Meggyalázott karácsony egy fővárosi „kulturális” központban

Csepel.info

„A Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy megengedhetetlennek tartja, attól elhatárolódik, és elítéli a kereszténységet gyalázó műsorok megjelenését a fővárosban. Különös tekintettel, a Tilos Rádió által támogatott, a főváros jeles kulturális intézményében, a KULTIPLEX moziban zajlott, „FUCK THE X-MAS” című rendezvényre, amelyet a kereszténység nagy ünnepe előtt tíz nappal tartottak.” Ez állt Pesti Imre és Németh Szilárd Fideszes városatyák előterjesztésében, amit azért nyújtottak be Demszky Gábor főpolgármesternek, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag határolódjon és ítélje el a kereszténységet gyalázó műsort.

A főváros vezetői előbb „eldugták” a szóban is megerősített beadványt. A beterjesztők ezért többször figyelmeztették az ülésvezető főpolgármester-helyetteseket, hogy szavazni kell a határozati javaslatról, mint politikai nyilatkozatról. Ekkor Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes ügyrendi kifogást keresett, mondván, hogy nincs napirenden, tehát először a napirendre vételről kell szavazni. A Fidesz, a KDNP és az MDF egyhangúlag támogatta, az SZDSZ és az MSZP, pedig elutasította a napirendre vételt, így a Közgyűlés nem ítélhette el a KULTIPLEX-ben történteket.

Egyértelművé vált, hogy a város vezetői, illetve MSZP és az SZDSZ fővárosi képviselői ismét kettős mércével mérik a gyűlöletbeszédet. Úgy látszik, nemhogy nem tiltják, de tűrik, sőt ilyetén viselkedésükkel még támogatják is a kereszténységet gyalázó megnyilvánulásokat.

csepel.info

24 hozzászólás “Meggyalázott karácsony egy fővárosi „kulturális” központban” bejegyzésre

  1. Klári szerint:

    A Tilos Rádió nem először áll a durván rasszista beszéd mellé!
    Nagy baj, hogy mindenből politikát csinálnak: az ilyen beszédet, rendezvényt a tartalmáért kell elítélni. Súlyos hiba formai okok mögé bújni, vagy elmismásolni.

    Sajnos, igen következetlenek is. A Magyar Gárdára rögtön ráugrottak, pedig elhallgatott, de létező problémára hívta fel a figyelmet. Erről évtizedek óta hallgatunk, holott: ha a börtönök 95 %-a cigány, akkor mégiscsak van cigánybűnözés, ha tetszik, ha nem. Amíg nem mondjuk ki, és nem fogalmazzuk meg a problémát, ORVOSOLNI SEM TUDJUK!

    A vak is látja, hogy képzetlenségük folyton őket már első körben nagyon sújtotta a leépítés, munkanélküliség. Ezzel foglalkozzon a kormány, és ne kormányzati negyeddel, meg előkészítetlen beruházásokkal, meg egy valahogy működő rendszer szétverésével!

  2. Nándi szerint:

    Az a véleményem, minden viccelődést és poént félretéve, hogy az ilyet nagyon komolyan kellene venni, és a büntető törvénykönyvbe fogalmazva büntetni. Bár nem vagyok abban biztos, hogy erre nincsen valami jogi szabályozást, hiszen mást vallásában sértettek meg.

    Nem tudom megérteni, hogy erre miért nem ugrik a többi párt. Szerintem ennek van legalább akkora súlya, mint más olyan ügynek, amiből botrány lett. Szándékosan nem írok példát. A Magyar Gárdánál mindenesetre az én megítélésem szerint sokkal megrázóbb az, ami történt.

