Ökomosószer-készítés és tudatos növényvédelem a Föld napján a Radnótiban

Csepel.hu

foldnapja4

A környezetvédelemről szóltak a Föld napi programok Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Házban rendezett eseményen. Minden évben április 22-én tartják a Föld napját, világszerte számos akciókkal hívják fel a figyelmet természeti kincseink megóvására, környezetünk élhetőbbé, szebbé tételére.  

A kerület helyi rendezvényén idén a közös virágültetés a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ám számos programlehetőség közül válogathattak a látogatók a művelődési házban. Az ott dolgozó munkatársak segítettek többek között a kézműves foglalkozásban, ahol a gyermekek lelték örömüket a fűfej készítésében vagy a használt CD-lemezekből gyártott pörgettyű alkotásában.

GALÉRIA

A családosok felnőtt tagjaihoz szólt a tudatos növényvédelemről Gombik Imre, a Csepeli Kertbarát Kör képviseletében. Előadásában a szervestrágyázásra és a komposztálás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az ökomosószer készítés fortélyaival is megismerkedhettek az érdeklődők. A környezetbarát tisztítószerek bemutatásán túl Molnár Szabina rendezvényszervező szappanból és mosószódából főzött ruhatisztító szert.

Az épület szobáiban egyéb kiállítók maradék vagy hulladék anyagokból készült új design tárgyakkal mutatkoztak be. A művészek a farmeranyagtól kezdve a papíron át a biciklikerék alkatrészekből sokféle hasznos holmit alkottak. Az újrahasznosítás jegyében többek között táskát, párnát, pénztárcát, ülőpuffot, lámpát állítottak ki.

A színpadon a Csep Jazz Dance és az Island Rock Csepel tánccsoportok szórakoztatták a közönséget, a kicsiknek a Katicabogárka együttes a természettel kapcsolatos dalokról énekelt.

A műsorkínálat végén a szabadtéri galambröptetést követően használt anyagokból készült egyedi farmerruhák divatbemutatójával zárultak a Föld napi programok a Radnótiban.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !