Újabb csepeli tehetségért szurkolhatunk

Csepel.hu

Az idei évben Győr nyerte el a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát. Hazánk első olimpiai eseményén 50 ország fiataljai mérik össze erejüket, köztük egy fiatal csepeli tehetség, Horváth Karolina, aki 2000 méteres akadályfutáson áll rajthoz július 28-án pénteken.

Az utóbbi években sorra nyeri a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávú futásban a 15 esztendős Horváth Karolina, aki a Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja, kitűnő tanuló.

Kétszer megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet díszoklevéllel. Az utóbbi három évben a serdülők között megnyerte az országos triatlon bajnokságot, amely 500 méter úszásból, 12 kilométer kerékpározásból és 3000 méter futásból áll. A Vivicitta futóversenyen második lett a nők között 2014-ben, a 10 kilométeres Spar Marathon Budapest versenyen pedig elsőként ért célba 2015-ben. Kecskeméten idén márciusban a Magyar Atlétika Szövetség által meghirdetett Országos Mezei Futó Versenyen serdülő kategóriában 3000 méteren első helyezést ért el. Április 11-én rendezték meg az Országos Diákolimpiai Mezei Futó Versenyt, ahol immár zsinórban harmadjára győzött kategóriájában a 2500 méteres távon. Februárban fedett pályán a 3000 méteres versenyen a felnőttek között negyedik lett, de serdülőként új országos csúcsot futott. Az U18-asok mezőnyében jelenleg európai ranglistavezető 2000 méter akadályfutásban. Sikereinek részese Jakab Ágnes edző, a triatlonban pedig Kegye Tibor.

A fiatal tehetség általában hetente hatszor edz. A posztógyári tanuszodában minden nap két kilométert úszik, utána 6-8 kilométert fut, a Hollandi úton pedig 20-25 kilométert kerékpározik. Távolabbi célja között a felnőtt olimpián való részvétel szerepel, de lehet, hogy ott már a triatlonosok között küzd majd az érmekért.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !