Szelényi Zsuzsannával kampányol a “beszari forradalmár”

Csepel.info

Szeptemberben is a júniusban kilépett Szelényivel kampányol az Együtt

Hiába lépett ki júniusban Szelényi Zsuzsanna az Együttből, még most, szeptemberben is vele kampányol egykori pártja. A csepeli levelesládákat Szabó Szabolcs szórta tele a választási lapjával.

Ahogy arról beszámoltunk, Szabó Szabolcs lett a balliberális összefogás csepeli jelöltje. Most annak ellenére kampányol Szelényi Zsuzsannával, hogy a képviselő asszonynak éppen a Juhász Péter és Szabó Szabolcs-féle botránypolitizálásból lett elege. Úgy tűnik azonban, hogy Szabó csak a szájkaratéban erős, nem a kiállásban. Bemutatunk egy Index-videót, amelyben jól látszik, hogyan hagyta cserben az Együtt politikusa női párttársait akkor, amikor veszélybe kerültek, és ki kellett volna állni mellettük. Szabó Szabolcs inkább hátat fordított, minthogy segítsen.

 

szsz

A Csepelen és Soroksáron induló, de a mai napig Gyulán lakó politikus a szeptember első napjaiban kiszórt kampánylapban Szelényi mellett hirdeti az “igét”. A képviselő asszony a propagandalap szerint a nőkért és a családon belüli erőszak ellen küzd a párttal a Parlamentben, Szabó Szabolcs pedig állítólag az iskolákért harcol.

Ennek némileg ellent mond, hogy Szabó legutóbbi közleményében éppen a hallgatói önkormányzatok felszámolását hirdette meg. Mindezt pusztán azért, mert az önkormányzatok közül egy, a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviselete nem osztotta pártja Putyinról kialakított véleményét. Ilyen kemény fellépés – még ha ez most szóbeli is – Rákosi idején volt utoljára az egyetemi autonómia ellen.

Szabó máskor sem fogja vissza magát, ha szájkaratéról van szó. Megfenyegette ő már az ügyészséget is, legutóbb pedig a soroksári svábok vezetőjének ment neki azért, mert a svábok nem őt, hanem a valóban Csepelen élő, és a svábokkal kiváló kapcsolatot fenntartó Németh Szilárdot merészelték támogatni a 2014-es választások előtt.

Beszari forradalmár…

Ha viszont nem pöffeszkedésről és fenyegetőzésről, hanem valódi kiállásról van szó, már gyorsan kifut a vér a politikus pucájából. Amikor például az Együtt-PM aktivistái megpróbálták lezárni a Lánchidat, Szabó már az első másodpercekben a járdára somfordált, mintha semmi köze sem lenne az egészhez.

Hagyta, hogy a párt nő tagjai konfrontálódjanak, hogy őket ráncigálják meg a hídlezárás miatt dühös férfiak.

Képernyőmentés az Index videójából: piros karikával a piros széldzsekis Szabó, aki hátat fordítva hagyja, hogy pártjának nőtagjait inzultálják

Az  Index videóján végig lehet nézni az egész jelenetsort. Szabó Szabolcs az akcióra készülők között az 5. másodpercnél jelenik meg, egy később is jól felismerhető piros széldzsekiben. Az Index videójának későbbi perceiben – míg a párt nő tagjai a hídlezárással és a dühös autósokkal küzdenek -, Szabó már csak a járdán, nézelődőként tűnik fel időnként a háttérben. Aztán ismét a háttérben, 2:08-nál látható újfent jól felismerhetően. Először szándékosan hátat fordít a elháborodott autósokkal vitatkozó női párttársainak, és egy kamerás áll előtte.

Egy pillanatra Szabó odasandít, aztán hagyja, hogy lenyomják párttársnőit

Később látható, hogy az egyik nő kezéből kitépi a transzparenst az egyik dühös autós – de Szabó csak éppen odasandít, és nem mer közelebb lépni. Az Index videója alapján ez után Szabó még percekig hagyta, hogy gyalázzák a párttársnőit, és nem tett a védelmükben semmit.

