Átépítik a Gubacsi hidat

MTI, HVG, Csepel.info

Az átépítést a híd rossz műszaki állapota, illetve a kikötő és a vasúthálózat közötti zavartalan teherforgalom biztosítása indokolja. A Csepel.info úgy tudja, hogy a felújítás után csökken majd a gépkocsiknak a Corvin csomóponton a várakozás. A Gubacsi híd leromlott állapota miatt ugyanis jelenleg erős sebességkorlátozás alá esik a sínpálya, és ezért vánszorognak olyan lassan a Corvin csomópontban a vonatok. A felújítást információink szerint Németh Szilárd lobbizta ki.

A projekt tervezett bruttó költsége 9,995 milliárd forint, tervezett nettó költsége pedig 7,864 milliárd forint. A költségekből a kormányhatározat szerint 6,684 millió forintot európai támogatásból finanszíroznának, a hazai költségvetési támogatás tervezett bruttó összege 3,271 milliárd forint. A projekt végrehajtója a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek azonnali hatállyal gondoskodnia kell a projektjavaslat Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz 2016. évi pályázati kiírására történő benyújtásáról.

A szakminiszternek előterjesztést kell készítenie továbbá a kormány részére a szükségessé vált feladatokról, illetve a projektjavaslat teljes körű megvalósításához szükséges források biztosításáról, ha az Európai Bizottság a projektjavaslatot csökkentett műszaki tartalommal, illetve csökkentett támogatási összeggel támogatja.

Forrás: MTI, HVG, Csepel.info

24 hozzászólás “Átépítik a Gubacsi hidat” bejegyzésre

  1. info szerint:

    Azért ne nézzük már teljesen hülyének az embereket, a Gubacsi híd 1 km van csomópontól, köze nincs az állapota ahhoz hogy milyen sebességgel közlekedhetnek a csomópontban a vonatok. A felújítás veszélyes anyag lerakat miatt a megnövekedett forgalom miatt lesz.

  2. admin szerint:

    Javasoljuk a fenti fotó megtekintését, illetve annak átgondolását, hogy ha a sínpálya megújul, az vajon csak a hídon történhet meg, vagy az előtt és után is…

    Ha a Metransra gondol, az nem veszélyes anyag lerakat, hanem konténerterminál. 2008 óta működik Csepelen, és csak a Szabadkikötőből költözik át a gyárba.

  3. info szerint:

    Csak idézni tudok: ‘A Gubacsi híd leromlott állapota miatt ugyanis jelenleg erős sebességkorlátozás alá esik a sínpálya, és ezért vánszorognak olyan lassan a Corvin csomópontban a vonatok.’

  4. nondroid szerint:

    Ez csak a vasúti hidat érinti. A közúti híd tervezésére most adott csak pénzt a főváros. Pár napja volt itt cikk róla. Legalább arra vegyétek a fátadságot, hogy megnézitek mit írtak korábban.

  5. névkötelező szerint:

    Mi az isten kerül egy egyszerű felújításon 10 milliárd forintba?
    Ennyiből már a Corvin csomópont kétszintűvé alakítása is elvégezhető volna, bőven!

  6. admin szerint:

    Úgy tudjuk a Corvin csomópont átalakítását is tervezik.

  7. kispajtás szerint:

    Általában cca. 80 vagonból álló szerelvény nem fog azután sem “ezerrel” berongyolni a Szabadkikötőbe, vagyis nem a Gubacsi-híd állapota miatt közlekednek lassan ezek a szerelvények, ez még enyhének sem nevezhető csúsztatás.

  8. névkötelező szerint:

    A gerincút került valamivel több mint 7 milliárdba, s az egy 2,5 km hosszú, kétszer kétsávos út, amit újonnan építettek.
    Ehhez képest ennek a 140 méteres vasúti hídnak a felújítása kerülne 10 milliárdba? ne vicceljünk már, kérem.
    A Corvin-csomópont kétszintűvé alakítása ennek kb. a feléből kijönne.
    Amúgy miért nem a cégek fizetik ezt a hídfelújítást, hiszen tisztán kereskedelmi célokat szolgál?

  9. Balos szerint:

    Én a gerincútnál 11 milliárdnál hagytam abba a számolást. Egy híd más tészta, azt azért a többség tudja. Ugyanez igaz a Corvin csomópontra, amit eleve kétszintesre kellett volna építeni, de a drágalátos Tóth Mihályék valamiért nem támogatták.

  10. Válaszoló szerint:

    Látom a sok “okos műszaki” itt osztja az észt. Úgy tudják a hídfelújítási költségeket, mintha baracklekvárért szaladtak volna ki a közértbe.

  11. nondroid szerint:

    Szó sincs hídfelújításról. A meglévő vasúti hidat elbontják és helyette építenek egy újat.

