Jól működik a megerősített jogi határzár

Fidesz.hu

Jól működik a megerősített jogi határzár

Az új jogszabályok bevezetésének köszönhetően Magyarország, a magyar emberek, de az Európai Unió is biztonságban van – hangzott el Kontrát Károly és Németh Szilárd közösen tartott sajtótájékoztatóján, Röszkén.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzetbiztonsági bizottság kihelyezett ülése után emlékeztetett arra, hogy március 28-án léptek hatályban az új jogszabályok, ennek megfelelően az illegális bevándorlók a tranzitzónában adhatják be a menedékjogi kérelmüket, és a kérelem elbírálásáig itt kell tartózkodniuk. 

Hozzátette: a bevándorlók nincsenek őrizetbe véve, a saját döntésük alapján a tranzitzónából bármikor szabadon távozhatnak Szerbia felé.

Kontrát Károly kiemelte: jól működik a megerősített jogi határzár; az elmúlt egy hónap tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az új szabályoknak terelő hatásuk van.

Hozzáfűzte: jelentősen csökkent a magyar-szerb határra nehezedő nyomás, azonban a veszély nem múlt el, hiszen Törökország felől bármikor megindulhatnak a bevándorlók. A magyar hatóságok felkészültek és garantálni tudjuk a magyar emberek biztonságát – hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az illegális bevándorlók és az embercsempészek más útvonalakat választanak.

Kontrát Károly aláhúzta: az új szabályok bevezetésének köszönhetően Magyarország, a magyar emberek, de az Európai Unió is biztonságban van. Az eltelt egy hónapban törvénysértő módon egyetlen illegális bevándorló sem jutott be Magyarország területére – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy a tranzitzónában emberséges körülmények között vannak a bevándorlók. Rend van, és humánus, emberséges körülmények között vannak az illegális bevándorlók.

Németh Szilárd aláhúzta: rend, béke, nyugalom és biztonság van. Ezt tapasztaltuk több településen illetve a tanyavilágban, amikor megközelítettük a röszkei határzónát, de ugyanezt tapasztaltam egy héttel ezelőtt is, mikor a tompai tranzitzónában tettem látogatás – fogalmazott.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, 2015-ben nem ez volt a helyzet: zűrzavar, káosz, félelemmel teli mindennapok voltak ekkor jellemzőek. Ezt sikerült megoldanunk – közölte, hozzátéve: a kormánynak és a Fidesz-KDNP parlament többségnek köszönhetően megszülettek azok a jogszabályok, melyek lehetővé tették a jogi és a műszaki határzárat. De a legfontosabbnak továbbra is azokat az embereket tartom, akik ebben a folyamatban részt vettek: a rendőreinket, a magyar honvédséget, a büntetés végrehajtást, és a menekültügyi hivatalt – sorolta.

Forrás: Fidesz.hu

Egy hozzászólás “Jól működik a megerősített jogi határzár” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Ezt mivel tudja bizonyítani a birkozók gyöngye?
    Ha újabb horda vonul az M5 autópályán, akkor ez a két paprikajsnxsi lemond, vagy sorosozni fog csak?

Itt lehet hozzászólni !