Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Hívei szerint az összefogás mellé kellene állnia, nem pedig színes szappanbuborékokat eregetni

Elmaradt Botka László és Szabó Szabolcs péntekre tervezett találkozója, miután Szabó egészen Szombathelyig menekült, nehogy összefusson és beszélnie kelljen az MSZP politikusával. Gyanítható legalábbis, hogy Szabó Szabolcs adott kosarat a miniszterelnöki babérokkal kacérkodó szegedi polgármesternek. Botka álma a Gyurcsány és DK nélküli összefogásról így egyelőre a látóhatáron sincs. A legabszurdabb, hogy ezt éppen azok akadályozzák, akik 2014-ben Gyurcsány és DK nélküli összefogást követeltek.

A mai napot Szombathelyen töltöttem, ahol a vidéki színházak helyzetéről tájékozódtam.” – írta Facebook oldalára Szabó Szabolcs, aki kamunak nevezte a Botka László és közte péntekre tervezett találkozó hírét. Lapunk MSZP-s informátora azonban még nem tévedett. Így valószínűbb, hogy Szabó konzultált az Együtt vezetésével, és kikosarazták az összefogásról tárgyalni akaró Botka Lászlót. Ezért egyelőre nincs semmilyen párbeszéd, nemhogy a Fidesz-KDNP leváltásának reménye.

De meg is kapta a magáét az Együtt politikusa. Olvasóit ugyanis láthatóan nem  a fideszes csepeli alpolgármestert szidó gondolatai érdekelték, hanem az, hogy miért nem akarják leváltani az Orbán kormányt. Facebook-oldalán éles kritika érte az összefogástól való menekülésüket, és főképp azt, hogy Gyurcsány Ferenc pártja nélkül akarnák leváltani a kormányt. Pedig a Bajnai-féle „Együtt 2014 mozgalom” – melyhez Szabó Szabolcs csatlakozott – eredetileg deklaráltan a szerintük elfogadhatatlan és vállalhatatlan Gyurcsány Ferenc nélkül tervezte a Fidesz-KDNP kormány leváltását.

“Nincs lehetosegetek kizarni a DK-t ha ezeket le akarjatok valtani!!!!Nem szimpatikus ez a hozzaallas!!! Nem a DK miatt, siman az miatt, hogy nem tudtok osszefogni!!!!! Haza megyek 2018-ban szavazni, kozos jeloltre szavazok ha osszefogtok!!! Ha nem arra fogok szavazni akit kizartok!!!!!!! Szegyen amit otthon muvelnek politika cimszo alatt akar bal akar jobb oldal!!!!”

– tudatta az Együtt politikusával egyik támogatója.

A Momentummal törhet meg a jég

Botka Lászlónak mindenképpen szövetségest kell találnia ahhoz, hogy baloldali erőcentrumot hozhasson létre. A közvélemény-kutatók szerint – és Botka nyilatkozatai alapján – ez a szövetséges egyedül a Demokratikus Koalíció nem lehet. A korábban Gyurcsány nélküli összefogást erőltető Együtt és Párbeszéd most süketet játszik, az LMP pedig már nemet mondott Botkának. Egyre több pletyka kering azonban arról, hogy a Momentum hozhatja az áttörést. A Momentum Mozgalom az MSZP bábáskodása alatt jött létre, vagyis némi hezitálás után ők is csatlakozhatnak majd Botka új összefogásához.

Szanyi Tibor szerint a mozgalom mögött Haris Éva volt szocialista választmányi elnökhelyettes – egyben Bajnai Gordon Haza és Haladás egyesületének alapítója – pénze van. Pontosabban Haris férjéé, aki ingatlanmogul. A mozgalom tanácsadója emellett a szintén MSZP-s Lendvai Ildikó lehet, aki – többek között – a XIII. kerületi Örkény István Könyvesboltban tartott kampánymegbeszélést a Momentumosokkal.

