Deme ügyvédje szerint a hangfelvétel igazolja védencét

MTI, Hírszerző

Szerdán első alkalommal meghallgathatták azt a felvételt, amely a bűncselekményt is rögzíti és annak leiratát is megkapták.

Ruttner György szerint a csepeli kettős gyilkosságról készült hangfelvétel részleteiben és egészében is védencét, Deme Gábort igazolja – erről az ügyvéd azt követően beszélt az MTI-nek, hogy szerdán mintegy öt órán keresztül folytatódott ügyfele gyanúsítotti kihallgatása.

Az ügyvéd elmondta: szerdán első alkalommal meghallgathatták azt a felvételt, amely a bűncselekményt is rögzíti és annak leiratát is megkapták. Ezt felolvasva Ruttner György közölte: az első lövést megelőzően az egyik áldozat K. Tamással többek között arról beszél, hogy a tanintézménytől elbocsátandó gondnok szekrényét feltörték, leltárba vették a holmiját, és azt másnap megkaphatja, ha a “dolgot” – ami Ruttner szerint a munkaviszonyt megszüntető dokumentumra vonatkozik – másnap az iskolába viszi.

K. Tamás a felvételen egyre ingerültebben követeli számítógépét. A vita azzal zárul, hogy az áldozat azt mondja: K. Tamásra nem számítottak a találkozón, de másnap elviheti holmiját. Ekkor dördül el az első lövés.

Az ügyvéd szerint a felvételen tisztán hallhatóak a lövéseket megelőző beszélgetések, a bűncselekmény és az azt követő beszélgetés is, amely Ruttner szerint igazolja, hogy K. Tamás kényszerítette Demét a szerver eltávolítására.
Ruttner szerint a felvételen az is hallható, hogy még a lövéseket megelőzően Deme Gábor megállapodik a másik áldozattal egy másnapi találkozóban és telefonszámot is cserélnek. Az ügyvéd szerint ez is igazolja, hogy védencének nem állt szándékában a gyilkosság.

Szintén a felvételen hallható, hogy K. Tamás káromkodva azt mondja: kézen lőtte magát, és utasítja Demét, hogy nyissa ki a szerverszobát. Ruttner szerint ekkor egyre kétségbeesettebben, remegő hangon Deme többször elismétli, hogy “nem tudom, nem tudom kinyitni”. Végül K. Tamás berúgta a szoba ajtaját.

Ruttner György korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, a bíróság megállapította, hogy Deme Gábor nem gyanúsítható a minősített emberölés társtettesi elkövetésével, azt kell megvizsgálni később, hogy a bűnpártolás gyanúja megállapítható-e. Ezzel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője, Illés Hilda azt közölte, nem változtattak a gyanúsításon, vagyis továbbra is társtettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják a két férfit.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A bűncselekményt az egyik áldozat zsebében levő magnó rögzítette. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

Forrás: Hírszerző

8 hozzászólás “Deme ügyvédje szerint a hangfelvétel igazolja védencét” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Persze, hogy kétségbeesett, hogy nem tudta kinyitni a szerverszobát! Ez mindent és az ellenkezõjét is bizonyítja. De hol a szerver? Miért nem került elõ?

    Mi lehet “a dolog”?

  2. Attila szerint:

    Hugi, jó a kérdés, mert ugye kun nem vihette el. Ő kézen lőtte magát.
    Tudjuk jól, hogy deme vitte el. A szerver helyéről többször is hazudott a rendőrségnek.
    Nekem a pofámról lesülne a bőr az ügyvéd helyében.

  3. ifjútitán szerint:

    Szegény Deme Úr!

    Furcsa, hogy Kun Úr rábízta a szervert, vajon milyen indíttatásból tette ezt?
    Deme ha ártatlan miért nem vallott már az elején is a másik vádlott ellen? Már rég szabadlábon védekezhetne a sikkasztásos stikli miatt.

    Attila: Az ügyvéd csak a dolgát végzi, Deme Úrnak kellene egy kis önvizsgálatot végeznie.

  4. Attila szerint:

    Ifjútitán!

    Én balgaságom az, hogy feltételezek valamiféle emberséget az ügyvéd felől. Tudom jól, olyan “hivatás” ez, mint az orvosoké. Nem tehet különbséget a páciensek között, de neki legalább van mérlegelési joga. Elvállalja vagy sem.
    Az is lényeges, hogy ez a koca, olyan fejet tud vágni, mint shrekben a macska.
    Amiről nem szabad megfeledkezni az, hogy valószínűleg a legjobb ügyvédet keresték fel, nem kevés pénzért. Vajon ezt ki fizeti? Csak nem az a bűnszervezet, amelyiknek az az érdeke, hogy az mszp ne legyen ebben az ügyben érintett. Közben az iskolában csak és kizárólag mszp közeli emberek dolgoztak, azok rokonaival együtt.

    Ügyvédre visszatérve: az ilyesfajta ügyvédek ezekből a maffiózókból élnek meg. Mérséklik a büntetést, vagy felmentetik őket.
    Nem különbek, mint a védenceik. Jó pénzért, jó nagy adag bőr tapad a pofájukhoz. Reggel pedig nem hánynak maguktól.

  5. ifjútitán szerint:

    Úgy tudom, hogy a csepeli Mszp-s körök nagyon belterjesek és zártak. Takácsnak az lett a veszte, hogy “házon” belül akarta megoldani az ügyet.
    Ha tovább gondoljuk egy kicsit akkor láthatóvá válik, hogyha rendőrségi ügy lesz a pár milliós sikkasztásból, akkor Deme Úrnak pár érdekes dolgot mesélhetett volna a párton belüli üzletekről.

    ügyvédek: teljesen igazad van

  6. Jeniszej szerint:

    Egy védőnek védencére nézve a legjobbat kell kihoznia az ügyből.
    Ezért lesznek a jogászok legjobbjaiból – jólfizetett ügyvédek.
    Egyik
    „péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy a beszélgetés utolsó mondatait hallva elképzelhetetlenek tűnt, hogy gyilkossággal végződjön a diskurzus, amely a két gyanúsított részéről valószínűleg színjáték volt. Tóth szerint több adat arra utal, hogy nem indulati bűncselekményről van szó, azaz a gyanúsítottak számolhattak azzal, hogy végső esetben ölni fognak.”

  7. hollósi szerint:

    Ha én megijedek az elkövetőtől akkor a Rendőrségig futok. Nem a Tesco-ba, vagy hová. Ott nem félt a Deme, hogy össze találkozik K. Tamással?

  8. Jeniszej szerint:

    hollósi:
    Más is igy tett volna

Itt lehet hozzászólni !