Nem értesítették Csepelt előzetesen a Gubacsi híd lezárásáról

Csepel.hu

Nem kapott hivatalos tájékoztatást a csepeli önkormányzat a Gubacsi híd félpályás lezárásáról, ezért nem tudta figyelmeztetni erre a csepelieket kerületünk polgármestere. A lezárás augusztus 17-én, 18 óráig folyamatosan tart, ezért az önkormányzat azt kéri a lakosságtól, hogy ha lehet, a közösségi közlekedést használják. 

Borbély Lénárd csepeli polgármester a Gubacsi hídnál tapasztaltakról elmondta: “a forgalmat jelzőlámpa (próbálja) irányítani. Hajnalban még át lehetett jutni a hídon, de 7 óta után ez már lehetetlen. Se ki, se be nem lehet jutni. Sőt, emiatt Csepel belvárosa is megbénult.

A lezárásról hivatalos tájékoztatást nem kaptam, ezért nem tudtuk a lakosságot korábban értesíteni. Nemrég telefonon tudtam beszélni Pesterzsébet polgármesterével. A szomszéd kerület kapott korábban tájékoztatást, de úgy látszik, azok, akik a (szükséges) felújítást elindították, nem gondolták át rendesen azt, hogy bár a 20. kerületi oldal az érintett, mégis csak Csepel közúti közlekedését lehetetlenítik el.

A korlátozás várhatóan egy hónapig fog tartani.

Azt nem vitatom, hogy a felújításra szükség van, és az sem kérdéses, hogy a nyári időszak erre a legalkalmasabb, hiszen sokan nincsenek itthon. Mégis nagyon bosszantó a kialakult dugó és a káosz.

Mindenkitől türelmet szeretnénk kérni, és azt, hogy lehetőleg a tömegközlekedést használják!” – írta Facebook oldalán Borbély Lénárd polgármester.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Nem értesítették Csepelt előzetesen a Gubacsi híd lezárásáról” bejegyzésre

  1. Katalin szerint:

    Azért érdekes, hogy Borbély Lénárd és Németh Szilárd sem tudott erről az egészről! Nem hiszem, hogy “Nem értesítették Csepelt előzetesen a Gubacsi híd lezárásáról” 🙂

  2. Ábel Attila szerint:

    Márpedig így volt. Pesterzsébetet értesítették róla – az ő oldalukon van a lezárás -, bennünket meg nem.

  3. csak úgy ... szerint:

    http://csepel.info/?p=58028

    Első ütem után következik a második, harmadik … (mint a Gerincútnál, csak itt nincs közte 10-15 év)

    A Fővárosi Vízművek Zrt. megbízásában és beruházásában vízvezeték rekonstrukcióra kerül sor a Gubacsi-hídon.

    Az első ütem 2016 szeptemberében zajlott az Ady Endre út, Védgát utca és a Gubacsi híd közötti területen, ezeket a munkákat folytatják az alábbi területen: Gubacsi híd hídfőnél Ady Endre út útpálya.

    A Fővárosi Vízművek Zrt. az Ady Endre úton a Védgát utcától a Pesterzsébet hídfőig tervezi a vízvezeték felújítást, az előzetes tervek alapján 2 sáv lesz fent tartva a gépjárműforgalom számára, útszűkület és 30 km/h sebességkorlátozás mellett végzik a kivitelezést.

    A munkálatok várhatóan 33 napot vesznek igénybe, 2017 március 29 és május 1 között. A két hídfőnél forgalmi torlódások előfordulhatnak.

Itt lehet hozzászólni !