Lendvai a Facebook-oldalán elismerte az egyik ilyen találkozó tényét, ám azt állította, hogy egy nyílt “pódiumbeszélgetésen” vett részt. Érdekesség, hogy ehhez képest információink szerint zárt ajtók mögött tárgyaltak. Lendvai a blogján sem tett említést erről az állítólag nyílt beszélgetésről, miközben a Momentumnak már a nyilvánosságra lépését is ujjongva üdvözölte. A blogján később gratulált a Momentumnak, és persze újabb tanácsokat osztogatott nekik – talán nem volt ideje összehozni egy újabb “nyílt pódiumbeszélgetést”.

Csepel.info

26 hozzászólás “Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Szabó, Csepel és Soroksár képviselője, keményen küzd a vidéki színházak érdekeiért Szombathelyen!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  2. Ábel Attila szerint:

    Nem tudom, hogy a végén összejön-e a nagy összefogás, de hogy egy kerületet se tudnának elvezetni együtt, nemhogy egy országot, az biztos.

  3. bagoly szerint:

    ” OO “

  4. ezlesz szerint:

    ez tény, és nem is kívánom őket vissza, de eddig a 2 ciklus alatt ti sem tudtatok semmilyen komoly infrastruktúra fejlesztést intézni csepelnek, miközben más kerületek komolyan fejlődtek.

    az a minimum, hogy a ciklus végére Borbély Lénárd Tarlósnál kijárja, és tinta kerüljön az albertfalvi híd felépítésére, a gubacsi híd felújítására, és a 3-as és 18-as villamosok csepelre hozására szóló szerződésekre. jah, és a gerincút meghosszabbításánál megkezdődjenek az első kapavágások…

    ha ez nem történik meg, akkor ti sem csináltatok semmi komolyat. ez az igazság. a kapirgálás nem fejlesztés, az maximum szépítgetés. míg a 11. ker pl kapott metrót, 1-es villamos hosszabbítást(ciklus végére etele térig), 47-es, 49-es villamosok felújítását, andor utca szélesítését, addig mi semmit. nem indult semmilyen komoly infrastruktúra fejlesztés csepelen 2010 óta. (a gerincút 1. szakasza akkor már folyamatban volt)

    most már tessék valami komolyat letenni a csepeliek asztalára a kapirgálás helyett (híd, gerincút, HÉV hosszabbítás, felujítás, kéreg alá vezetés ady és temető között stb stb)

  5. Lovas szerint:

    Csak 52 km csatornázás, 25 km útépítés, uszoda, felújított Kis-Duna part, kíserdő, Tamariska domb, városközpont, panelprogram, óvodai felújítások, játszótér felújítások és építések voltak, megújultak a parkok és a királyerdei rendelő, ami mind semmi 🙂

  6. 2084 szerint:

    ezlesz: Talán a buborékokat fújónak is Csepel fejlesztésén, nem pedig Csepel visszafejlesztésén kellene dolgoznia, ehhez képest ahol tud, ott gáncsolja a Csepel fejlődését, többek között most kampányolt egy Csepelen is áthaladó, Pestet és Budát összekötő közúti híd és egy Pestről Csepelre átívelő gyalogos híd megépítése ellenében.

    A 11.-ik kerületet felesleges ide keverni, teljesen más a két kerület adottsága (hiába peremkerület Újbuda, mivel a főváros “nyugati kapuja”).

  7. ezlesz szerint:

    lovas ez mind kapirgálás, ez nem komoly infrastruktúra-fejlesztés. 25km útépítés? hol? ne viccelj már! városközpont? hol? miről beszélsz? lett egy új városközpont?
    panelprogram? az hogy jön ide? óvodai meg játszótér felújítás? ilyenek csak csepelen történtek, igaz? más kerületekben, ahol mondjuk metró, villamosvonal meg stb stb épült, ott nem?

    direkt leírtam, hogy nem ilyeneket kell felmutatni 2 ciklus alatt, mert ez alap.

    2084: talán ez a majom bármilyen döntési jogkörrel rendelkezik csepelt illetően? nem.
    hagyjuk már…
    “most kampányolt egy Csepelen is áthaladó, Pestet és Budát összekötő közúti híd és egy Pestről Csepelre átívelő gyalogos híd megépítése ellenében.”
    hazugság. olimpia ellen kampányolt a szemét, de az msá tészta. nem azért nem lesz híd, hanem mert a csepelen és a fővárosban döntési jogkörrel rendelkező fidesz ugyanúgy szarik csepelre, mint a maszopszadesz.

    gyalogos híd? az minek? hova? kinek kell? rendes híd kell, ahol van gyalogos forgalom, közúti forgalom, és villamosvágány is. nem a galvani úti híd kell, ami nem a csepelieket szolgálja ki, hanem az albertfalvi híd, ahogy az tervezve is volt.

    pártszimpátia okozta vakság. ez nem vezet sehova. 2 ciklus letelt a váltás óta, most már tessék felmutatni komoly fejlesztést is. a lovas által felsorolt dolgok kapirgálás kategória, ami teljesen normális, hogy időről időre megtörténnek, és nem csak csepelre jellemzőek. mindenhol van útfelújítás, csatornázás, óvodafelujítás. a csúsztatásait hagyjuk.

    van 2 híd tervezve 40-50 éve. került tinta valamelyik megépítéséről szóló konkrét szerződésre az elmúlt 2 ciklusban? nem.
    van döntés a gerincút folytatásáról? nincs
    van bármi konkrétum a 3as és 18as villamosok csepelre hozásáról? nincs
    HÉV felújításról, hosszabbításról? nincs.

    “A 11.-ik kerületet felesleges ide keverni, teljesen más a két kerület adottsága (hiába peremkerület Újbuda, mivel a főváros “nyugati kapuja”).”
    mitől lenne felesleges? ugyanúgy Bp része. mi meg ilyen alapon a déli kapuja vagyunk. szégyen, hogy mai napig a 2×1 sávos rákóczin jön be az m0 csepeli szakaszának, és a szigeti agglomerációnak a forgalma.

    szóval ne tereljetek! le kell tenni most már valamit az asztalra a kapirgáláson kívül is. ezért szavaztunk a váltásra. játszótér meg óvodafelujítással max ilyen Lovas félék száját lehet betömni, de azt nem lehet komoly fejlesztésnek eladni.

  8. Tóth kati szerint:

    T.eszlesz!Magának teljesen igaza van.Csepelen igazán nagy fejlesztések idáig nem történtek a csatornázáson kívül.A Gerincút sem vezet sehova,ami nem ennek a vezetésnek a bűne,de a teljes megépítését ők is felvállalták és egy hang sincs róla.De az is igaz,hogy 2014-ben Csepel sajnálatos módon ezt a kisbuzit szavazta meg országgyűlési képviselőjénak Németh Szilárd helyett.Sajnos ettől a kisbuzitól nem várható el,hogy a kerület érdekeit képviselje.A vidéki színházak helyzetével foglalkozik?Milyen bájos,majdnem annyira,ahogy a buborékokat fújja.A csaaepeli lumpenprolinak mindegy melyik hülyére szavaz,csak ne Fideszes legyen,mert akkor kire fog gyűlölködni,köpködni?

  9. Tóth kati szerint:

    Sajnos az is igaz,hogyha a ciklus végére nem lesz igazi nagy építkezés Csepelen,legalább a Gerincút ,akkor biztos,hogy ez ek a kisbuzi félék fognak megint győzni.A Gerincutat pl. nagyon fontos lenne befejezni,reggel és du. nem lehet Csepelen keresztülhaladni.Borbély Lénárd kijárhatná a Fővárosnál,hogy azonnal kezdjék meg a Gerincút építését és akkor a ciklus végére 2019-re talán el is készülne.Egyébként a 2014-es választásokkor kiadott kis füzetükben is megígérték,hogy a ciklus végére megépítik teljes hosszában a Gerincutat.Tessék megcsinálni,különben tényleg lehet azt mondani,hogy maguk is csak igérgetni tudnak.

  10. Hajrá Csepel szerint:

    Tóth Kati! Most minden szavaddal egyetértek.

  11. prímás szerint:

    Szép szivárványos buborékok!

  12. ezlesz? szerint:

    Kati: ezek a fejlesztések nem a képviselőn múlnak elsősorban, hanem a helyi városvezetésen, és a fővárosi közgyűlésen. és Németh Szilárd ugyanúgy ott ül a parlamentben, nem is akármilyen pozícióban, szóval ha lenne szándék és akarat arra, hogy csepelre a csepelieknek is jusson vmi komoly fejlesztés, akkor el tudták volna érni.
    úgytűnik oldalfüggetlenül egy lesajnált kerület vagyunk, és lassan jó lesz iparkodni, mert az utolsó 3 ciklusuk alatt még a semmirekellő mszp-szdsz is villantott csepelre egy új kvassay hidat és a gerincutat. az most más kérdés, hogy demszkij 93ban 96-ra ígérte az m0-tól a soroksári útig, és csak 2008/2009ben kezdték el.

    játszótérfelújítások meg ilyenek teljesen természetes, hogy vannak. az egy önkormányzat normál működéséből adódik, hogy dolgokat felújítunk, ápolunk, állagmegóvunk stb. ezt hívom én kapirgálásnak, ez minden településen van, ez a normális.

    a komoly fejlesztés az olyan, ami nem csak és kizárólag a helyieket érinti, és így nem is helyi pénzből valósul meg, mert abból egyszerűen nem futná rá. a metrót sem a kerületek fizették, az 1-es villamos meghosszabbítását sem a 11.ker büdzséjéből. csak érdekes módon a többi kerületre jut pénz és van szándék is, csepelre meg szinte soha.

  13. ezlesz? szerint:

    egy híd 50milliárd, az csepel 3 éves költségvetése. nyilván nem csepel fogja finanszírozni, de a helyi vezetés is kell ahhoz, hogy kijárja. én azt hittem 2010ben, hogy mivel Németh Szilárd mind a parlamentben, mind a közgyűlésben, mind a fideszben elég jó beágyazottsággal bír, sikerül neki elintéznie párat ezekből. erre 2013-ban azt látom a Bp2030 programban, hogy az erdősor utcáig hosszabbítanák a HÉV-et? 340métert? új hídról szó sincs, aztán az olimpiai kapcsán is inkább a galvani útit akarnák megépíteni, ami szép-szép, de nekünk az albertfalvi az elsődleges.

    ha az új népstadion tényleg megállt volna 100mrd-nál, akkor a maradék 90ből mindkét tervezett dunahidat fel lehetne építeni.

    2011 óta kapavágás nem történt a gerincút folytatása érdekében, még előkészítés alatt sincs.

    én azt látom, hogy amíg nem lesz újra egy népszavazás az elszakadásról, mint 93-ban, addig nem leszünk komolyan véve. ha csepel önálló megyei jogú város lenne, akkor mindjárt lenne pénz és szándék is, sokkal komolyabban kezelne minket a mindenkori kormány, és a szomszédos főváros is.

  14. ezlesz? szerint:

    ha a ciklus végéig nem kerül tinta pár komoly fejlesztés szerződésére, akkor ez a csapat sem csinált semmit, csak kapirgálást, ami valójában teljesen természetes, hogy 10 év alatt helyi szinten megtörténik.

    hídépítés, villamosvonalak építése, HÉV, illetve metrófejlesztés kicsit komolyabb dolgok, 30-50-100 évre szólnak, és nem kizárólag helyi ügyek, nem is kizárólag helyi döntést igényelnek, nem helyi pénzből valósulnak meg. szóval akinek parkosítással meg játszótérfelújítással be lehet tömni a száját, az inkább gondolkodjon el. gyerek voltam mikor metrót, hidakat, gerincutat ígértek. lassan 30 év eltelt és semmi. nekem nincs – de gondolom az ide írogatók többségének sincs – még 20 éve, hogy majd csak lesz vmi. azért az vicc lenne, ha a HÉV esetében ugyanazon a szerelvényen és ugyanazon a szakaszon kéne utaznom majd nyugdíjasként, mint anno óvodásként.

  15. kilgore trout szerint:

    NSZ nem tényező a Fideszben, még ha úgy is látszik innen. A helyi vezetők pedig az Ő meghosszabbított karjai.
    A Kövér László itt jár át rendszeresen és nem éri az ingerküszöbét a csepeli helyzet.
    Sz@rba vagyunk nézva jobbról és balról is. Egyetértek ezlesz?-el.

  16. Nagyapó szerint:

    ezlesz? Árulja el, hogy miért lenne jobb az albertfalvai híd, mint a Galvani úti? A térképre nézve az albertfalvai híd Kamaraerdőnek menne. É. ill. D felé pedig Csepelen lehet menni a Galvani úti hídig vagy az M0-ig.
    Az elszakadási szavazás pedig ugyanúgy történne, mint ’93-ban, amikor az SZDSZ tagok kecskét vezettek a városházához, hogy parasztok leszünk. Gondolja, azóta sokat változott a lakosság?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. névkötelező szerint:

    királyerdei, amit te belinkeltél, az egy orosz kamuhírportál. Ilyen szarokkal ne próbálj etetni!

  18. ezlesz? szerint:

    Nagyapó ez komoly kérdés?

    1. már csak a villamos miatt is jobb lenne, amivel akár az etele tér, móricz, és a fonódó miatt egész buda elérhető
    2. hány csepeli lakik a leendő galvani úti híd közelében?
    3. előbbiből adódóan tömegközlekedési szempontból a jelentőssége nulla
    4 .”É. ill. D felé pedig Csepelen lehet menni a Galvani úti hídig vagy az M0-ig.” hol? csepelen? dél felé? a 2×1 sávos rákóczin? ugye viccelődünk?

    5. nem azt írtam, hogy helyette, hanem azt, hogy előbb. mindkét hídra szükség van, de a csepelieknek az albertfalvi híd – (új)gubacsi híd tengely a fontosabb, annak kell elsőbbséget élveznie. a galvani út – illatos út forgalma első sorban nem csepelt szolgálná ki.

    “Az elszakadási szavazás pedig ugyanúgy történne, mint ’93-ban, amikor az SZDSZ tagok kecskét vezettek a városházához”
    már nincs mocskos SZDSZ, már nem jár kopogtatni a körmösbauer fia se. megfelelő kommunikáció és kampány.
    másrészt ahogy kilgore is leírta, a csepeliek kezdik észre venni, hogy mindegy ki van hatalmon, nekünk soha nem jut semmi komoly. egy ilyen népszavazás ha el is bukik, arra jó, hogy kicsit több figyelem és forrás irányuljon ránk.

    de meg lehet mutatni a csepelieknek, hogy varjon budaörs miért nem akar Bp része lenni már, és így is az ország leggazdagabb települése.
    nem fog a sziget leúszni a dunán, sárgabusz eddig is járt itt.
    a BKV ugyanúgy járhatna továbbra is, csak az állam egyik zsebéből a másikba kerül a pénzt. meglehet állapodni a fővárossal ezután is, csak komolyabb beleszólásunk lenne.

    attól még csepel fizikailag ugyanitt marad.
    mit lehet nyerni vele?
    1. jelenleg pest megye székhelye Budapest. ezután lehetne a Budapesttel egybeépült, annak de facto szerves részét képező, mégis de jure önálló Csepel megyei jogú város a székhely. megyeháza, közgyűlés, bíróság stb stb.
    2. ki lehet tolni a város határát, hogy délen az m0 – mint fizikai határ – legyen csepel határa. az m0 mellé települt vállalkozásokból így nekünk is jutna pénz, nem miklós vinné el az egészet.
    3. északon és délen is jelentős területek állnának rendelkezésre a fejlesztésekre.
    észak-csepel nagyvárosi, illetve dél-csepel családi házas beépítésével a lakosság is felduzzasztható.
    északon van 2.5km2 terület, ami 20.000fő/km2 beépítésnél 50.000 új lakos.
    délen ha a határ az m0-s, akkor durván 10km2 terület van. 5000fő/km2-rel számolva, az mégegyszer 50.000fő. magyarul csepel potenciálisan 150-200e fős nagyváros lehet pár évtizeden belül. akkor az ország hányadik legnépesebb városa is lennénk? mindezt az ország fővárosával egybeépülve.

  19. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó:

    Miért akar Ön galvani hidat? Mert a vezér is azt akarja? Mikor használja már önálló gondolkodásra a fejét? Volna rá képessége, úgy érzem, mégis mindig papagájként ismétli, amit a vezér mond. Hihetetlen, hogy meg kell magyarázni, miért jobb egy olyan híd nekünk csepelieknek, ami Csepel központját közvetlen köti össze a 22. kerület központjával. Erre lenne inkább szükség. Ugyanis a lágymányosi és M0-s hidak között mintegy 10-11 km távolság van. Nem logikusabb valahol a kettő között félúton építeni egy hidat, mint az egyiktől 2 km-en belül?

    Sokkal több újdonságot jelentene egy ilyen híd, mert jelenleg a Budai oldaltól iszonyat el vagyunk szigetelve. Tetszik vagy sem, Csepel a Szabadkikötőtől délre kezdődik, itt él a csepeliek 100%-a, több mint 70 ezer ember. Tessék már ezeknek az embereknek az érdekeit is nézni, ha már csepelinek vallja magát!

  20. Ábel Attila szerint:

    A gerincutat olyan zseniálisan tervezték meg, hogy lehetetlen zöld hullámot beállítani az autóknak, a Corvin csomópont meg egyszintű. Még három szakasz van hátra az útból, vagyis az eredeti tervek alapján – számolva az előkészítés és a kisajátítás idejével – kb. 2070-re készülne el a teljes gerincút. Mi azon vagyunk, hogy egy szakaszban elkészülhessen, és a Corvin csomópont is kétszintű legyen. De ha bárki azt hiszi, hogy ez egyszerű úgy, hogy meg kell küzdeni a többi lobbizó kerülettel és közben még Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő is Csepel fejlesztése ellen dolgozik, az téved.

  21. ezlesz? szerint:

    “Még három szakasz van hátra az útból, vagyis az eredeti tervek alapján – számolva az előkészítés és a kisajátítás idejével – kb. 2070-re készülne el a teljes gerincút.”
    ugyanmár, ez kizárólag az éppen hatalmon lévőkön múlik. ha van akarta, akkor meg lehet ezt oldani. miért lenne evidens, hogy csak demszkijsebességgel lehet megvalósítani?

    a corvin csomópont eleve felüljáróval volt tervezve, az EU így adott rá pénzt. a felüljáró aztán eltűnt belőle, és akkor már nem mszp volt…

    “De ha bárki azt hiszi, hogy ez egyszerű”
    senki nem gondolja, hogy egyszerű, de oda kell csapni az asztalra, hogy most mi jövünk, vagy akkor nyugodtan beállhat a helyi fidesz is az önállósodási törekvések mögé, akkor minjárt lesz pénz, paripa, fegyver. anno a helyi szadeszes polgi is demszkijékkel szembemenve kezdeményezte az elszakadást…

    a gerincút amúgy is csak 1 dolog. 2020-ra már jó lenne, ha épülne az albertfalvi híd és az új gubcsai híd, ady északi oldalán bontanák a viskókat és épülne a villamospálya mewg az új intermodális csompópont és remiz. 2022-re legyen kész. és addigra a hév is minimum kálvin tér és háros között járjon. most pár évig mi jövünk, mert több évtizedig voltunk leszarva.

