Ingyen épül a csepelieknek a többfunkciós sportcsarnok

Csepel.hu

Hosszú és heves vita után fogadta el a csepeli önkormányzat képviselő testülete 2017. május 25-én azt a javaslatot, hogy a csepeli Kis-Duna partra tervezett multifunkciós sportlétesítményt 100 millió forint hozzáadása nélkül építsék meg. Így már nem kerül csepeli közpénzbe, mégis milliárdos értékkel gazdagodik a kerület.

Az ok, hogy a tervet eddig támogató ellenzéknek már ingyen sem kell a fejlesztés, mindössze egy név. Németh Szilárd neve. Korábban az ellenzék a csepeli útépítésekre kapott 500 millió forintos támogatás ellen szavazott hasonlóan. Attól félnek, hogy a kerület fejlődése csökkentheti a támogatottságukat.

Miután a Kis-Duna partra 2010 előtt beépítést, lakóparkot és hatszintes épületeket terveztek, az új önkormányzati vezetés a part visszavételét, megóvását, pihenő és sportcélú hasznosítását ígérte. Ennek megfelelően szépült meg évről évre az elmúlt hét évben a parti sétány, a Daru domb, épültek fitnesz parkok, biciklis tereppálya, új játszóterek, vette vissza a kerület a lakóparknak kiprivatizált Napközis Tábort és újult meg az Ifjúsági Tábor.

Ide, az Ifjúsági Tábor dupla betonpályájára tervezve támogatták az önkormányzat kormánypárti és ellenzéki képviselői azt a környezetbe illő, többfunkciós birkózócsarnokot, amely alkalmas lesz önkormányzati rendezvények megtartására is. A felhasználásra kerülő területet a május 25-i testületi ülésen tárgyalt javaslat szerint az önkormányzat pénzért, a piaci árnál 2 millió forinttal magasabb összegért, 35 millió forintért adja használatba a sportlétesítmény részére. Vagyis nem az önkormányzat fizet 100 millió forintot az egyébként kétmilliárd forintos modern sportlétesítmény megvalósulásra, hanem még 35 millió forint bevétele is lesz abból.

Mindez kiverte a biztosítékot az ellenzéknél, leginkább az MSZP-s Takács Krisztiánnál. A politikus először azt kifogásolta, hogy miért nem adja el a kerület a telket a használatba adás helyett. Értékesítés esetében ugyanis az MSZP-s politikus szerint több pénzt lehetne elkérni. Bár korábban az ellenzék – Takács Krisztián is – támogatta, hogy a kerület 100 millió forinttal járuljon hozzá az építkezéshez, most abból is baj, lett, hogy nem kell pénzt beleadni. A politikus emelt hangon kelt ki a fejlesztés ellen. Indoklása szerint ugyanis Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként, a szövetség által létrehozott alapítványi formában építené meg a csarnokot. Ez Takács szerint lopás. A beszéde közben nyitott szájjal rágózó politikus senkit nem volt hajlandó meghallgatni, és a végén már olyan hangosan beszélt, hogy a polgármester kérte önmérsékletre.

Süle László, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Borbély Lénárd polgármester többször is kifejtették, hogy a testület elé került javaslat a kerület számára sokkal kedvezőbb, mint az ellenzék által is támogatott korábbi tervek. A Magyar Birkózó Akadémia számára megépülő létesítmény szépen beilleszkedik majd a hasonló, sportcélú part menti intézmények sorába. Az önkormányzati rendezvényeknek és a csepeli polgároknak is új rendezvény-tartási és sportolási lehetőségeket teremt, miközben a Csepelen rendkívül erős birkózó szellemet is erősíti majd – fejtették ki.

 

Képünk illusztráció, forrás: m4sport.hu

Csepel.hu

21 hozzászólás “Ingyen épül a csepelieknek a többfunkciós sportcsarnok” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    A 2milliárd forintos támogatást(ami közpénz) az a magána!apitvány kapja, ami volt polgármesterünk nevéhez fűződik és a lakhelyére van bejelentve! Ez ugye nem igaz?

  2. Balos szerint:

    Nagyon régen vannak Magyarországon alapítványok. Működhetnek jól is, meg rosszul is. De egy alapítvány attól még nem magántulajdon, hogy emberek képviselik. Ez így téves támadási ok.

