Borbély Lénárd Budapestről

Csepel.hu

A Tusványosi Szabadegyetemen számos előadásra is sor került. Budapest elmúlt hét évéről szóló programon meghívottként vett részt Csepel polgármestere. Borbély Lénárd a beszélgetésen kiemelte: a nemzet fővárosa 2010 óta óriásit fejlődött.

Olyan beruházások és fejlesztések valósultak meg, amelynek köszönhetően nemcsak sokkal élhetőbb, de európai és világszinten is közkedvelt lett Budapest. A főváros fejlődésével Csepel is sokat változott. Borbély Lénárd elmondta, az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a kerület  sikeres és élhető legyen.

Egy másik előadásán a főváros gazdasági fejlesztése volt a téma. A polgármester a kerekasztal-beszélgetésen a kerület sikereiről, az újonnan érkező vállalkozásokkal való kiváló együttműködést emelte ki. Elmondta, hogy bár a statisztikák szerint Csepelen a budapesti átlagnak megfelelő a munkanélküliek száma, a különböző fórumokon, munkabörzéken folyamatosan azzal szembesülnek, hogy már áruházi feltöltőnek sem találnak jelentkezőt.

„2010-2014 között, amikor alpolgármester voltam, a fogadóóráimon szociális segély, lakás és munkahely miatt jelentkeztek az emberek. Néhány éve munkalehetőség ügyében már senki nem keresett, a leginkább jellemző a lakások miatti érdeklődés. Azt látom, hogy aki ma Budapesten dolgozni akar, az tud is” – emelte ki a polgármester.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Borbély Lénárd Budapestről” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Lehetne jópofán kiemelni, hogy Csepel Európa földrajzi középpontja. Ha jól tudom.

  2. admin szerint:

    Európa földrajzi középpontja Terebesfejérpatakon van, Kárpátalján:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Terebesfej%C3%A9rpatak

  3. Hozzászóló szerint:

    A wikipedia nem a British Encyclopedia. A dologban éppen az a szép, vagy a kuriózum, hogy többeknek is lehet igaza. Nem egységes a középpont megállapítása. Kûlönleges helyen lakunk.

  4. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Leválni Budapestről, majd Csepelt megtenni fővárosnak!

Itt lehet hozzászólni !