  22. Ábel Attila szerint:

    Kár ennyit összehazudni ezlesz.

  23. 2084 szerint:

    Nem teljesen értem, hogy mi a probléma a Galvani híddal, mind stratégiailag, mind városszerkezetileg sokkal jobb volna nem csak Csepelnek, de a 11. kerületnek és a 9. kerületnek is.

    Csepelnek azért volna hasznos, mivel az Etele tér környékére tervezett szuper kórházat és a már meglévő pályaudvart lényegében nyílegyenesen érhetnék el a csepeliek, nem beszélve az Egérútról és a Budaörsi áruházakról.

    Ehhez képest az Albertfalvai híd jelen pillanatban maximum a Savoya parknak volna hasznos (minden tiszteletem Budafoké, de ott az utak a domborzat miatt eleve korlátozott számban elérhetők/bővíthetők), arról nem beszélve, hogy az Ady Endre út és környékét csak leterhelné a forgalom, a Gubacsi hídról és a Csepeli átjáróról nem is beszélve.

  24. ezlesz? szerint:

    ábel attila: miről beszélsz? konkéttan mi a hazugság? hogy lehet felszólító módban, vagy jövő időben hazudni? inkább dolgozzál!

    2084: ha nem érted, akkor alapvető gondok vannak. hány csepeli lakik a galvani úti híd környékén? 0. tömegközlekedési szempontból mekkora a jelentősége? 0. hány villamosvonalat lehet áthozni rajta? 0-t.

    szuperkórház? nyílegyenes? 😀 te láttál már térképet? csepelre kell kórház, oszt jónapot, nem pedig 10en km-eket száguldozni a beteggel. de majd a szabadkikötőn jön a vonat, és ott hal meg a beteg a mentőben…

    “az Albertfalvai híd jelen pillanatban maximum a Savoya parknak volna hasznos”
    mi van??? ez vicc, ugye? ismét kérdezem: láttál már valaha térképet? ott a 6-os út rögtön a másik oldalon. ott a szerémi út, a budafoki út, a fehérvári út, 18-as villamos. a csepeli hídfő meg itt lenne a városmagban. gondolkodni kéne néha, és nem csápolni pártszimpátia alapon. ha holnap azt mondanák fentről, hogy előbb albertfalvi híd, azt is letagadnád, hogy valaha kételkedtél ebben.

    “az Ady Endre út és környékét csak leterhelné a forgalom, a Gubacsi hídról és a Csepeli átjáróról nem is beszélve” – talán azokat is fejleszteni kéne hozzá. tudod, kapcsolódó beruházások. az adyt szélesíteni kell 2×2 sávra, a putrikat lesöpörni, a gubacsi hidat ígyis-úgyis cserélni kell, az átjáróval együtt, főleg ha a 3as villamost át akarjuk hozni. de te nyugodtan merjél csak kicsi lenni, mint Kovács László.

    másik: senki nem mondta, hogy nem kell galvani úti híd. azt mondjuk, amit évtizedek óta mondanak szakemberek is, hogy az albertfalvi híd kell előbb, utána jöhet a másik. a legjobb lenne, ha mindkettőt egyszerre elkezdenék persze, de ha csak az egyiket lehet, akkor inkább az albertfalvi híd.

  25. kerdezo szerint:

    Ábel Attila:”A gerincutat olyan zseniálisan tervezték meg, hogy lehetetlen zöld hullámot beállítani az autóknak, a Corvin csomópont meg egyszintű.”

    Fasz vagy.

Itt lehet hozzászólni !