Lapunk több újságíró véleményét is kikérte az esetről. Szerintük az Együtt politikusai azért küldtek szándékosan a nőket az út közepére, mert arra számítottak, hogy valaki majd megüti vagy elüti őket. (A felvétel alapján ez a terv hajszál híján megvalósult.) Utána jött volna Szabó, a képviselőjelölt, aki azonnal felháborodottan nyilatkozott volna a sajtónak az elfogadhatatlan, nőket ért erőszakról. Ez sem menti azonban a politikust az alól, hogy nőket küldött egy veszélyes inzultusba és hátat fordított nekik, amikor azoknak segítségre lett volna szükségük.

Érdekes, hogy Szabó a Putyin elleni “nagy tüntetés” során sem tűnt fel Juhász Péter mellett.

…1%-os párttal, mégis ő a jelölt

Botka László lapunk értesülései szerint idén februárban egyeztetett először Szabó Szabolccsal a közös jelölésről, azóta pedig az 1%-os népszerűségű Együttel és a Párbeszéddel is sikerült megállapodniuk a jelöltek személyéről. Bár a tárgyalások titokban folytak – az MSZP kész helyzet elé akarta állítani a Demokratikus Koalíciót – Gyurcsány pártjában mindvégig tudtak az egyeztetésekről és azok állásáról.

Szabó Szabolcs

Botka bekerítő hadmozdulatát ennek ellenére nem sikerült megakadályoznia a DK-nak. Gyurcsányék pedig most vagy elfogadják az MSZP-Együtt-PM által felajánlott, és tudomásunk szerint igen megalázó alkuajánlatot, vagy ellene fordulnak – amit a balliberális szavazótábor nem fogadna el. Úgy tudjuk, hogy valójában erről szólt a DK szeptember 2-i kampánynyitó rendezvénye is.

De az MSZP-n belül sem nagy az öröm. Az erősen balliberális többségű Csepelen például a helyi pártszervezet megalázásaként élik meg, hogy sem az országgyűlési, sem az önkormányzati választásokon nem ők adják a közös jelöltet (2014-ben egyszer már megalázták őket ezzel). Ezért informátoraink már azt is jelezték, hogy hiába ajánlották fel a DK-nak a polgármester-jelölés jogát, a csepeli MSZP 2019-ben vissza fog lépni a megállapodás mögül. A csepeli szocialistáknak saját tervük van a helyhatósági választásokra. Nem csoda, hogy Szenteczky János pártelnök már 2014 őszén is a DK bukását ünnepelte a választások éjszakáján.

Csepel.info

 

8 hozzászólás “Szelényi Zsuzsannával kampányol a “beszari forradalmár”” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Értem én, hogy az Együtt gender szakos tagjainál nem számít az, hogy ki a nő és ki a férfi. De akkor miért a nőket küldték az út közepére arcoskodni, miért várták, hogy megüssék őket, és miért lapítottak a “férfiak” az út szélén, a járdán? Csak én érzem azt, hogy ami az Index videójából kiderül, az nagyon visszataszító?

  2. Kopasz Jány szerint:

    Szabó Szabolcs nem tudja, fideszesben ne bízz soha, még volt fideszesben sem (Szelényi Zsuzsa)!

  3. kérdemén szerint:

    És a fidesz legközelebb is azt a visszataszító figurát fogja indítani vajon, aki még ettől a szopottgombóc szabolcstól is kikapott? 🙂

  4. Tóth kati szerint:

    Ha a kisbuzi szabó ismét bejut csepelről az tényleg nagy szégyen lenne ránk csepeliekre nézve.

  5. Tóth kati szerint:

    Egyébként a kisbuzi tudja,hogy hol van Csepelen mondjuk a Kossuth Lajos utca?

  6. Kopasz Jány szerint:

    A szexuális orientáció szigorúan védett személyes adat, Ön Tóth kati sorozatosan megsérti Szabó Szabolcs jogait! Nagy szégyen ránk nézve csepeliekre, hogy ezt Ábel Attila, a Csepelinfó domain tulajdonosa évek óta elnézi!

  7. Kopasz Jány szerint:

    Erre nem tudott semmit válaszolni sem a címzett, sem a Csepelinfó tulajdonosa!

Itt lehet hozzászólni !