Irány a bécsi cukrászda!

Munkáspárt

Nyithatsz cukrászdát Bécsben! – húzták el a mérgező madzagot a magyar vállalkozó orra előtt. EU-kézzel védhetjük a hungarikumokat, győz a jobb minőség, a finomabb ízvilág! Vége a parasztvilágnak! Vége… Érkezik a sok ízetlen külföldi portéka és a sok romlott, mérgező, gyanús… a szemét.

„Kiváló zöldpaprikát vettem egy bevásárlóközpontban!” – újságolta decemberben egyik ismerősöm, mire én összevontam a szemöldököm. Gyorsan hozzátette: tudom, hogy neked nem mindegy, de olcsó és finom és egészséges… Igen, lehet, hogy olcsó – mondtam. De finom? És egészséges? Biztos?

„A Herz-féle szalámiban sokkal sűrűbb a só, mint más hasonló terményben, hidd el, ó nyájas olvasó” – írta Karinthy Frigyes a később Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott szalámiról.

1888 óta a Herz világmárka. A téliszalámi a szocializmusban is, de még a döglődő kapitalizmusban is a legjobb volt. Nagyívben lekörözte a bécsi sütiket, a lengyelkolbászokat és a chilis újdonságokat. A Herzet kinyírták! Ahogyan teszik ezt Magyarországgal nap, mint nap. Mit számít a Magyar Termék Nagydíj, a fogyasztók elégedettsége! Persze, sok fogyasztót szintén kinyírtak azzal, hogy munkahelyéről utcára lökték, megfosztották jövedelmétől. Jó lesz neked a tesco-minőség vagy még az se!

A hungarikum nem jogi kategória. A hungarikum nekünk magyaroknak az élet egy szelete. A Herz, a Pick, az egri tejföl, a szolnoki tej, a Tisza cipő, a mangalica, a teavaj, a barackpálinka, a hevesi dinnye, a libamáj és számos, gyakran már csak az emlékezetünkben élő termék. Ízek, ruhák, gépek, buszok, hajók – Magyarország. Helyette itt vannak a gyanús húsok, az ismeretlen összetételű műanyagok, a fasírtnak nevezett katyvaszok, az ízetlen nuggetsek, importból származó szeméthegyek.

A Herz 300 dolgozója vár, az igazgató a felmondási idejét tölti. Az utolsó rúd szalámik száradnak, és a mesterek már talán csak a túlvilágon készíthetnek valamit a titkos recept alapján. Emberek, akik értéket teremtettek, akik egészséges, finom ízeket alkottak kiváló magyar alapanyagból, az utcára kerülnek. A remek szakemberek majd beállnak valamelyik multi gépe mellé rabszolgamunkát végezni, silány terméket gyártani a leminősített magyaroknak. Meddig hagyjuk még?

Forrás: Munkáspárt

17 hozzászólás “Irány a bécsi cukrászda!” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Mitől magyar a magyar termék? Az alkotó elemeinek hány százalékban kel eredeti Magyar földön termett alkotó részt tartalmaznia.
    Írtam már róla például, ha csak nyomokban tartalmaz a pirospaprika azt, – már pofátlanul magyar árunak csúfolják.
    Mitől eredeti magyar a hústermék? Talán azzá válik az importból beszerzett vizes alapanyagból készült termék? Szerintem nem.
    Mi a helyzet a borokkal hány százalék Magyar szőlőt kell tartalmaznia?
    És akkor most mi a hagyományos magyar áru? – ha már nincs Magyar alapanyag.

  2. Nagyapó szerint:

    Zalabaromfi Rt. Csődbe ment. Ok: a bank megvonta a hitelt.
    Herz. Csődbe ment. Ok: a bank megvonta a hitelt.
    Melyik bank volt? A CIB bank, elnök Surányi György, a Nemzeti Bank volt elnöke, a szocik kedvence. No comment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. miska72 szerint:

    Igy van az, hogy bort isznak, és vizet prédikálnak!

  4. Menyhért Péter szerint:

    Kedves nagyapó!
    A CIB bank nemcsak a magyar cégeket nyírja ki, de fosztogatja a hétköznapi polgárokat is!
    Mondok neked egy konkrét példát – valószínűleg sok más embert is fosztogatnak rajtam kívül. A konkrét példa:
    Van egy CIB-es bevásárlókártyám, meghatározott hitelkerettel. Ezt a keretet sohasem lehet átlépni, mert a bank nem ad rá lehetőséget. Ha véletlenül szükséged lenne egy néhány száz vagy ezer forintos hitelkeret túllépésre, akkor sem tudod megtenni, mert a kártya elutasítja az ilyen tranzakciót!
    Az elmúlt néhány hónapban kihasználtam a kártyámat, és majdnem a hitelkeretig felhasználtam. És itt jött a pofátlan szabad rablás: a bank több esetben is felszámolt 2500 ft hitelkeret túllépési díjat, mert a bank olyankor teszi rá a kamatokat és saját költségeit, amikor még nem is tájékoztatott az egyenleg állásáról!
    Kétszer megreklamáltam: milyen alapon kérnek tőlem olyan többletköltséget, aminek elkerülésére esélyem sem volt?
    Először elnézést kértek, és egy megfelelő értékű vásárlási utalványt küldtek kárpótlásként.
    A második esetben már egy mellébeszélő elutasítást kaptam, hogy állítólag valamilyen szerződési feltételekben ez szerepelt, és kész!
    Most ott tartok, hogy a banknak szóló panaszlevél mellett tiltakozni fogok a gazdaság versenyhivatalnál és a PSZÁF-nál is.
    Ha belegondolok, hogy a cib MILYEN EXTRAPROFITOT kaszál csak ezen az egy tételen!!! Kifosztanak úgy, hogy még csak nem is tájékoztatnak; s amit állítanak az csupán a saját szerződésszegő magatartásukat mutatja.
    Üdv menyus

  5. Gordon szerint:

    Egyszer így, egyszer úgy reagálták le? Ez valóban érdekes.

