Van felesleges pénze? Mutatjuk, hogyan tud megszabadulni tőle

CSepel.info, Mr.Gabee18110941_120332000315199420_1460518859_o

18052310_120332000309548465_1723069285_o

A feladat egyszerű: álljon fel a Mansfeld Péter utcában négy kerékkel a járdára. Pont úgy, ahogy a képeken is látható.

A jutalom egy 10.000 forintos csekk a Közterület Felügyelettől. Sőt, nem is kell sokat várni a büntetésre, hiszen több forrás szerint rendszeresen járnak arra a közterület őrei. A fenti képeken is látható, hogy mindenki megkapta a csekket az ablaktörlő alá.

17 hozzászólás “Van felesleges pénze? Mutatjuk, hogyan tud megszabadulni tőle” bejegyzésre

  1. WM szerint:

    Nem tudjátok elengedni a rosszul parkolójat mi?

  2. TenkA szerint:

    Érdekes.

    A “suttyó parkolók” rovatnál soha nem ír a T. Szerkesztőség bírságolásról. Pedig azon esetek nagy része is sérti a KRESZ-t, továbbá tényleg forgalmi akadályt képeznek azok a “suttyó parkolók”.

    De itt most büntetnek, miközben -legyünk tárgyilagosak- a kutyát nem zavarja és akadályozza ránézésre a járdán parkoló autó ezen a környéken.
    Bár tény, hogy szabálytalan, és jogos a bírság, de hol itt az egyenlő elbírálás? És mi a cél? A bírságolás maga, vagy a rendhezszoktatás?

  3. névkötelező szerint:

    Itt az úttesten semmi sem tiltja a parkolást, mégis a járdán parkolnak. Érdekes.
    Vannak autósok, akik azt hiszik, hogy járda=parkoló.

  4. Margit szerint:

    Minden közterület felügyelő buzi, de nem minden buzi közterület felügyelő

  5. Éva szerint:

    Csillagtelepen, a Nagykalapács utca és a Vénusz utca közötti füvesített parkban, /a gyógyszertár és a posta mögött/ rendszeresen gépkocsik parkolnak a füvön. Sok esetben 6-8 szgk. is ott parkol egyszerre és ez mindennapos. Az ott lakók ezt többször is jelezték a közterületesek felé. Hathatós intézkedés sajnos nem történt, mert az autósok még mindig parkolónak használják a parkot.

  6. kispajtás szerint:

    Mintha a Munkaügyi Központ is ott lenne…
    Nem elég a szerencsétlen állástalanoknak a bajuk, a mi “köztiszteletben” álló Sághi Jenőnk még tovább basztatja az autósokat.
    Valóban széles a járda, el kéne bontani belőle legalább 3 métert, de az olcsóbb megoldás az lenne, hogy tábla kihelyezésével engedik az ott parkolást.
    Ehelyett a sunyi disznó közteresek szórják a tízezres csekkeket.
    Egyáltalán joguk van hozzá? Szerintem nem – ha valaki érdeklődik náluk, hogy miért is a büntetés, még meg is fenyegetik, hogy a rendőrség a duplájára fogja emelni, ha fellebbez.
    Na ez nem igaz, egy kurva nagy hazugság!!!
    Senki ne fizessen a köztereseknek, senki ne fizessen Sághi Jenőnek, senki ne fizessen az önkormányzatnak, aki elvárja a szemét közteresektők a több száz milliós bevételt.
    Köszönjük, hogy értünk vagytok Önkormányzat!!!
    Rohadjatok meg!!!

  7. robi szerint:

    A Szent István úton teljes hosszában naponta kb. 150 autó parkol a járdákon- gyakran baleset veszélyesen.
    A kutyát nem érdekli.

  8. Zsolt szerint:

    A Csikó sétány elején lévő üzletsorok közé is állandóan beállnak a szoli meg a kis boltok elé. Ráadásul ott mindig családok, gyerekek fagyiznak.

  9. kispajtás szerint:

    A Közterület Felügyeletnek a lakosság biztonságát kéne szolgálnia, nem pedig hatóságosdit játszania. Túl magas a ló, az önkormányzatnak kéne a feladatokat szabályozni a rendvédelmi szervek között. Teljes a káosz és nyíltan bevétel-orientált, kedves csepeli vezetők!!!

  10. Letiltatni szerint:

    A Közterület Felügyelet a jogrendszer szerint hatóság.

  11. kispajtás szerint:

    Letiltani:
    Rendben van, hogy a jogrendszer szerint, de a feladatuk mégiscsak a lakosság érdekeit, életük nyugalmának biztosítását kéne, hogy szolgálják, vagymi…???
    Messze nem ezt teszik és a jóindulat, lojalitás, prevenció???
    Áááá… a százmilliós nagyságrendű büntetések szórása elég genyó módon.
    Amíg nem létezett ilyen hatóság, nagyobb rend és fegyelmezettség volt a kerületben.
    Nincs rájuk szükség és pont….

  12. Letiltatni szerint:

    Büntetni csak jogalappal tudnak, amelynek a lényege, hogy legyen egy cselekmény amelyet legitim normarendszer tilt (etc.) és a hatósági észlelés, amelyből az eljárás fakad.
    A jogrendszer a “lakosságért” van, annak kifogásolására, “leválthatóságára” a képviselő választás intézménye szolgál – igaz a demokrácia deficit jelentős.
    A közigazgatásnak a végrehajtó szerepét töltik be – a közterület felügyelet. A jogi normák zavarossága nem e szerv hibája. Egyébként az Alaptörvényben nevesítettek szerint lehetőség van a problémát jelezni akár a közigazgatási hatóságnál, felsőbb szerveinél, a szakigazgatáson túl pedig lehetőség van a politikai szinten is a vélemény nyilvánításra, írásbeli formában – melyet nevesít az Alaptörvény is – a rendszer zavarossága esetén az ombudsman intézménye segít tájékozódni.
    A leírtak alapján végzik a munkájukat, amennyiben az önkormányzat nem tiltja le egyes tevékenységüket – pl. a közterületen való alkoholizálás esetén a “csöveseket” nem tudják eltakarítani amíg nem engedik nekik.

  13. Letiltatni szerint:

    A jegyzőt kell számon kérni, hogy általános iskolák, oktatási intézmények közelében miért lehet engedélyezni az alkoholt árusító egységeket (pl. sétáló utcában óvoda és általános iskola mellett több mint 5db(!) dohánybolt és egyéb árusít alkoholt v a hírhedt “tranzit” ahol heti rendszerességgel történnek erőszakos cselekmények, szintén veszélyeztetett területen.), illetve egyéb kifogásolható államigazgatási hatáskörgyakorlás esetén, a helyi képviseleti rendszerrel együtt.

  14. Bumburnyák szerint:

    Nos, ha holnaptól mindenki csak félig fog felállni a járdára akkor jön ám a vicces rész. Amikor a kanyarban megpróbál elférni egymás mellett egy ukrán és egy török nyolctengelyes meg még egy pár parkoló autó. Ennyi erővel végigbüntetnek mindenkit aki behajt a művek területére? Hiszen oda is kipakolták a “behajtani tilos, kivéve célforgalom, magánút” táblákat. Hajrá Közteresek, Hajrá Magyarok!

  15. Letiltatni szerint:

    Kanyarban nem lehet parkolni/várakozni etc.

  16. Bumburnyák szerint:

    Ha ismerné pontosan a helyet akkor tudná mire értettem a “kanyart”. De örülök, hogy csak ennyit szűrt le.

Itt lehet hozzászólni !