  3. Betke szerint:

    Legyen igaza……

  4. jocosaurus szerint:

    Balos: Kivéve természetesen, ha Soros György alapítványáról van szó. Az más. Kell az ellenségkép a birkáknak.

  5. Balos szerint:

    Tele van az ország alapítványokkal, alapítványi iskolákkal, egyesületekkel, intézményekkel. Sokuk kap és kapott korábban is állami támogatást. Most pusztán ebbe belekötni, szerintem hülyeség.

  6. Betke szerint:

    Mi az, hogy ingyen épül? A pénzt nem egy milliomos, milliárdos fizeti saját zsebből, hanem közpénzből finanszírozzák, mint az összes futball stadiont! Ne legyünk már naviak! Bár Kósa úr megmagyarázta, mi a köz- és alapítványokhoz került pénz közötti különbség!

  7. Lovas szerint:

    Szövegértés Betke!

    Gratulálok a csepeli városnézésnek, így tovább! Érezhető a fejlődés.

  8. Laci szerint:

    Taki még szót kap valahol? Biztos előre kifizette a lakását az Elephant Holdingnak azért morcos. Nem kent össze senkit plakátragasztóval? Viccet félretéve tényleg sikertörténet a lakópark helyett sportközpont építése, de azokat is megértem akik a háttérben mutyit sejtenek. Láttunk már rá példát bőven. Mindent összevetve a csepeli birkózok rég megérdemeltek már egy új csarnokot!

  9. Betke szerint:

    Lovas szerint, milyen szöveget nem értettem? Na a “városnézésre”valóban nem értem, hogy miért kell gratulálni?

  10. Katalin szerint:

    Miért nem a Csepel SC területén épül?

  11. csepelifan szerint:

    Laci!
    Nézzen már körül egy kicsit! Német Szilárd rezsibiztos saját lakcímére megy a két milliárd közpénznyi forint! Ehhez képest mit Takizik itt???

  12. admin szerint:

    Katalin, a Csepel SC se nem az önkormányzaté, se nem a birkózó szövetségé.

    Csepelifan: Az alapítványokba muszáj a tagok rendes lakcímét beírni. Lehet, hogy Takács Krisztián nem így tenne (neki van már egy magánokirat-hamisítási ítélete), de a birkózó szövetség nem Takács Krisztián.

  13. Katalin szerint:

    “admin”! Én azt nagyon jól tudom, nem véletlen tettem fel a kérdést, azonban szerintem az építendő sportlétesítménynek szerintem ott lenne a helye, nem pedig a Kis-Duna parton! Németh Szilárd alapítványa vásároljon egy telket és építsék oda, ha a Csepel SC területe nem felel meg! Egyébként kié a Csepel SC területe?

  14. admin szerint:

    Katalin, akkor beszélje le a Csepel SC vezetésével, hogy ne lakóparkot tervezzenek a Csepel SC helyére, hátha Önre hallgatnak. Mert akkor akár sportfejlesztésbe is foghatnának. Hajrá 😉

  15. Katalin szerint:

    A kérdés nem ez volt! A kérdésem az volt, hogy kié a Csepel SC területe?!

  16. Katalin szerint:

    A Béke téri sporttelep Budapest XXI. kerületében, Csepelen található. Áll egy labdarúgóstadionból, egy sportcsarnokból, három labdarúgó-edzőpályából és egy birkózócsarnokból. Akkor mi lesz a sorsa ennek a birkózócsarnoknak????

  17. Lovas szerint:

    Katalin drága, kérdezze meg a tulajdonosoktól.

  18. Katalin szerint:

    Kedves “Lovas” első kérdésem az volt, kié a Csepel SC területe!?

  19. admin szerint:

    Katalin, kérdezze meg Podolák Györgyöt. Legalább azt megmondja, hogy ő kinek mutyizta ki.

  20. Katalin szerint:

    “Admin”! Úgyanolyan mutyi lesz a mostani is, csak Németh Szilárdnak mutyizzák ki 😀

  21. Betke szerint:

    Ez pedig Németh Szilárd fizetsége a lojalitásért? És sajnos a történet nem egyedi! Tessék mondani ez mennyiben más, mint 2010 előtt?

Itt lehet hozzászólni !