A jövő bajnoka lehet Babinyecz Anna

Csepel.hu

annacska-a-dobogo-tetejen

A 12 esztendős Babinyecz Anna futó a Csepeli Diák Atlétikai Klub büszkesége és nagy reménysége, hiszen az utóbbi időben nemcsak a hazai bajnokságokon diadalmaskodott a korosztályában, hanem a Dortmundban megrendezett nemzetközi verseny 800 méteres síkfutását is fölényesen nyerte meg március közepén.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanulója ráadásul a tanulásban is kiváló, a bizonyítványa kitűnő. A lány edzője a többszörös országos csúcstartó Babinyecz-Tusai Brigitta, aki az édesanyja is, valamint Fehér Gábor és Füredi Zsuzsa testnevelő tanárok.

„Anna beleszületett az atlétikába, mert mindig jött velünk a versenyekre – magyarázta az édesanyja. – Édesapja, Babinyecz József szintén kiváló futó volt. Anna hamar megszerette az atlétikát. Ebben a korban az atlétikának mindenféle ágát űzi, tehát a különféle futószámok mellett gyakorolja a távolugrást, magasugrást, kislabda dobást. Télen a Kék Iskolában, nyáron a Csepel pályán edz hetente négyszer. Szeret versenyezni, élvezi a futás élményét. Nem erőltetjük az eredményeket, de persze örülünk a sikerének. Először hétéves korában nyerte meg a csepeli mezei futó versenyt a korosztályában, majd kilencévesen Budapest-bajnok lett, tízévesen pedig a 600 méter síkfutásban is győzött. A dortmundi nemzetközi gyermekversenyen egészen kimagasló eredményt ért el 800 méteren, ahol a 25 fős mezőnyben fölényesen ért célba. Időeredménye – 2:21,70 – új országos csúcs a korosztályában, noha kategóriájában hivatalosan nem tartanak nyilván országos rekordot. Ez az időeredmény minden idők harmadik legjobb teljesítménye a világon ebben a korban. A második helyen célba ért német lány tíz másodperccel maradt le mögötte, ami legalább 50-60 méter előnyt jelent. Eredményének értékét növeli, hogy nála egy évvel idősebbek is futottak, márpedig ebben a korban sokat számít az egy év korkülönbség. Ráadásként a 60 méter gátfutást is megnyerte” – mondta Tusai-Babinyecz Brigitta.

Babinyecz Anna nyurga lány, hosszú lábakkal, igazi atléta alkat.

„Nagyon szeretek futni, akárcsak apa és anya. Nincsen különösebb taktikám, hogyan fussam végig a távot. Dortmundban egyből az élre álltam, és igyekeztem minél gyorsabban megtenni a távot. Felnőttként még jobb eredményeket szeretnék elérni, s jó lenne majd kijutni az olimpiára” – ecsetelte a jövőjét Babinyecz Anna.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !