Korlátolt járdákat szeretnének a gyalogosok

Helyi Téma

Mobiltelefonos felvétel a Kossuth Lajos utcában történt balesetről

A Kossuth Lajos utcában az árkádokkal szemben gyakran a járdára mennek az autók. Nemrég történt egy baleset, csak a vakszerencsén múlt, hogy nem ütöttek el gyalogost.

A Csevak Zrt. a kerület több pontján, többek között a Kossuth Lajos utcán is fokozott védelmet tervez kiépíteni a járdán. A Kossuth Lajos utcában lakó Gáspár Anita mesélte lapunknak, hogyan történt a baleset. – Az árkádok fölött, ahol a gyógyszertár is van, nagy csattanást hallottam, odamentem az ablakhoz, láttam, hogy szemben egy parkoló autóval egy másik gépkocsi összecsattant, és feltolta a járdára. Feldühített az eset, mivel azon az oldalon a parkoló autóktól nincsenek védve a járókelők. Jó lenne, ha kiépítenének valami védelmi vonalat, hogy ne fordulhasson elő az ilyesmi. Ott szoktam tologatni babakocsiban a gyermekemet, félek, nehogy akkor történjen hasonló eset.

Az asszony rendszeresen tapasztalja, hogy a sétálóutca és a piac parkolója közötti járdán és a parkon keresztül is közlekednek az autók, a motorosok és a biciklisták, akik a gyalogosok testi épségét is veszélyeztethetik. Az ügyben illetékes Csevak Zrt. vezetőhelyettesétől úgy értesültünk, kerületszerte tervezik a hasonló problémák megoldását. – Utána fogunk nézni annak is, hogyan tudnánk jobban biztosítani a járdát. A Kossuth Lajos utca 88. és 100. körül próbáljuk levédeni a zöldterületet. Fizikai akadályt, korlátot szeretnénk létesíteni több helyen, ezeket általában tiszteletben tartják az autósok. Nem ártana azonban, ha a közterület-felügyelet és a rendőrség is odafigyelne az ilyen szabálysértésekre, mert pusztán fizikai akadályokkal nem lehet mindent meggátolni – fejtette ki Zsiláné Bara Éva, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. igazgatóhelyettese.

Véleménye szerint a korlát a jó megoldás, nem a betontuskó, mert az balesetveszélyes lehet, ha kidől, illetve az autókban kárt tehet, ha a sofőr nem veszi észre, s az így keletkező károkért a Csevak felelne.

helyitema.hu

26 hozzászólás “Korlátolt járdákat szeretnének a gyalogosok” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A korlát nem jó megoldás. Balesetnél a csapódó járműveknek nem akadály a néha magától is kidőlni képes korlát. (papírgyár előtt található) Az igazi megoldás a beígért gerinc út megépítése jelentené! Lehetne megoldás a Kossuth Lajos utcát sétáló utcává alakítani.
    Budapest talán Csepel egyetlen olyan kerülete, amely nem rendelkezik úgynevezett “belvárossal”.
    Példát vehetnének a szomszédos kerületektől Csepel vezetői a lakosság barát környezet kialakítására.
    Nem ártana néha – “Csepel vezetői” – Pestszenterzsébetre ellátogatnának körül nézni, vagy beiratkoznának valamilyen városfejlesztési tanfolyamra. – Igaz ehhez már késő!
    A szomszédban képesek voltak a városrész vezetői lezárni a hasonló nevű utcát sétáló utcává minősíteni. Lehet, hogy odaát nem a pénz lenyúlására szakosodtak az egy alomból származó vezetők?

  2. Jeniszej szerint:

    “Korlátolt járdákat szeretnének a gyalogosok”
    Én is gyalogos vagyok. De nem szeretnék sem rácsot, korlátot, szöges drótot.
    Elkerülő, átmenő forgalmat elvezető gerinc utat azt szeretnék!

  3. Lexon szerint:

    Helyi théma?

    A mostani lapszám (is) elég viccesre sikeredett. A “szerkesztôk” néha borzalmas munkát végeznek.
    Egyik cikk címe: Deutsch Tamást váltja Németh Szilárd a parlamentben, rögtön mellette a másik: Gördül a szenny Csepelrôl…
    muhaha – ezen hatalmasat röhögtem.
    Hiába no, az élet produkál vicces dolgokat.

