Jutalmazták az érmes birkózókat

M4Sport

Jutalmazták az érmes birkózókat

A szombathelyi U23-as Európa-bajnokságon, illetve az azt megelőző kötöttfogású Magyar Nagydíjon érmes versenyzőket jutalmazta csütörtökön a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ).

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján a többi között hangsúlyozta, hogy a sportág hazai képviselői ismét bizonyítottak, hiszen a korosztályos kontinensviadalon két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet, míg a hagyományos kötöttfogású nemzetközi versenyen négy arany- és két bronzérmet nyertek.

Az Eb-dobogósok közül a két bajnok, Németh Zsanett (75 kg) és Lévai Zoltán (kötöttfogás 75 kg) egyaránt 200 ezer, a második Tóth Bendegúz (szabadfogás 86 kg) 150 ezer, míg a két harmadik, Galambos Ramóna (55 kg) és Fritsch Róbert (kötöttfogás 71 kg) 100-100 ezer forint értékű utazási utalványt vehetett át. A GP érmesei, a győztes Korpási Bálint (71 kg), Lőrincz Tamás (75 kg), Bácsi Péter (80 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és a bronzérmes Kiss Balázs (98 kg) és Lám Bálint (130 kg) pedig kétéjszakás wellness-hétvégére szóló utalványt kaptak.

Németh Szilárd a közelmúlt sikereinek méltatása mellett beszélt a sportág utánpótlásának helyzetéről is. Mint jelezte, az akadémiai rendszer leendő, csepeli központjára a kormány 2,4 milliárd forintot biztosít, a helyi önkormányzat pedig a területet, amelyen új csarnok, valamint kollégium is épül majd. Hozzátette, a közbeszerezési pályázatot hamarosan kiírják.

A sportág első embere arról is beszélt, hogy a jövő októberi felnőtt világbajnokság után szeretné az MBSZ megrendezni 2019-ben a junior-világbajnokságot Tatabányán, illetve kadett Európa-bajnokságot Szombathelyen vagy Győrben.

Fontos célként említette azt is, hogy a nemzetközi szövetség vezető testületében újra legyen magyar tag, s szerinte erre 2018-ban lesz esély.

Az eseményen Németh azt is elmondta, hogy ezen a héten az MBSZ átutalta a riói olimpia bronzmérkőzésen méltatlan bírói ténykedés miatt vesztes Lőrincz Viktornak azt a tíz millió forintot, amely az olimpiai harmadik és ötödik helyezettek jutalmai közötti különbség. A szövetség már ősszel bejelentette, hogy bronzérmesnek tekinti a ceglédi sportolót, így saját forrásból kipótolja neki a jutalom összegét.

Forrás: M4Sport

Itt lehet hozzászólni !