A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a polgármesteri hivatal falán 2011-ben elhelyezett emléktáblánál tartotta megemlékezését a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, valamint Abel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés koszorúját.

A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő távollétében munkatársa koszorúzott. Megemlékezett még a csepeli Fidesz-KDNP frakció, a Jobbik és a Vitézi Rend képviselői.
2000 óta, az első Orbán-kormány döntése alapján tartják február 25-én a kommunizmus áldozatainak emléknapját. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

Történészek szerint a kommunista eszméket hirdető terrorszervezeteknek körülbelül négyszer annyi ember esett az áldozatául, mint a nácizmus következtében.

csepel.hu

5 hozzászólás “A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem emlékeztek a komcsik utódai, szalonképesebben az MSZP, a DK, az Együtt, az LMP.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  2. ZsiványZoli szerint:

    A Fideszben sőt a Jobbikban is ott vannak a komcsik utódai. Vagy azok nem számítanak?Ugyanolyan bolsevik banda az is mint az “baloldal”

  3. csepelifan szerint:

    Nagyapó, tegnap a piacon a munkásőr sapkára hajazó szerelésben a régi szép időkre emlékeztetett…Amikor még maga is szentírásként kezelte a kommunista kiáltványokat! A legnagyobb köpönyegforgatók átkozzák a legjobban a kommunistákat,s ez magára a legigazabb!

  4. Nagyapó szerint:

    csepelifan! Kevés, több hülyeséget nem tud összehozni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. ZsiványZoli szerint:

    Amúgy tök érdekes, a Fideszben jelenleg több egykori MSZMP-tag van mint az MSZP-ben.Persze,ez nem számít,úgyis ugyanaz a banda az egész országgyűlés.Az a poén az egészben hogy törvénybe foglalták az MSZMP bűnösségét…

Itt lehet hozzászólni !