Csak 8 éves volt a manchesteri terrortámadás egyik áldozata

Hirado.hu

Mindössze nyolc éves volt a hétfői manchesteri terrortámadás második megnevezett áldozata – tudósított a brit média. A brit hatóságok korábban a 18 éves Georgina Callander haláláról számoltak be, a nyolc éves Saffie Rose Roussos halálát egyelőre csak a sajtó erősítette meg.

A hétfői manchesteri terrortámadás második megnevezett áldozata egy 8 éves kislány, Saffie Rose Roussos – közölte Lancashire megyei tanácsa. A nyolc éves gyermek édesanyjával és nővérével ment el az esti koncerte.

A gyermek életét vesztette a robbantásos terrortámadás alatt, anyját és nővérét különböző kórházakba vitték a helyszínre siető sürgősségiek. Kedd délután a tarletoni áltlános iskola igazgatója közleményben emlékezett meg elhunyt tanulójukról és a hétfői tragédiáról:

“Saffie halálhíre mindannyiunk számára óriási sokk volt, ezúttal szeretnénk legmélyebb részvétünket közvetíteni a kislány családjának és a barátainak. A gondolat, hogy valaki elmegy egy koncertre, és soha nem tér haza, egyszerűen szívszorító. Saffie egy gyönyörű kislány volt, a szó minden értelmében. Mindenki szerette, és sokáig fogunk emlékezni kedvességére. Saffi egyszerre volt csendes és lenyűgöző, nagyon kreatív kislány volt” – mesélt az elhunyt kislányról Chris Upton. Az igazgató hozzátette, hogy jelenleg a diákjaikra koncentrálnak, megpróbálnak segíteni nekik a tragédia feldolgozásában.

Saffie szülei egy kis éttermet vezetnek Leylandben, Lancashire-ben. Anyja jelenleg könnyebb sérülésekkel fekszik egy helyi kórházban, de a többi diák szülei még nem tudták telefonon elérni.

Forrás: Hirado.hu

 

6 hozzászólás “Csak 8 éves volt a manchesteri terrortámadás egyik áldozata” bejegyzésre

  1. királyerdei szerint:

    Allahu Akbar!
    Így van szemét komcsik?

  2. csapajev szerint:

    Ez szörnyű tragédia.
    De mit is keresett egy 8 éves!! kislány éjjel egy koncerten?

  3. Letiltatni szerint:

    A kiharcolt szabadság jogok alapján (amiket főleg az európai fejlődésnek köszönhetően) nem az a kérdés, hogy egy koncertre ki mikor miért megy el, hanem, hogy egy terrorista mit keresett ott, és hogyan tudta ezt megtenni.
    Sajnálatos, hogy az áldozat(ok) képeit közzé teszik, hogy ezek a terrorista perverz állatok, még élvezkedhessenek is a névtelenségből kirángatott megölt személyek pontos azonosításában. Nevek és fényképek kerülnek ki az internetre, ahol bizony a 21. századi terroristák is megtalálhatóak.
    Bőven elegendő lenne a megélt korukat megjelölni, vagy csak halmazatba tenni.
    Nincs kegyelem, a média finom anyaga a hír, amit ellehet adni – akár politikai célokra.
    Az áldozatok nem nyugodhatnak békében addig, míg kivégzőik a virtuális téren keresztül megismerik őket, akcióikat pontosíthatják s az életkorok mellé nevet és képet társíthatnak.

    Vegyék le a képe(ke)t és a neve(ke)t.

  4. királyerdei szerint:

    Tessék,itt van.A zsaruk ismerték.

    http://www.bbc.com/news/uk-40023488

  5. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Miért nem Sorost robbantja már fel valaki?!

Itt lehet hozzászólni !