  4. Lexon szerint:

    “Véleménye szerint a korlát a jó megoldás, nem a betontuskó, mert az balesetveszélyes lehet, ha kidől, illetve az autókban kárt tehet, ha a sofőr nem veszi észre, s az így keletkező károkért a Csevak felelne.”
    Ezt egyébként nem értem. A betontuskó kidôlhet? Micsoda? A 40 centi magas tuskót kifújja a szél? És persze a korlát is ugyanolyan sérülést tehet az autóban. Ha nem veszi észre a sofôr, akkor inkább hagyja otthon a kocsit és ne vezessen, mert egy gyereket sem fog észrevenni.
    Kezdem azt hinni, hogy valakinek korlátépítô kisvállalkozása van…

  5. Gordon szerint:

    Lexon apró örömei…

  6. csepeli szerint:

    Láttam a balesetet, és egyáltalán nem lepődök meg! A Badi Hami autós látogatóinak nagy része menőzik a parkolásnál, járdára állnak stb. Kíváncsi vagyok mikor lesz komolyabb baj… (remélem soha)

  7. lolka szerint:

    Körülbelül két-három hónapja irtam ide a fórumra ugyan ez miatt a probléma miatt, hogy legalább egy fehér csikot a járdára, meddig állhat az autó eleje ill. hátuja.
    Ebben nem vagyok biztos, de vagy Lexon, vagy Jeniszej még jopováskodott is , de nem ez a lényeg, sőt javasoltam azt is hogy lehetne ferde beálló csikot is festeni. Akkor még nem tőrtént baleset, csak bosszantott, hogy naponta kerülgetni kell a belogó autókat…

  8. Kovács Ernő szerint:

    A debreceni gladiátorok a Puskás stadionban harcolnak a magyarokért
    Kommentalok.hu Megvannak az ellenfelek!!!!!!!!

  9. forgetIT szerint:

    # Kovács Ernő:
    A debreceni gladiátorok a Puskás stadionban harcolnak a magyarokért
    Kommentalok.hu Megvannak az ellenfelek!!!!!!!!

    Ki a Faszt érdekli? ?

    Gáspár Anita meg menjen a “Mekibe”, ott nem érheti baj……

  10. Jeniszej szerint:

    lolka:
    Nem a belógó autók okoznak balesetet az egyenes vagy ferde csíkon túl – az biztos!
    Nagyobb baleseti forrás a parkolóból kiálló autók, melyek az iszonyú átmenő forgalom miatt néha nem tudnak kiállni – a folyamatos forgalom miatt.
    A gyalogosok között az álló, parkírozó autók még soha nem okoztak balesetet.
    Azt viszont a szemtanú is láthatja, miként cikáznak át a gyalogosok a baleset színhelyén a túlsó oldalra, mellőzve a biztonságos gyalogátkelésre kijelölt helyet.
    Nincs veszélyesebb a parkoló autó takarásából kilépő gyalogos. Aki a túlsó oldalra siet testi épségét veszélyeztetve.

  11. Jeniszej szerint:

    lolka:
    Úgy tudom neked, sem árt egy kis testmozgás. Biztos nem veszélyes garantálom neked! – parkírozó autók közötti sétálás, kerülgetés.

  12. Jeniszej szerint:

    Megjegyzem itt az üzletsor előtt a túlsó oldalon biztonságosan kétszer annyi parkírozó helyet, lehetne kialakítani a jelenleginél.
    Még midig jobb, mint a kutyaszaros gazos elhanyagolt zöld terület.
    A multik azért tudnak valamit! Először megépítik a parkolót túlméretezve utána, kialakítják az üzletet.
    A magyar kereskedők a miért nem érdemlik meg, hogy az üzleteik, körül befizetet adóforintjaiból a mai kornak megfelelő-biztonságos, parkolok, alakuljanak ki figyelembe véve a lakosság étekeit is.
    Nem tiltani kell!

  13. Jeniszej szerint:

    Tessék megnézni a MEGI előtt nincs korlát csak gondozott szép fű. Van parkoló és ez így van rendben! Lehet tanulmányoznia a Csevak szakembereinek, hogy ezek, hogy formálják. Igen, tessék megnézni!
    Nagyon kellene ide, viszont egy kijelölt gyalogátkelőhely.

  14. lolka szerint:

    Akkor az emlitett szakaszon meg kell tiltani a gyalogosközlekedést és akkor minden autós úgy áll be a parkolóba ahhogy sikerül, sőt ha orral áll be ajárdán haladva biztonságossabban betud kapcsolodni a forgalomba, igazából lehet ragozni a dolgot reggeltől estig, de mindenféle képpen valami megoldás kell!
    A kiállás egyszerü közlekedési morál az úton haladónak csak egy intés, de amikor sok bunkó autós azt sem tudja, hogy a kormány alatt jobboldalon miaz a kis szar ami le-fől kapcsolható, hogy lehetne elvárni egy kis gesztus…

  15. Lexon szerint:

    lolka: nekem az a “kis szar” az ablaktörlô kapcsolója… 😀
    A gyalogos közlekedés pedig eleve tilos. Nem lehet minden méterre korlátot meg tiltó táblát tenni. Egyedül a gyalogátkelôn szabad átmenni. Aki nem ott megy át, az szabálytalan. Pont.

