Állattetem a homokozóban

Csepel.hu, Csepel.info

A kép illusztráció

A Csevak Zrt. tájékoztatása szerint a Krizantém utca16. szám mögötti, bekerített játszóteret ideiglenesen bezárta a cég, mert ismeretlenek a homokozóban állattetemet ástak el.

A területet fertőtlenítik, és kicserélik a homokot. A Csevak Zrt kéri, hogy egyelőre senki ne használja a játszóteret. A bűncselekmény miatt a Csevak Zrt. ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen.

csepel.hu

36 hozzászólás “Állattetem a homokozóban” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Azt a huncudt betyár gazember alpárúi úristenit!
    Hogy lehet egy embernek ennyi esze?
    Margit! NÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRNÁLIS?

  2. Gordon szerint:

    Nincs elég homokos terület Csepelen? Pont a játszótéri homokozóra volt szükség. Mindig van lejjebb…

  3. Nagyapó szerint:

    A Csevak Zrt-nek meg kell bízni egy őrző-védő kft-t a játszótér védelmére. Igaz semmit sem ér, de a Csevak tett valamit (hasonlóan a többi játszótérhez, meg a galvániszaphoz), valamint ki lehet tenni Szentecki
    úr képét
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. lolka szerint:

    Ha már a gyeremeknek elhalt a kedvenc állatkája és a szülő meg akarta vigasztalni és igy sikerült, hogy a homokozóban temeti el a gyerek segitségével, legalább lett volna annyi esze, hogy egy félóra mulva a kukába dobja ( EZ CSAK FELTÉTELEZÉS, TEORIA!!!!) De, ha másképp történt, gondolkodhatna egy kicsit, micsoda fertőzéseket okozhat illyen cselekedettel (pestis, kolera, tifusz stb.) a tifusz nem biztos…
    Az egészet csak a homokozó ihlette…

  5. Gordon szerint:

    Kál úr cége vállalhatná védelmezést. “Fokozhatnák” a hatékonyságukat, hátha nem csak a játékokat, hanem az állattetemet is ellopják majd a tolvajok.

  6. Nagyezsda szerint:

    Aki ilyet tesz galád ember!

  7. Kál Károly szerint:

    Gordon!
    Igaza van Pendricknek. Te csak azt hiszed, hogy okos vagy. Zsigerből működsz és nem is gondolkodol.

  8. Márta szerint:

    Az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Galád
    Kál !!!!!!!!! miért is figyelnék a játszó tereket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nézd a Duna-parti játszóteret!!!!!!!!!!!!!!
    Undoritó ahogy kinéz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Márta szerint:

    Károly ! csak te gondolkodol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    DE min??????????????

  10. Kál Károly szerint:

    Kedves Márta!
    Nem csak én gondolkodom. Más is. Másképp. Amit Gordon leírt azt lehet úgy érteni, hogy 24 órában a 32 játszótéren 32biztonsági őr legyen jelen. Erre Gordon azt írná, már megint lemutyizták. Ez is hülyeség meg az is, hogy 32 ember legyen ott 24 órában, mert erre a kerület maradék gatyája menne rá.
    Nem ez a megoldás. Talán azokat a bunkókat kéne fenéken billenteni akik, összetévesztik a játszótereket a kisállattemetővel, illetve a kocsmával, akiket éjszaka nem egyszer én találtam seggbe rúgni. Ér érdekes módon Gordon sem volt ott és más sem.

  11. Kál Károly szerint:

    Bocs. Még egy mondat. Volt aki moziként nézte végig az ablakából, nem is egy. De egy sem jött le. Még érdeklődni sem.

  12. bolemann lajos szerint:

    Kedves Márta, undorító az egész csepeli Duna-part. Igényesebb csepeli honpolgár már le sem sétál oda.
    Miért is? Kik is torpedózzák meg permanensen az ottani fejlesztéseket? Kik nem akarnak oda bicikli utat, kertvendéglőket, csónakházakat, infrastruktúrát, életet, pezsgést?
    Kik akarják megőrizni “természetes formájában” azt a szart, ami most van, gazostúl, vizitelepestűl, múrvástúl?
    Hármat találgathatsz!
    Németh Szilárd, csepeli Fidesz-KDNP, Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület.
    Mind három talált!

  13. Demeter J. szerint:

    Ferdítesz, bolemann.
    Tisztességes városvezetők nyílt kártyákkal játszanak. Azt mondják a lakosságnak, hogy eladjuk a Duna-.partot, ennyi a bevételünk. A befektetőt meg kötelezem pl. közösségi szórakozó helyek kiépítésére.
    Ezzel szemben?
    Átjátszom ingyen egy lakóparknak, bevétel nuku, közösségi szórakozás nuku,.
    Naná, hogy Szilárdék harcolnak. Ti meg véditek a milliárdos vezetőitek érdekét- egy kis koncért.
    Csepel pálya uaz. A Fradi befektető fizetett az ingatlanért. Csepelen hogy került idegen kezekbe és mennyiért?

