Csepeli bronzérmek az öttusa Junior OB- n

Csepel Öttusa

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói a Húsvéti ünnepek alatt sem tétlenkedtek. Az április 14-15- én rendezett Junior Országos Bajnokságon a lányok és a fiúk mezőnyében is kiválóan helyt álltak, ami két dobogós helyezést is eredményezett.

Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közleményét olvashatják:

Közvetlen Húsvét előtt rendezték meg a Diapolo Junior Országos Bajnokság és Gérecz Attila Emlékversenyt, ahol remek csepeli vonatkozású eredmények születettek! A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület fiú csapata és Simon Sarolta is bronzérmet szerzett a megmérettetésen.Pataki Zoltán az egyesület elnöke örömmel újságolta, hogy a fiúk igencsak erős mezőnyében hogyan sikerült szert tenni a dobogó harmadik fokára: – A KSI és a Honvéd mögött sikerült megszereznünk a bronzérmet, mindhárom fiú – Mikó Domonkos, Pataki Balázs és Brázda Gábor – jól szerepelt, különösen jól sikerült a nehéz pályán lezajlott lovaglás, ahol jó néhányan elvéreztek, de a mieinknek sikerült végrehajtania a feladatokat. Az úszásra sem lehetett panasz, mert Balázs és Gábor is egyéni legjobbja körüli időt úszott, a vívószámban mindegyikük pluszban vívott, tehát azzal sem lehetünk elégedetlenek, a kombi pedig a lehető legjobban sikerült számukra, -tudomásom szerint- idei legjobbjukat menték a srácok.

A csepeli fiúk után a lányok mezőnyében is örülhettünk éremnek az OB második napján, ahol Simon Sarolta nyakába került a bronz medál! A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület üdvöskéje, Simon Sarolta sérülése utáni első versenyét követően a kombinált számot megnyerve állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A Magyar Öttusa Szövetség honlapjának beszámolója szerint a Trion SC versenyzője, Barta Luca lett a bajnok azon a megmérettetésen, ami a lányoknak is a válogatót jelentette a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint válogató az Ifi „A” Európa-bajnokságra illetve a világbajnokságra. A vívást és az úszást a Gerevich Aladár Sportcsarnok vívó termében és uszodájában, a lovaglást a BHSE lovardájában, míg a kombinált számot a BHSE sporttelepén rendezték meg. Barta Luca nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és ennek köszönheti a bajnoki címet. Lovaglásban harmadik lett (300 pont), az úszást a nyolcadik helyen zárta (2:15,15; 280 pont), vívásban hatodik lett, 17 győzelemmel és 10 vereséggel (234 pont), míg a záró tusában 13:11,02-es időeredmény szerepelt a neve mellett (5. hely, 509 pont). Ezzel a teljesítménnyel és a megszerzett 1323 ponttal megnyerte a versenyt. A dobogó második fokára a Volán Fehérvár versenyzője, Varga Eszter állhatott fel, aki lovaglásban 12. lett (286 pont), úszásban hetedik helyen végzett (2:13, 83; 283 pont), vívásban a nagyon előkelő harmadik helyen zárt (19/8, 250 pont), a kombinált számban pedig hetedik lett (13:21,77; 499 pont). Az ezüstéremhez 1318 pontra volt szüksége. A bronzérmet Simon Sarolta nyakába akasztották. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület öttusázója tizenharmadik lett lovaglásban (286 pont), a tizennegyedik időt úszta (2:24,63; 261 pont), tizedik lett vívásban (15/12, 218 pont) a záró számban pedig remekül szerepelt: megnyerte a kombinált számot (12:44,05; 536 pont)! Simon Sarolta végül 1301 pontot gyűjtött és lett végül bronzérmes a versenyen.

Csepel Öttusa Média
Forrás: pentathlon.hu

Itt lehet hozzászólni !