Mementó: így néznek ki ma a Fidesz által kivágott fák

Csepel.info

2014 őszén Szabó Szabolcs és Horváth Gyula, a balliberális pártok csepeli-soroksári képviselője és csepeli polgármester-jelöltje felháborodva jelentették be, hogy kivágták a csepeli Szent Imre tér egészséges fáit.

Mindketten fényképekkel “bizonyították” állításaikat – de mindkettőről hamar kiderült, hogy csak rosszindulatú hazugság volt az állítás. De vajon etikus-e hazudni azért, hogy valaki szavazókat győzzön meg vele?

Horváth Gyula hazugsága

Horváth Gyula a fenti facsoportról írta azt, hogy kivágták. A 2017. július 27-i fotónkon jól látható, hogy ezek a fák köszönik szépen, nagyon jól érzik magukat ma is. Szabó Szabolcs is hosszan kereshetett annak idején olyan helyet, ahonnan a korhadás miatt kivágott fákról nem látszódott, hogy ki vannak korhadva. Szabó és Horváth 2014-ben egy európai uniós városrehabilitációs és panelfelújítási programot próbáltak meg tönkretenni az állításaikkal. Nem csak a kerületnek, de több ezer csepelinek is komoly anyagi kárt okoztak volna ezzel.

Az eset különlegessége, hogy nem sokkal később kiderült: a zöldnövényzet rendbetétele életeket menthetett meg. 2015. július 18-án történelmének talán legnagyobb vihara csapott le Csepelre. Még a Posta épülete sem bírta a hatalmas széllökéseket: a tetőzet darabjai a közeli játszótérig repültek. Akkor a felújított, felfrissített facsoportokból alig néhány fa dőlt ki vagy tört ketté. Szakemberek szerint ugyanakkor szó szerint háborús pusztítást okozott volna, ha a kikorhadt, beteg és önmagukban is balesetveszélyes fák az ellenzék követelésére a helyükön maradnak.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !