint:

    1. Alíg vannak ott kukák, főleg lent a kavicsos sétányon.
    2. Átadták már a területet? Mert ha jobban megnézitek lent a parton, akkor a beton tömbök már repedtek.
    3. Szintén lent a parton a betonok előtt van 1 lámpa oszlop, ami kilóg a sorból (3 lámpa oszlop szép nagy 3szögű területet alkotnak). Azt kéne korrigálni.

  2. genovéva szerint:

    Ha átadták is aug. 20-ra, utána újra birtokba vették. Állampolgári nyomásra, avagy maguktól, de visszaépítik az elkobzott középső utat. Az emberek eszméletlen tempóban dolgoztak, köszönet nekik! Viszont a villanyoszlopokat sajnos nem tették vissza, és a megszokott, árnyékos helyen volt padokat sem pótolták.

  3. 1Olvaso szerint:

    genovéva!

    Csak azért olyan gyorsan dolgoztak, mert most hétvégén lesznek ott programok + Bikini koncert 😉
    Igen, továbbra is hiányolom a padokat, az aszfalt pálya mellett is kéne vissza tenni pár padot.

  4. Nagy Lajos szerint:

    Hihetetlen, hogy ilyen apróságokból nagy cikket kreálnak, arról viszont egy szó sincs, hogy a hozzánemértő kivitelezésnek köszönhetően lassan életveszélyessé válik az egész: https://imgur.com/a/nAP02

  5. Ábel Attila szerint:

    Kedves Lajos, a frissen lerakott termőföldet könnyebben elmossa egy felhőszakadás. Ezért ahol elmosta ez eső a földet, ott pótolni kell. Ez nem a kivitelezés hibája, ez csak fizika. Amikor kinő majd a fű, akkor nem lesz ilyen probléma: ez fizika és biológia.

  6. Kiss Vince szerint:

    Vigyázz Lajos, mindent meg tudnak magyarázni, ez biológia!

  7. Nagy Lajos szerint:

    Kedves Attila!
    Sírva röhögök! Ahogy látom maga volt az egyik, aki ezt átvette és aláírta. Ha nem ért egy kicsit sem a parkfelújításhoz, az nem feltétlenül baj, de amikor egy ekkora baromsággal áll elő a kivitelező és maga nem csak elhiszi, hanem még fennhangon tovább is hirdeti, az több mint probléma.

  8. Ábel Attila szerint:

    Kedves Lajos, nyilván Ön mindenhez sokkal jobban ért mint más, és ezt szóvá is teszi – amit nem kívánok megkérdőjelezni. A helyzet viszont az, hogy egy nagy felhőszakadás után az ilyen károk kikerülhetetlenek a frissen elkészült parkosításnál. És ez bizony fizika. Ha majd megnő a fű, és a gyökerei összetartják a földet, akkor nem lesznek ilyen károk. Ez van.

  9. 1olaso szerint:

    “Ábel Attila”
    Kérem magyarázza el nekem, hogy a park közepén lévő járda, amit utólagosan csinálták meg kb 1 hete, ott miért nincsenek lámpák? És a padok miért nincsenek az aszfalt foci pálya mellett (voltak) ?
    Az utca mellett miért nincsenek padok? (voltak)
    Lesz 3-ik fázis, hogy ezeket csinálják, és mi még nem tudunk róla?

  10. 1olaso szerint:

    És ahol a beton már megrepedt, ott mi lesz?
    Ezekre milyen garanciát vállaltak a kivitelezők?

  11. Kiss Vince szerint:

    1olvaso
    Ábel Attila szavaival élve, ez van, ez fizika, majd ha kinő a gaz eltakarja! 🙂

  12. Nagyapó szerint:

    Professzor urak, csak a trollkodásra fussa? Van valami ötletük is?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Kiss Vince szerint:

    Pfff… Annyira jellemző! Aki más véleményen van rögtön trollkodik, vagy komcsi, bolsi, libsi, stb.

  14. 1olvasó szerint:

    Nagyapó!

    Ötletünk van!
    Meg kellett volna kérdezni a népnek a véleményét, hogy mi a véleményük a felújítandó tervről, és akkor lehet nem lett volna ekkora gáz a felújítás.
    Most meg foltozhatják a hibákat…

  15. […] Máris rongálják a felújított Daru dombot […]

Itt lehet hozzászólni !