  3. Andrew Toth szerint:

    Pl. A Székesfehérváron évente tartott Országos Szkeptikus Konferencián, amely egy természettudományokat népszerűsítő egész napos előadássorozat – gyakran megjelenik az ateizmus képviselete is, sőt erőteljesen bírálják a kereszténységet és ezt teljesen elfogadhatónak tartom.
    Viszont az, hogy az emberek, fiatalok, összegyűljenek és együtt ünneplik, hogy gyűlöljük a keresztényeket, meg ilyesmi… – az már kifogásolható, hogy erkölcsileg helyes dolog-e; s nem tudom, hogy mi folyik egy ilyen rendezvényen, de gyanítom, hogy valóban gyűlöletre szólítanak fel, ami már igen problematikus, s elítélendő. – igaz?

  4. Bubus szerint:

    Tomcat-et, aki társaival megzavarta a zsidó hanuka-ünnepséget, teljes joggal ítélte el a média és a politikusok. Bunkó dolog volt. De az is bunkó dolog, ha ugyanazok, akik mélyen sértve érzik magukat egy ilyen esetben, a karácsony meggyalázásakor cinikusan rötyögnek, és nem csinálnak semmit. Borzasztó kétszínű hozzáállás.

  5. Csepeli Galvániszap szerint:

    A Magyar Gárda valóban létező problémákkal foglalkozik. Csakhogy, nem mindegy, hogy egy adott problémával hogyan foglalkoznak. Pl. Hitlerék a zsidósággal magyaráztak minden társadalmi problémát, ami nyilván uszító, és a valósággal össze sem egyeztethető volt. A gárdások meg a cigányokkal magyaráznak sok mindent, ami megint nem vezet semmire. Egyrészt, a börtönök 95%-a bizonyosan nem cigányokkal van teli, és vannak olyan bűncselekmény-típusok, ahol roma származásúak egyáltalán nincsenek. A legnagyobb anyagi károkat okozó bűncselekmények esetében pl. 1% alatt találnánk romákat. Ha pedig a cigányok elkezdenének – ezen az alapon teljes joggal – magyarbűnözésről beszélni, az nyilván nekünk sem esne jól. Mint ahogy az osztrák kereskedők közül páran kiírták 1988-ban üzletek ajtajára, kirakatába, hogy “magyar ne lopj”. Nekem az is rosszul esett.

    A Magyar Gárda mit old meg azzal, ha kimegy masírozni kistelepülések utcáira és cigánybűnözésről beszél? Semmit! Munkát és szakmát kell adni, aki meg nem szeret se dolgozni, se tanulni, viszont nem tiszteli mások tulajdonát, azt el kell ítélni a törvény betűi szerint. Ehhez olyan hozzáállás kell, ami a munkát becsüli meg, és nem a lébecolást. Ilyen volt pl. a családi adózás az Orbán kormánynál. Gyurcsányék a lébecolást jutalmazzák, míg a tanulást és a tisztességes munkát luxusadókkal büntetik.

    Tiszteletben kell tartani a kisebbséget. De a többséget is! Ha a hanukát nem illik megzavarni, nem illik a karácsonyt sem, számomra ez az evidens.

  6. Magammutogató szerint:

    “FUCK THE X-MAS”.
    1. Mi is jelent ez? Azt, hogy ne vedd komolyan a karácsony körüli eszetlen vásárlási mizériát. Ne engedd kiforgatni az ünnepet. Ez nekem CSAK egy geg volt.

    2. Egy ünnep MEGZAVARÁSA (TomCat – hanuka) és egy zárt helyen összegyűlve speciálisan “ünnepelni” azért mégiscsak kétféle dolog. Nem?

  7. sugárbányász szerint:

    Miért kell mindenféle cionista atrocitást eltűrni?
    MAGYARORSZÁG a magyaroké!

  8. Kovávs Ferenc szerint:

    Tisztelt Barátaim !

