Sokkoló ikerinvázió

Szabad Föld

További képek itt tekinthetők meg

Hétszáz ikerpárt csodálhatott meg az, aki a minap ellátogatott a tizedik országos ikertalálkozóra Szigethalomra. Érdekes megfigyelés, hogy az afrikai Nigéria büszkélkedhet a legtöbb párossal: itt minden 22. szülésre esik egy kettes iker. Világszinten minden 6400. szüléskor bújik ki három kicsi fej, és minden 512 ezredik szüléskor négy.

Nemzetközivé dagadt a Csepel-szigeti ikertalálkozó, ugyanis idén már Svédországból, Lengyelországból, Németországból és a szomszédos országokból is érkeztek testvérpárok. A rendezvény tiszteletére az ikrek többsége szakasztott egyforma megjelenéssel (ruházattal, hajviselettel) sokkolta a szájtáti nagyérdeműt. Holott a hétköznapokban – saját bevallásuk szerint legalább gimnazista koruktól – inkább arra törekszenek, hogy különbözzenek egymástól.

A 23 éves esztergomi Zoli és Peti még az egyetemre is együtt járt, de aztán szétváltak útjaik, és más-más cégnél helyezkedtek el informatikusként. Elnézőek azokkal az ismerőseikkel szemben, akik még ma sem tudják megkülönböztetni őket. Egy esetben viszont nem ismernek pardont: a barátnőiknek semmilyen körülmények között nem néznék el a tévesztést…

Két ember, egy eset – röviden így foglalhatnánk össze dr. Tárnoki Ádám Domonkos és dr. Tárnoki Dávid László történetét. A Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa: egypetéjű ikerpár. Nemcsak az arcuk hasonlít a megszólalásig egymásra, hanem az életcéljuk is. Ugyanis évek óta a saját házuk táján vizsgálódnak: több száz pár részvételével többféle ikerkutatást folytattak már. Kutatták például a „halálos négyes” (az elhízás, a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint és a cukorbetegség) kialakulásának örökletes, illetve környezeti tényezőit. Jelenleg az érelmeszesedést és annak szövődményeit próbálják feltárni egy- és kétpetéjű, 18 év feletti ikreken. Ez utóbbi vizsgálatról a BBC is dokumentumfilmet forgat.

Hogy az ikrek világa más, azt magunk is sejtettük. De ez orvostudományi szempontból azért bír óriási jelentőséggel, mert szoros öszszefüggésben van a „hétköznapi” emberek világával is:
– Az ikervizsgálatoknak van egy olyan fontos tulajdonságuk, amelyet más kutatásokkal nem lehet helyettesíteni – magyarázza Tárnoki Ádám. – Az egy-, illetve kétpetéjű ikrek vizsgálatával meg lehet határozni, hogy egy betegségnek vagy egy tulajdonságnak mekkora a genetikai és a környezeti háttere.
A kutató ikerpár a jövőben Olaszországban és az Egyesült Államokban is megfordul majd. A tengerentúlon a twinsburgi ikerfesztiválon évente egyszer több ezer ikerpár gyűlik össze, és minden alkalommal megválasztják a világ leghasonlóbb ikerpárját. Az USA „leghasonlóbbja” két szőke hölgy, Camille és Kennerly Diebold, akik hárfaművészek és az amerikai elnöki családnak évente koncerteznek.

szabadfold.hu

6 hozzászólás “Sokkoló ikerinvázió” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    TÉGY A NEGATÍV KAMPÁNY ELLEN!!!
    Írd alá te is, ha egyetértesz azzal, hogy Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád joggal képvisel téged az Európai Parlamentben! Mutasd meg, hogy mit gondolsz azokról, akik a fenti három demokratikusan megválasztott képviselőnkről negatív kampányt folytatnak! A kommentalok. hun megtudod a részleteket!!!!!!!

  2. Gordon szerint:

    Szegedi Csalánka már az eltén is híres volt arról, hogy sötétebb még a jobbikos átlagnál is. Bár mióta Ernő szocialistából jobbikossá vedlett az átlag nagyot esett.

  3. Kovács Ernő szerint:

    Ez a “demokrácia” ma Magyarországon
    kommentalok.hu

  4. Kovács Ernő szerint:

    Döntenünk kellett: vagy élünk, vagy törlesztünk
    Ko.., de tudod?!

  5. Nagyezsda szerint:

    Kár, hogy csak néhány képben lehet gyönyörködni, titokzatosan csodálatos az ikrek, világa, remek kitaláció ez a találkozó.

  6. Kovács Ernő szerint:

    A Magyar szigetre megakadályozták a sünök, és a romák a magyaroknak a bejutást k.hu

Itt lehet hozzászólni !