  6. vermes szerint:

    Ajánlom figyelmetekbe Ernő “Cigány gyerekek terrorja” című szösszenetét a kommentator.hu oldalon!

  7. Szila szerint:

    Kedves Fórumozók! Elnézést, most más témában szeretnék Adminnal értekezni.

    Kedves Admin!
    Hallom, hogy a nagy pártatlanságotokból kifolyólag, Ti, akik, amikor Csepelen elszáll egy légy, vagy valamelyik jóminőségű szarházi fingik egyet, arról is beszámoltok, most mégis semmibe vettétek és agyonhallgattatok egy olyan kis ártatlan és igazán semmi fáradtságot nem igénylő tényt, miszerint holnap a Rákóczi kertben Családi és Hagyományörző nap lesz. Mi csípte a szemeteket?! A programok voltak túl nácifasiszták, vagy a játékos vetélkedő, íjászat, rovásírás és egyéb hagyományörző foglalatosságok nem tetszettek Nektek?! Érdekes módon, ha a maszop rendez valami marhaságot azt sem tudjátok hogy verjetek neki hírt.
    Ez egy kedves, lelkes, hazaszerető fiatal kis csapat első komolyabb megmozdulása lesz. Nagyon jót tett volna egy kis népszerűsítés a programjukhoz. Nagyon sajnálom, hogy ezzel most ilyen szinten kinyilatkoztattátok a “pártatlanságotokat”, leszerepeltetek hovatartozásotokat illetően. Csalódtam bennetek, de nagyon nagyot.

  8. admin szerint:

    Kedves Szila!

    Áruld már el légy oly kedves, hogy erről a családi napról ki értesített bennünket? Mert mi nem tudtunk róla egészen a mai napig.

    Ha tudtatok róla, miért nem szóltatok? Nem egyszer és nem kétszer értesültünk így programokról!

    Még a mostani hozzászólásodban sem írtad le, hogy hol és mi lesz. Így persze könnyű: nem szóltok, aztán fel vagytok háborodva.

  9. admin szerint:

    Bocs, elnézést kérünk. Kaptunk értesítőt. Azonnal kitesszük. Csalódhatsz bennünk, csak mert emberek vagyunk, és mi is tévedhetünk.

  10. Szila szerint:

    Bocsánat!
    Tudomásom szerint a szervező a hét elején levélben keresett meg Benneteket és plakátot is küldött. A mai napon csalódottan írta nekem, hogy nem került fel az oldalatokra. Mivel én ajánlottalak Benneteket, ezért érintett rosszul és ezért írtam Nektek a fentieket.

  11. admin szerint:

    Kedves Olvasóink!

    Korábban írtuk, hogy szabadság miatt több mint egy hétre leáll a Csepel.info. Ezt meg tudtuk oldani azzal, hogy azóta is, mindvégig volt ügyeletes szerkesztő. De ettől még szabadságon voltunk, és nem mindenre tudtunk úgy odafigyelni, mint korábban, így esett ki egy e-mail a figyelmünkből. Hozzá kell tenni, hogy az összes hozzászólás is ugyanerre a címre érkezik, tehát könnyű eltéveszteni a több száz levél között azt a pár olvasói levelet. Okulva a tapasztalaton, ősszel egy kicsit más rendszert fogunk beüzemelni.

    Admin

  12. Szila szerint:

    Admin!
    Köszönöm.

  13. admin szerint:

    Még egyszer elnézést kérünk. Várható volt, hogy előbb-utóbb lesz egy ilyen hiba amiatt, hogy még nincs elkülönítve a fórum a levelezéstől. Őszre tervezünk nagyobb változásokat, pl. szeretnénk végre elindítani az egy éve megígért hírlevelünket.

    Néhány hónapig nem nagy dolog napi szinten működtetni egy ilyen blogoldalt, de a Csepel.info-t közel két éve indítottuk útjára. 2008-ban volt is egy nyári leállás, most azonban az előzetes terveink ellenére is próbáljuk egész nyáron folytatni a munkát. Ebben a fórumozóink, azaz Ti is mindig nagy segítségünkre voltatok, hiszen számtalanszor olvasói hozzászólásból vagy levélből értesültünk hírekről. Most is van még ilyen levelünk, de nem értünk el addig, hogy foglalkozzunk vele.

    Mindenkitől egy kis türelmet kérünk, amíg utolérjük magunkat!

  14. vermes szerint:

    “Emberi szervekkel is kereskedtek az amerikai rabbik”

    Kovács Ernő újabb okádmánya a kommentalok.hu -n!

  15. CsepeliXXI szerint:

    Mi van Vermes,mi nem tetszik?Szerinted nem igaz a hir?
    Vagy a BBC is “okádik”?

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8165607.stm

  16. vermes szerint:

    Ajánlom mindenki figyelmébe az “IZRAEL MÁR REKLÁMOZZA IS A KÁRPÁT-MEDENCÉT” és az “Olvasónk beszámol az erdélyi cigánybűnözésről” cikket. De érdekes az “Újraélesztés közben rúgták hátba a mentőst az agresszív cigányok” című cikk a kommentalok.hu oldalon!

  17. CsepeliXXI szerint:

    Én meg ajánlom a figyelmedbe a Simon Perec böffentését,miszerint felvásárolták Magyarországot (is).

Itt lehet hozzászólni !