    Igen, igy szólitok mindenkit, hiszen ez lenne a természetes ! Mint mindenkinek, nekem is van véleményem ezzel kapcsolatban. Itt a Karácsony és sajnos éppen most kell szembesűlnünk azzal, hogy vélt sérelmekre egyesek hogyan reagálnak. Előljáróban csak annyit : senkinek nincs joga itélkezni mások felett a vallási nézetei miatt. A vallási ünnepek megzavarása pedig egyenesen pofátlanság ! Az teljesen mindegy, hogy ez egy hanuka vagy éppen -ahogy az előttem véleményt nyilvánitó nevezte-
    ” zárt helyen, speciálisan tőrténik “. Hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig összehasonlitsunk dolgokat : ha azt elitéli a kormány akkor ezt miért nem, ha a magyar gárdát, TomCat-et elitéljük akkor ezt miért nem ?
    A jelenlegi, illegitim / választókat, európát becsapó / kormányunktól ezt ne is várjátok el Barátaim. Náluk él a kettős mérce, hiszen lételemük. Náluk él a hazugság intézményrendszere, igen jól olvasod, ők imtézményesitik a hazugságokat. Csak emlékezttetésűl mondom, két rendszer épűlt fel ilyen alattomos alapokra , a fasizmus és a kommunizmus.
    Gyurcsány úr – neki már ez a megszólítás is túlzás- a közelmúltban, nemzetközi porondon arról beszélt, hogy hazánkban antiszemitizmus van. De hól ? Vidéken? Városokban ? Szerintem ő sem tudja. A tisztességes és előítéletektől mentes többség nevében határozottan tiltakoznunk . És most idézem a néhai Antall József szavait :” Az antiszemitizmus tüzével nem szabad játszani, egyik oldalon sem ! ” A hangsúly az egyik oldalon sem-en van.

    Végezetűl : Békés és Boldog Karácsonyt kívánok néktek Barátaim !

  9. Fülöp Pál szerint:

    Csepeli Galvániszap! Vá.:
    Néhány kiemelt adat, amely százalékban mérve mutatja a cigány börtönlakók eloszlását:

    – Békés Megye 70%
    – Borsod Abaúj Zemplén 70%
    – Fejér 60%
    – Hajdú-Bihar 71%
    – Jász Nagykun Szolnok 90%
    – Komárom Esztergom 60%
    – Somogy 70%

    Részletesebb tanulmány:
    http://www.deldunantul.com/download.php?id=2742

    Na, valós a probléma?

  10. csaken szerint:

    Kedves Magammutogató

    Először is idézlek ha nem haragszol.

    “FUCK THE X-MAS”.
    1. Mi is jelent ez? Azt, hogy ne vedd komolyan a karácsony körüli eszetlen vásárlási mizériát. Ne engedd kiforgatni az ünnepet. Ez nekem CSAK egy geg volt.

    2. Egy ünnep MEGZAVARÁSA (TomCat – hanuka) és egy zárt helyen Hsszegyűlve speciálisan “ünnepelni” azért mégiscsak kétféle dolog. Nem?

    Hát akkor nézzük az első pontod:
    (LEHET, HOGY NEKED “CSAK EGY GEG”) Bár én nem igazán veszem komolyan a Karácsonyt (nem vagyok vallásos) de lennem kell annyi tiszteletnek bennem, hogy mások esetleges vallási és egyébb szokásait tiszteletben tartom, pláne ha ez a többségi véleménye egy adott országnak. És bizony amiről te ezek szerint nem tudsz, sajnos nem ez az első ilyen jellegú megnyilvánulása ez, (már tavaly is volt hasonló jeleggel csak nem ezen a helyszínen és címmel de ugyanezzel a keresztény ünneppel kapcsolatban) egy bizonyos csoportosulásnak -ezt nem éppen egy publikus odalról tudom amit valakik szívesen megszüntetnének csakhát….ott már ez napok óta hír volt amit te csak ma tudtál meg azt is csak részben- Kiváncsi lennék, arra, hogyha te elmennél bármely arab vallású országba például a Ramadan szidására vagy például Izraelbe a Hanuka meggyalázására vajon ők mint többség ezt hogyan is méltányolnák neked? Nincsennek illúzióim affelől hogy hogyan, mert az életem folyamán mindkét vallási réteggel volt kapcsolatom, de neked talán még van.