  16. lolka szerint:

    Lexon:
    Bocs ezt nagyon el…..tam a baloldalira gondoltam (pedig ezt használom én is)
    De a másik részt nem értem én a járdáról beszélek, amire fellóg az autók órra ill. eleje, és sokszor egy babakocsit alig lehet eltolni

  17. Jeniszej szerint:

    Mi várható el attól az autóstól, aki összekeveri a két kezét?
    Lehet, hogy fék helyett a gázra lép?

  18. Jeniszej szerint:

    Olyan “bunkó autós-nak” autóba sem szabad ülni, aki felcseréli a két oldalt.

  19. Jeniszej szerint:

    Valóban ezektől óvakodni kell!

  20. lolka szerint:

    Jeniszej:
    Vannak olyan dolgok, amit most élőszoban megkérdenék tőled egy pillanatra, vagy kettőre elgondolkodnál, pedig csinálod mindig, úgy hogy oda sem figyelsz, csak úgy reflex szerüen, ez egy beidegződés.
    Még egy kis apróság a lábamban nem tudom hány km. van, de a bringám kőzel olyan idős mint az autom az egyikkel mentem 32ezer km a másikkal 42km, hogy összekevertem az ablakmosot az irányjelzővel az egy dolog, de mindig használom az irányjelzőt, nem úgy mint sok bunkó autós, (tisz.a kivételnek)…

  21. Jeniszej szerint:

    T.
    lolka:

    Nem akartalak megbántani, de a poént nem bírtam kihagyni.
    Ami gyakorlottságodat bizonyítja – bizony elég kezdő vagy még a vezetésben. Jó lesz még komolyan gyakorolnod.

  22. lolka szerint:

    Jeniszej:
    1971-óta vezetek, pojénkodhatsz nyugodtan, ha igazán életszerűék a poénjaid még nevetek is rajtuk, vagy annyi idős mint a jogsim? Egyszerüen nem tudsz megbántani…

  23. lolka szerint:

    A poén nem a tied volt, hanem ime :
    Lexon:

    2009. augusztus 28. 18:06-kor
    lolka: nekem az a “kis szar” az ablaktörlô kapcsolója…

  24. Jeniszej szerint:

    Élőszóban minden más az biztos! – dehát ha már az ember le irja
    és még utána sem tünik fel a hülyeség az már baj!
    Idézem általad leirtakat:
    “A kiállás egyszerü közlekedési morál az úton haladónak csak egy intés, de amikor sok bunkó autós azt sem tudja, hogy a kormány alatt jobboldalon miaz a kis szar ami le-fől kapcsolható, hogy lehetne elvárni egy kis gesztus…”
    Ha ilyen fölényes modon “bunkónak nevezed” a szabályosan haladó társaidat

  25. Jeniszej szerint:

    Élőszóban minden más az biztos! – tehát ha már az ember leírja
    És még utána sem tűnik fel a hülyeség az már baj!
    Idézem általad leírtakat:
    “A kiállás egyszer közlekedési morál az úton haladónak csak egy intés, de amikor sok bunkó autós azt sem tudja, hogy a kormány alatt jobboldalon mi az a kis szar, ami le-fől kapcsolható, hogy lehetne elvárni egy kis gesztus…”
    Ha ilyen fölényes módon “bunkónak nevezed” a szabályosan haladó társaidat – akkor jelzem neked, hogy, általában aki közlekedik az elsősorban a KRESZ szabályait, tartsa szem előtt.
    Az általad történt bunkózás lásd be nem helyénvaló! – az biztos.

  26. lolka szerint:

    Jeniszej:
    “A kiállás egyszerü közlekedési morál az úton haladónak csak egy intés, de amikor sok bunkó autós azt sem tudja, hogy a kormány alatt jobboldalon miaz a kis szar ami le-fől kapcsolható, hogy lehetne elvárni egy kis gesztus…”
    Megyek az úton, és látom a parkolóból ki akar állni egy jármű, bele nézek a tükörbe és látom mögöttem jőn vagy tiz autó, akkor villantok, vagy intek és beengedem, vagy lesza……om és megyek tovább. Az elöző a közlekedésimorál, mert hát társak vagyunk az úton. A másik rész, eltekintve a “végzetes” hibától, mert ujjabban nem használják az irányjelzőt (tiszt. a kiv-nek) ami tájékoztatná a közlekedőket arról, hogy merre is szeretnénk haladni, főleg a gyalogosok számára lenne elengedhetetlenül hasznos és persze a többi résztvevőre is (nos ő rájuk vonatkozott a “bunkó”)-és álltalában ők nem ismerik a közlekedésimorál azon részét, amit fentebb taglaltam
    lolka:

    2009. augusztus 28. 17:41-kor ennek a második részét még egyszer átolvasod (ha elég annyi) meglátod egy kicsit benne van a lényeg…Na heló szép napot!

Itt lehet hozzászólni !