  12. Zoltán szerint:

    Minden reggel és este a csomóponton jövök és megyek! Rendszeresen várakozunk, mert “vonat van”. Viszont a dugót nem a 60-70 vagon okozza, hanem az, hogy rendezésre használják az átkelőt csúcsidőben is! Aámegy a szerelvény, majd vár 5-6 percet és visszatolat. persze közben nem engedik át a feltorlódott járműveket! Nem hiszem, hogy ezt pont a csúcsforgalom idején kell csinálni rendszeresen!

  13. kerdezo szerint:

    A Kossuth Lajos felöl érkezőknek 8(!) másodpercog zöld. Volt ma rá időm, és mértem…

  14. jocosaurus szerint:

    A gond az, hogy tervezni sokmindent terveznek. Én már szeretném látni, hogy a tervezett dolgokat meg is valósítják. A HÉV-et kb. az átadása óta “tervezik” meghosszabbítani. Azóta eltelt majdnem 66 év, abból legalább 30-ban ígérték meg, hogy már lesz valami.

  15. jocosaurus szerint:

    Zoltán:

    Legutóbb, mikor kifogtam egy párszáz méteres tehervagon-szerelvényt, a túloldalon egy mentő szirénázott. Gondolhatod, hogy azon a pár percen múlhat egy ember élete. A 21. században ez szégyen-gyalázat, ami a Corvin úti kereszteződésnél van.

  16. Nagyapó szerint:

    jocosaurus! Egy idézet kispajtástól “Általában cca. 80 vagonból álló szerelvény nem fog…”. Hogyan foghatott ki “egy párszáz méteres tehervagon-szerelvényt”??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. jocosaurus szerint:

    Nagyapó: Tudja maga, mennyi 100 méter?

    A Kossuth L. utca – Corvin út kereszteződéstől a Petróleum utca-Weiss M. út kereszteződésig van kb. 120 méter távolság. Mindennapos látvány a déli oldalról nézve, hogy a tehervagon sor keresztbe átéri ott az egész utat, plusz még a Corvin út felé eltekintve nem látni a végét. Maga szerint akkor az milyen hosszú? Szerintem legalább 300 méter, de cáfoljon meg, hogy tulajdonképpen csak olyan hosszúak a szerelvények, mint egy 6 kocsis HÉV-szerelvény, ami 110 méter körüli.

  18. jocosaurus szerint:

    Amúgy ha rövidebbeket járatnak, az mennyiben jobb? Az maga szerint nem azt jelenti, hogy többször áll ott le a forgalom, de rövidebb időre? Tehát mondjuk feleannyi hosszú, akkor durván feleannyi időre, de kétszer annyi alkalommal. Az adott embernek, aki kifogja, kevesebb hátrány, de kétszer akkora eséllyel fogja ki. Szerintem semmivel nem jobb. Ide rég felüljárót kellett volna csinálni. De a maga kommunista párttársainak ez nem kiemelkedően fontos projekt.

  19. Nagyapó szerint:

    jocosaurus! Valami szövegértési problémája van. Idéztem kispajtást és önt, valami nem stimmel. A témát vitassa meg kispajtással!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. kispajtás szerint:

    jocosaurus: Ha már Nagyapó nem segít… Egy konténerszállító vasúti teherkocsi hossza általában 12 méter és 18 méter között van, létezik köztes méretben is, típustól függően.
    A fentiekből könnyedén kiszámolható, hogy a Corvin csomópontban huzigált szerelvények hossza meghaladhatja az 1 km-t is.
    A párszáz méteressel csak a reggeli sültkolbászért ugranak ki… 😀 😀 😀

  21. névkötelező szerint:

    Németh Szilárd kilobbizta. De miért egy olyan híd felújítását lobbizta ki, ami kizárólag kereskedelmi, üzleti célokat szolgál, és az emberek túlnyomó részét nem érinti? Miért nem a Corvin-csomópont kétszintűvé alakítását lobbizta ki inkább, aminek sokkal nagyobb haszna volna?
    Mondjuk a “lobbizás” szót is elég nehéz értelmezni egy kormánypárti vezető politikus esetében.

  22. Nagyapó szerint:

    Németh Szilárd hagyott lehetőséget az önök által megválasztott Szabó Szabolcsnak is a lobbizásra. Várom is, hogy Szabó képviselő mit tesz Csepelért?
    Azért ajánlom elovasásra :
    “490/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet
    az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet módosításáról
    .
    .
    2.77. Gubacsi híd átépítése, csepeli Szabadkikötő vasúti kapcsolatának, valamint a Corvin csomópontnak a fejlesztése.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. […] kormányközeli helyi lap, a Csepel.info szerint Németh Szilárd, Csepel korábbi fideszes országgyűlési képviselője lobbizta ki a […]

  24. […] kormányközeli helyi lap, a Csepel.info szerint Németh Szilárd, Csepel korábbi fideszes országgyűlési képviselője lobbizta ki a […]

Itt lehet hozzászólni !