    ,,EGY ÜNNEP MEGZAVARÁSA”:
    Van egy ötletem. Végy egy repülőjegyet utazz el Izraelbe (kb 2H az út). Szerez tartózkodási engedélyt, vagy állampolgárságot majd ezután kérj egy engedélyt az ottani hatóságoktól Tel-Avivban a Disengoff utcára egy Karácsonyt ünneplő esti bulira. (ez szintén a város talán legfontosabb üzleti része) Kiváncsi lennék rá, hogy téged mint kisebbséget a barátaiddal együtt mik is érnének, ha egyáltalán engedélyt kapnál erre. (amit kétlek))És ott senki sem védene meg az ottani többségtől ezt garantálom neked. Már örülhetnél annak is ha a kb 100 km-re lévő Jeruszálemi Szemtsír Bazilikában ( Jézus vallás szerinti sírja található itt) megengednék, neked az ünnep megtartását de az a sanda gyanúm, hogy legszívesebben mint kisebbséget Bethlemenben szeretnének látni -és maradj is ott című fejezettel-Szóval az a véleményem tomcat ,,akciójáról” hogy, ő is cak egy véleményt fejezettt ki, a maga sajátos stílusában, ami ugyan nem biztos hogy, helyes de, mint azt te magad írtad egy ,,zárt helyen összegyűlve” mint kisebbség alig hiszem hogy bárkit zavart volna az ő szent ünnepük. És valószinúleg attrocitás sem érte volna őket. Megfordítva a helyzetet ez nem biztos hogy így nézne ki Izraelben is .(gyakorlati tapasztalatom) Hát ennyi……

  11. anyátokat! szerint:

    istenem de sotetek vagytok szinte egytol egyig!!!
    – x-mas = karacsony (szleng)
    – x-mass = szojatek x-mas es mass (tomeg) szavakbol
    – valamelyik szarkurva azt irta, hogy a rendezvenyt a tartalmaert kell elitelni, de akkor mit csinalna azzal a tekintelyes mennyisegu nagymagyarorszag polos jobboldali metalossal, akik a rendezvenyen jol ereztek magukat (ok voltak tobbsegben, nem a zsidok)
    – anyatokat parasztok!

  12. Csepeli Galvániszap szerint:

    Kedves Pali,

    megkérdőjeleztél-e bármit is amit írtam?

  13. Kurta szerint:

    Miért kell a kereszténységet meg minden vallást kalapáccsal a fejüönkbe verni, tériteni össze vissza? Ha rossz van ha jó van, minden Isten müve.
    Ez olyan mintha megverlek mert sapka van rajtad, vagy azért mert nem…

  14. manó szerint:

    Magammutogatónak és anyátokat!-nak

    Idézet Magammutogató:
    “FUCK THE X-MAS”.
    1. Mi is jelent ez? Azt, hogy ne vedd komolyan a karácsony körüli eszetlen vásárlási mizériát. Ne engedd kiforgatni az ünnepet. Ez nekem CSAK egy geg volt.

    Idézet anyátokat!:
    – x-mas = karacsony (szleng)
    – x-mass = szojatek x-mas es mass (tomeg) szavakbol

    FUCK THE X-MAS egészen pontosan azt jelenti, hogy: BASZD MEG A KARÁCSONYT
    Csakhogy ne maradjatok sötétek és tisztázzuk, mit is jelent a Kultiplex moziban lezajlott rendezvény címe. Aki a FUCK THE X-MAS címet és a rendezvényt nem tartja felháborítónak, az, híján van minden erkölcsi érzéknek!

  15. hayek szerint:

    Már itt is hazudtok, a buli címe : fuck the x-mass es nem x-mas volt, aki nem erti a szoviccet, az ne beszeljen rola, mert magatokat egetitek. Sotet jobbosok, ezert vesztetek el mindent valasztast, mert butak vagytok.