  14. Gigi szerint:

    Demeter J.,
    amikor a korábbi wellness-projekt és a Béke téri fejlesztések kapcsán a (még regnáló) városvezetés az általad említett befektetői kötelezettségeket írta elő a közjóért, az ellenzék akkor is tiltakozott… Ez a legszomorúbb az egészben: a közjó sehol sem szempont, csak a hatalomvágy, és ezért minden rossz, amit a másik kitalál vagy véghez visz… 🙁

  15. Gigi szerint:

    Visszatérve a játszótérre Nagyapó felvetése jó, csak nagyon sokba kerülne. Talán nem véletlen, hogy KK cége, aminek csak a tevékenysége az őrzés-védelem, a csepeli játszóterek esetében csak a nyitásra-zárásra kapott megbízást. Ergo a vandalizmus (lopás, temetés) következményeiért nem felel.

    De ha a kerületi költségvetés bevételeit új kezek osztják majd el, talán jut majd pénz a 24 órás felügyeletre is. Igaz, hogy akkor nem jut majd másra. És nem feltétlenül a lenyúlt összegekre.

  16. Öreg halász szerint:

    A gonosz Fidesz nem támogatta a Csepel SC toronyházakkal való beépítését a sportfejlesztés jegyében.

    Gigi, csak nem voltál érdekelt az ügyben, és te is terveztél egy szépségcikk-szalont az új Csepel SC plázában? 😉

  17. bolemann lajos szerint:

    1. A Duna-partról volt szó
    2. Senkisem akart toronyházakat építeni az SC területére.
    3. Miért is jobb a csepeli családoknak, hogy uszoda helyett, szotyit köpködhet század magával nívótlan NBIII-as meccseken?
    4. Kukkants át egyszer az erzsébeti oldalra. A lakópark mellet modern uszoda, jégcsarnok. Erzsébet fejlődik. Miért is? Ott a pártok a közjó érdekében össze tudnak fogni.

  18. Gigi szerint:

    Öreg halász :),

    csak vettem a fáradságot megnézni a terveket, amelyekben a terület harmada közösségi célokat szolgált volna, és csak a kétharmad lett volna üzleti alapú befektetés (és annak is csak egy része járulékos szolgáltatás, mert a többsége sportcél maradt volna, ha fizetős is). Talán nem véletlenül támogatta egy idő után a szakosztályok brancsa is ezt az elgondolást; talán megkapták a kért garanciákat. Toronyházakról nem volt szó…

    Nyilvánvalóan lettek volna nyertesei is egy ilyen beruházásnak: a kivitelező cég, aztán azok, akik üzletet üzemeltettek volna ott stb. Ne legyetek álszentek: ez benne van a pakliban a görögöktől a Fideszig. Amiért én is síkra szállok: közben ne sérüljenek a közösségi érdekek.

    És a legfontosabb: ne irigykedjetek, ne ferdítsetek és ne szajkózzatok…

  19. Prendick szerint:

    Nos az ilyen típusú beruházások minden esetben a következő séma szerint müködnek nálunk:
    1. Megépülnek az üzleti célú beruházások
    2. Új és még újabb tervek születnek a “közösségi projectre”
    3. Valahogy elfogy a pénz és a “közösségi célú terület” évekig felvonulási terület lesz, vagy simán szeméttelep.
    4. Új terv születik a dzsumbuj üzleti célú felhasználására, szigorúan a közösség érdekében, persze.
    5. Volt sportpálya, nincs sportpálya.

  20. Gigi szerint:

    A gyakorlat oldaláról nézve igazad van, Prendick. De amikor terveket minősítünk, nem tehetjük előítélet alapján. Kérni és kőbe vésni kell megfelelő garanciákat – no, ehhez kell harcos kiállás és elkötelezettség. Nem a csípőből tüzeléshez…

  21. bolemann lajos szerint:

    Nyuszika porszívózni szeretne, és elindul a rókához hogy elkérje azt. Persze, addig addig hergeli magát az úton, hogy úgysem adja oda, hogy amikor a róka kinyitja az ajtót a nyuszika csak annyit mond: Bazd meg a porszívódat, kell a fenének, inkább nem takarítok!

  22. csepeli szerint:

    Benny Hill: én szeretek a Duna-parton sétálni! Lehet, hogy hihetetlen, de a lehetőségekhez képest rendben tartják és szedik a szemetet is.

  23. Prendick szerint:

    “De amikor terveket minősítünk, nem tehetjük előítélet alapján.”

    Nem lehet laboratóriumi vizsgálatot elrendelni minden kutyasz@r esetén. Ha barna, büdös és kutyagumi formájú, kézenfekvő “előítélet” alapján minősíteni.

