Egyenlőre közúton szállítják az iszapot

Csepel.hu, Csepel.info

Egy korábbi kép az építkezésről

Korábban részletesen beszámoltunk arról, hogy augusztus 3-án Csepel északi részén megkezdődött a próbaüzem a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen (BKSZT). Az egy éves tesztidőszakban a BKSZT-nél keletkező víztelenített iszapot elsődlegesen a Hunviron Kft. Hatvan közelében található lőrinci telephelyére szállítják az M3-as autópályán.

A próbaüzem elején kisebb tételben képződő hígabb iszapot Pesterzsébetre, a fővárosi Csatornázási Művek dél-pesti szennyvíztisztító telepére viszik. Az Észak-Csepelen épülő BKSZT kommunikációját koordináló Café PR Kft-től kapott tájékoztatás szerint a jelzett esetekben az iszapot a Szabadkikötő út – Corvin út – Védgát utca – Gubacsi híd – Helsinki útvonalon szállítják a pesterzsébeti telepre.

Miként a Café PR Kft közölte, kb. 20% szárazanyag tartalomig a az iszapot tartályos tehergépjárművel szállítják. A 20%-ot meghaladó szárazanyag tartalom felett az iszap szállítására speciális, erősített ponyvatakaróval ellátott gépjármű szerelvényt használnak. A próbaüzem és az uniós projekt kivitelezése a beruházás vezetői szerint 2010 augusztusában fejeződik be – tudtuk meg a Café PR Kft-től.

csepel.hu

8 hozzászólás “Egyenlőre közúton szállítják az iszapot” bejegyzésre

  1. balszélső szerint:

    Nocsak! Az utolsó pillanatban kiderült ez is. A két világháború közötti kor szinvonalán álló hídnak már csak ez hiányzott. Az arra közlekedők meg az iskola szezonban a megszokott dugóra még rászámolhatnak néhány percet.

  2. miska72 szerint:

    örülünk neki.

  3. Jeniszej szerint:

    Gubacsi híd-, na ugye.
    Pesterzsébeti “elavult” szennyvíztisztítóba viszik a modern technológiát alkalmazó fekália leválasztó üzemből – a modern technológiának sem tetsző – híg fekáliát.
    Kíváncsi leszek, hogy fog megbirkózni a kornak már nem megfelelő szennyvíz tisztító üzem a saját tisztítanivalója mellett a meg növekedett agresszívebb fekáliával?
    Miért mondom ezt, – mert az Erzsébeti kifolyó alatt már úgy el van iszaposodva az RSD, hogy lassan a víz sem folyik el rajta. Kotrásra éretté válik a folyó e szakasza.
    Mitől növekedett meg az Erzsébeti tisztító mű hatékonysága, kapacitása – varázsszóra – mikor is arról van szó, hogy az ide vezetett szennyvizet is Csepelre vezetnék, mert a tárgyi tisztító mű már elavult.

  4. Nagyapó szerint:

    Igaza van Jeniszejnek, de Hatvanba, a nagyobb mennyiséget, milyen úton fogják szállítani?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. loastman szerint:

    Nem tudom, hogy az én orrom finnyás, de kb fél órája a Puli sétányon olyan fekália szag terjeng, mint az állat. Először a cipőinket néztem végig, de mindegyik szűz…
    Orrfacsaró a bűz, gondolom (és ezt most jó indulattal, irónia nélkül) nem a próbaüzem miatt…

  6. lolka szerint:

    loastman:
    Nem hiszed el már jártam úgy, szintén ilyen meleg nap volt, a Szabadság’ felől mentem a lakótelepre két ház között ollyan kutyaszar szag csapott meg, hogy szinte elképzelhetetlen. Ez a meleg egyszerűen lebegteti a szagot. Az egész lakótelep füve tele van kutyagumival. Vagy egy jó nagy eső kéne, vagy egy jó fünyirás, de legjobb lenne összeszedni…

  7. miska72 szerint:

    szarkonvoly lesz a szabddkikötő úton.

  8. Gigi szerint:

    Bocs az off-ért, de fontos.
    Sajtóközleményeik alapján a nagy tudású marketingesektől hemzsegő PR-cég illetékesei ugyan nem tudnak helyesen írni, de a cikkek átvételekor sem ártana a formára ügyelni: a csepel.hu-n és a csepel.info-n is szembeszökik például
    az egyenlőre (ebben az értelemben helyesen: egyelőre),
    egy éves (ebben az értelemben helyesen: egyéves),
    fővárosi Csatornázási Művek (h: Fővárosi…),
    Kft-től (h: Kft.-től),
    szárazanyag tartalomig (h: szárazanyagtartalomig),
    gépjármű szerelvényt (h: gépjárműszerelvényt).

Itt lehet hozzászólni !