  16. Levente szerint:

    hayek – ha a hanukáddal kapcsolatosan hasonló stílusú “szóvicc” jelenne meg ugyanígy gondolkoznál?

    anyátokat – nem hiszem, hogy a “jobb oldali metálosok” pont egy ilyen rendezvényen és pont a kultiplex-ben jelennének meg. szerintem találtak volna maguknak tartalmasabb programot is arra a napra.

  17. Csepeli Galvániszap szerint:

    Vlad Tepes pl. azzal viccelődött, hogy karóba huzatott embereket. Zuschlag János is csak viccelt. Meg Tomcat is. Meg nyilván a niggerezés meg zsidózás is csak viccelés volna, ha az volna. De nem az.

  18. csaken szerint:

    Bocsánat mert két dologban tévedtem

  19. csaken szerint:

    Bocsánat mert két dologban tévedtem tegnap:
    1. Nem Disengoff hanem Dizengoff utca.
    2. Már tavaly is volt egy ilyen rendezvény és ugyanezen a helyszínen.

    Más: egy s vagy két ss-el:

    Való igaz két ss-el szerepel a reklámban és az is igaz hogyakár tömeget is jelenthet ez a szó így, csak a tartalom az valami egészen más, nyugodtan irhatták volna egy s-el is csak akkor már egyértelmű lenne, így meg a tájékozatlanok jól elvitatkoznak arról ami egyértelmű annak aki egy kicsit utána néz. például a tavalyi show-nak és annak tartamáról.Szóval csak vitatkozzatok én középen állok és továbbra is azt mondom amit tegnap este. Please look around in the World before You write something. That is it! I do not comment anymore.

  20. Csepeli Galvániszap szerint:

    Kedves “anyátokat!”,

    gondolom, hogy a neved is csak egy geg, mert valójában a saját édesanyádra gondoltál. Bár, szerintem ő nem venné gegnek amit írtál. No meg, gondolom, a vásárlási mizéria, a tömeg ellen nem lehetett volna egy egyértelmű jelszóval fellépni, csak olyannal, amely a karácsonyt is gyalázza. Csak és kizárólag egy ilyen félreérthető, félremagyarázható mondat volt az angolszász nyelvtengerben, amely kifejezte alkotói mondanivalóját. Szerintem kifejezte, de éppen ti nem értitek, hogy mit. Tudod koma, éppen azért, mert nem mi vagyunk a sötétek.

    Emellett az is gondolom – a kereskedelmi szemlélet elvetése nevében – a koncertek ingyen voltak látogathatók, és ingyen volt enni és innivaló is. Jól gondolom?

  21. admin szerint:

    Az elfogadhatatlan, sértő, gyalázkodó megjegyzéseket töröltük és törölni is fogjuk. Kéretik kulturált módon fórumozni. Úgy is lehet.

  22. Gyula szerint:

    Komolyan mondom, nem értem a Fidesz felháborodását a fent említett ügyben. Elvégre szent hazánk fele már el van adva Izraelnek a MASZOP-SZADESZ koalíció által és ehhez pedig önök szép csöndben még asszisztálnak is. A (félig)megvásárolt földjükön pedig azt csinálhatnak, amit akarnak, ha kell még “FUCK THE XMAS”-t is. Nem is tudom, hogy azt a szélsőségesen cionista Lomnicit kik is ültették a főbírói székbe? Ugye emlékeznek?
    De bezzeg az olyanokat, mint Tomcat, Budaházy és Toroczkai, akik szót emelnek miértünk, magyarokért és a Szent Korona országáért, mindenféle bűnözőnek elhordják, ahelyett, hogy velük szövetkeznének ellenségeinkkel szemben.
    Tehát, hagyjuk ezt a hamis felháborodást!

  23. DFK szerint:

    Higgyem is el, hogy csak uolyan “szerencsétlen” szóhasználat, mint a felvásárlás?
    Ugyanolyan antikeresztényizmus, mint a szegedi betlehem felgyújtása. Apropó, ezt már elitélték a nagy jogvédők?

Itt lehet hozzászólni !