Mozgáskorlátozottak Családi Napja

Csepel.hu

Évről évre többen látogatják a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CSMOE) Családi Napját. A mozgáskorlátozottak találkozójukat a volt Nagy Imre ÁMK udvarán rendezték szeptember 9-én. Legfiatalabb tagjuk, a kétéves Viktória is részese lehetett a szalonnasütésnek és a táncműsornak.

A résztvevőket Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke köszöntötte, majd a csepeli városvezetők üdvözletét tolmácsolta.

A csepeli önkormányzat több éve támogatja az egyesület rendezvényeit, kirándulásait. 2015-től ingyen bocsátja rendelkezésre a művelődési központban lévő ügyfélszolgálati irodát, amely szeptembertől egy másik szobában működik, de ugyanott a földszinten található. Változatlanul hétfőn és csütörtökön intézhetik ügyeiket a mozgásukban korlátozottak – tudtuk meg Szabóné Szőke Hajnalka egyesületi vezetőtől.

Tájékoztatott arról is, hogy taglétszámuk folyamatosan növekszik. Sokan munkahelykereséssel fordulnak hozzájuk, azonban a segítő beszélgetés egyeseknek megnyugvást jelent.

Interneten keresztül került kapcsolatba az egyesülettel Viktória édesanyja. „Kislányunk ortopédiai betegséggel született, dongaláb a diagnózis. Ez a terhességem 21. hetében kiderült, így fel tudtunk készülni rá. Lombikbébi eljárás során fogant, nekünk nagyon várva várt gyermek volt. Rendkívül jó kedélyű kislány, a gyógyulás útja előttünk áll, sokat kell tornáztatnunk. Kértem és kaptam is segítséget az egyesülettől, Hajnalkáék tovább irányítottak a megfelelő szervezetekhez egyéb juttatások igényléséért” – mondta el az anyuka.

A CSMOE ügyfélszolgálati iroda elérhetősége:

Simon Bolivár stny. 4-8.

E-mail: csmoe@freemail.hu

Ügyfélfogadási idő: hétfő:14-17;

csütörtök: 9-12 óra között

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !