Hamisan tanúskodott a csepeli MSZP elnöke? – Újra megvizsgálják Szenteczky János vagyonnyilatkozatait

Csepel.hu

2

Borbély Lénárd csepeli polgármester Borka-Szász Tamás DK-s képviselő kezdeményezésére felkérte a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottságot, hogy vizsgálja ki, mennyiben felel meg Szenteczky János MSZP-s képviselő vagyonnyilatkozata a bíróság előtt tett nyilatkozatának. 

Amikor Szenteczky János MSZP-s képviselőt, pártjának csepeli frakcióvezetőjét és budapesti alelnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélte a közelmúltban a bíróság, a politikus olyan nyilatkozatot tett, amely nem felel meg a szintén általa beadott vagyonnyilatkozatban leírtaknak. Ez felveti a gyanúját annak, hogy alacsonyabb pénzbüntetés reményében vallott be a politikus a valóságosnál alacsonyabb jövedelmet.

Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa levélben hívta fel a csepeli polgármester figyelmét a jövedelemmel kapcsolatos nyilatkozatok ellentmondásaira, és emlékeztette őt arra, hogy “a vagyonnyilatkozat tartalmának hitelessége sérülni látszik”. A Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság ellenzéki vezetésű elnöke Dobák István, aki Szenteczky Jánoshoz hasonlóan az MSZP frakció tagja. Ennek ellenére a csepeli polgármester bízik abban, hogy a bizottság vizsgálata hiteles és pártatlan lesz.

Amennyiben a vizsgálat alátámasztja a gyanúját annak, hogy az MSZP frakcióvezetője szándékosan nyilatkozott hamisan a jövedelmi helyzetéről a büntetőperén, az önkormányzat tájékoztatni fogja erről a bíróságot.

 

Csepel.hu

4 hozzászólás “Hamisan tanúskodott a csepeli MSZP elnöke? – Újra megvizsgálják Szenteczky János vagyonnyilatkozatait” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Micsoda hozzászólás-cunamit “indított” a legújabb Szenteczky-s poszt… 😛 😛 😛
    Ki nem szarja le? Úgyse csináltok vele semmit és már dög unalmas ez a színjáték.

  2. ZsiványZoli szerint:

    Persze hogy nem csinálnak semmit.Az összes parlamenti pártot ugyanaz a cionista érdekközösség irányítja.Igen,a színjáték a pontos kifejezés,ez megy 27 éve,lófasz volt itt nem rendszerváltás.

  3. kispajtás szerint:

    „Az értelmiség legnagyobb ellenségei ma azok, akik hatalmi pozícióban vagy dogmatikus okokból nem tűrik a kritikai gondolkodást, a bírálatot…”
    (Komoróczy Géza,(1937)történész, 1962 és 2012 között tanított az ELTE Bölcsészettudományi Karán.)

    Komoróczy Géza: A bármilyen pejorativ értelem nélkül így nevezett alkalmazott értelmiség – az igazgatási apparátus döntéshozó, döntést befolyásoló része – minden komplex társadalomban volt, és kell hogy legyen. Ez más változók mellett áll a papi vagy egyéb ideologikus funkciókra is. Értelmiségi szerep nincs a társadalmi szöveten kívül. A rangot a hatalmi hierarchiához való viszony határozza meg, a legnemesebb értelmiségi feladat mindig az volt, hogy ettől a lehető leginkább független tudjon maradni és véleményét kvázi-kívülálló pozícióból fogalmazza meg. A kritikus magatartás szükségessége vonatkozik magára az értelmiségi szerepre is (ön-reflexivitás).

  4. Lovas szerint:

    Lehet, hogy rájöttek a DK-sok, hogy Szenteczky megint be fog tartani nekik 🙂

Itt lehet hozzászólni !