Könyvbemutató a Csepel Galériában

Csepel.hu

gma_8294

„Csepelen születtem, ez meghatározza életem, rám írta kézjegyét gyárkémények fekete füstje”- írja Nyíri Erzsébet, akinek második, Az idő zátonyán című verseskötetét mutatták be a március 27-én a Csepel Galériában. A költőnőt minden a kerülethez köti: itt született, itt járt iskolába, s ha az élet el is sodorta innen rövidebb-hosszabb időre, mindig visszatért. 

12 éves korától ír verseket, novellákat – első verse egy iskolaváltás után született -, de csak későn, 50 éves kora után kezdett el publikálni. „Engem a szavak védtek meg, ha összezavarodtam a magán- vagy a közéletben” – vallja.

A könyvbemutatón Madár János költő, a kötetet megjelentető Rím Könyvkiadó vezetője méltatta az alkotót. „Talán már a könyv puszta címe is utal arra az emberi, alkotói meditációra, amely áthúzódik Nyíri Erzsébet második önálló kötetének valamennyi versén” – mondta.

A bemutatón egy másik költőtárs, Baka Györgyi beszélgetett a szerzővel, akinek a verseit Arató Réka tolmácsolásában hallgathatta meg a közönség. Gitáron Rádl Ádám, a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke játszott.

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !