Keserédes sikersztori a csepeli izzócsere

Tékozló Homár

A kép illusztráció

Az alanti történetet azért közlöm, hogy felfigyelhessünk rá: egy kortárs magyar fogyasztó extrém, megörökítésre méltó jófejségnek tartja, ha két kiégett köztéri lámpaizzót 24 órán belül kicserélnek.

Hirtelen felindultságból írok nektek, mert annyira jó egy olyan közszolgáltatóval találkozni, ami tényleg működik. Csepel Királyerdőben a házunk előtt előbb az egyik, majd a másik ház előtt egy újabb közvilágító kandeláber égett ki, ráadásul a sötétbe borult házak egyikébe azonnal be is törtek.

A hibát jelentettem az ELMŰ-nek telefonon és emailben is, illetve a BDK-nak ugyancsak e-mailben (ez valami dísz- és közvilágításszolgáltató Budapesten). Mindezt hétfőn este, hétfőn éjjel és kedd délután tettem meg – és pár perccel ezelőtt, kedd 23:43-kor megérkeztek a szerelő formák és 10 perc alatt mind a két kandeláberbe életet és fényt leheltek.

Hegyeshalomtól nyugatra ez talán említést sem érdemelne, de itthon talán a fényt jelentheti az alagút végén, a rést a pajzson, egy kólásüveget a romok alatt rekedő tűzoltóknak a közvilágítás-szerelők gyorsasága.

homar.blog.hu

4 hozzászólás “Keserédes sikersztori a csepeli izzócsere” bejegyzésre

  1. Zolika szerint:

    Királyerdőben pár hete napokig nem volt közvilágítás áramszünet miatt.

  2. Lexon szerint:

    Már én is jelentettem be nem világító köztéri lámpát, másnap reggel jöttek, megcsinálták. Nem egyedi eset. Ennek így kell mûködnie. És mûködik is.

  3. Nagyapó szerint:

    Megütötte a szemem a következő mondat:”ráadásul a sötétbe borult házak egyikébe azonnal be is törtek.” Lehet, hogy ezért borultak sötétbe?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Lexon szerint:

    Nagyapó: el tudod képzelni, hogy a betörô elôbb felmászik a többméter magas oszlopra, veszélynek teszi ki magát csak azért, hogy utána betörhessen? Én inkább sokkal inkább tartom elképzelhetônek, hogy az alkalom szülte a betörôt. Arra járt, meglátta, hogy nem lát, oszt hajrá!

Itt lehet hozzászólni !