    Tegyen róla a terv készítője, hogy a produktumát már az elején se érhesse kézenfekvő előítélet, mert arra valóban csípőből tüzelnek. Amiben még igazuk is van.

    A garanciákat szinte sose tartják be. Számtalan módja van a kijátszásának, elenyésző a betartatásának. Jelen esetben egyetlen garancia lehetséges, ami több-kevesebb védelmet biztosíthat a projectnek, az ha előbb a közösségi célú beruházásokat készítik el 100%-os készültséggel, aztán jöhet az üzleti. De valamiért erre a befektetők nem túlzottan hajlandóak. Így a józan ész azt mondja, hogy inkább ne is nyúljanak hozzá. Csípőből.

  24. Prendick szerint:

    Nyuszika párszor már megjárta a rókával, így már el se indul, hiába noszogatják a csíkos hátú borzok. És milyen igaza van. Rossz üzlet a rókáktól kölcsönkérni.
    Inkább vesz egy porszívót magaának, vagy hív egy profi kölcsönzőt, aki hozza-viszi a gépet és korrekt árjegyzéke van.

    A rókával meg mutyizzanak a borzok.

  25. Jeniszej szerint:

    Mit lehet tenni a döglött állattal?
    Hová kerülnek a döglött csepeli kutyák – kukába?

  26. Gigi szerint:

    Nyuszika háza tiszta lesz, csakhogy így többe kerül összerdei szinten. Mert nyilván nem a saját megkuporgatott forintjait költi el, hanem az erdei közvagyont, amint erre lehetőséget kap. És akkor mutyija lehet a kereskedő és a kölcsönző is, akiktől a porszívót veszi, illetve kölcsönzi.

  27. Prendick szerint:

    Akár az is lehet. De miért mindig mindig a rókák meg a borzok kaszáljanak?

  28. Gigi szerint:

    Egy írás részletei a MN-ből, 2006-ból:

    “(…) Nyugati országokban már a nagyobb falvakban is van olyan hűtőház, ahol fogadják a tetemeket, majd onnan szállítják el egy közeli égetőbe, és elhamvasztják őket. A cél nálunk is ez lenne. A zöldtárca 2004-től támogatta a környezetvédelmi és infrastrukturális operatív program (KIOP) forrásaiból a dögkutak felszámolását és új regionális gyűjtőrendszerek kiépítését.”

    “(…) közterületről az elgázolt, elhullt macska, kutya vagy galamb tetemét a gyepmester viszi el. A jogszabály szerint a lakóknak be kellene jelenteniük, ha a háznál elhullás van, hogy az önkormányzat elszállíttassa, ám az állat tulajdonosa nem szívesen ad ki kilogrammonként 220 forintot a kezelésért. Gazdátlan állat kezeléséről az önkormányzat gondoskodik. Vadállatok esetében a vadásztársaság is felelős. Egyébként a dög nem is hulladék az uniós szabályozás szerint, hanem úgynevezett állati eredetű melléktermék. Ennek ellenére veszélyes lehet. A nagyüzemi sertés- és marhatelepek, valamint a „tojásgyárak” dögeinek egy részét az állatifehérje-feldolgozók főzik enyvvé, vagy készítenek belőlük csont- és húslisztet. A tetemek hasznosíthatók még komposztálással vagy biogázosítással, előtte azonban hevítéssel sterilizálni kell őket.”

  29. Gigi szerint:

    Tényleg, Prendick, kaszáljanak a nyuszik is, ők is a társadalmi elit részei. Csak ne lennének nyuszik bevallani, hogy dehogy a pockok, leveli békák és szúk érdekeit képviselik…

  30. Gigi szerint:

    Jeniszej kérdése abszolút jogos, a csepeli kötelezettségekről és lehetőségekről megérne egy informatív cikket… 🙂

  31. miska72 szerint:

    bolemann lajos nyald ki a seggem!

  32. miska72 szerint:

    A Kis-Dunapartot talán rendbe kéne tenni!
    Nem pofázni kell, hanem tenni érte!
    Te hányszor szedtél szemetet?
    úgyhogy csendben mondom kuss a neved!

  33. miska72 szerint:

    Megdöglött a pannon puma?

  34. Márta szerint:

    Aszt hiszem ,hogy többet takaritottam a kis-dunapartot Lajos mint TE!!!!
    még unokáim bicigliznek ,nem vagyok rest a játszóteret is gyomlálni ,és a 4 padot letörölni meg a 2 asztalnak nevezhetö valamit !Homókozobol kiszedem a SZEMETET !!!!!
    A civil egyesületnek GRAT a munkájukhoz!!!!!!!!
    lehet ,hogy a 2 unokám is többet takaritott mint TE!!
    Kis-dunapart a csepelieké !
    kedves Lajos!!!! csak lelked rajta,és tégy valamitt ,ne csak ………………….

  35. miska72 szerint:

    Márta úgy ahogy mondod.

Itt lehet hozzászólni !