Magyar polgári esküvőt szemléltek külföldi diákok Csepelen

Csepel.hu

tbe_6163

Magyar polgári esküvőt néztek meg Portugáliából, Romániából és Svédországból érkező diákok a csepeli önkormányzat házasságkötő termében február 23-án.

Az ifjú pár szerepét jelképesen a BGSZC Csete Balázs Szakgimnáziumának diákjai játszották el. A vendégeknek angol nyelven tolmácsolták a hagyományos szertartást.

Az esküvő után közös sütés-főzésen vettek részt a Csepel Művek területén lévő egyik tankonyhában. A nemzetek ételeinek ebédjén gulyáslevest főztek a gimnázium tanárainak segítségével a csepeli diákok.

A külföldi látogatók a szakgimnázium által megnyert Erasmus mobilitás pályázat keretében vendégeskednek a héten hazánkban. Itt esküvői szokásokkal és hagyományokkal ismerkednek, valamint megtekintik Budapest legjelentősebb nevezetességeit. Jártak már a Parlamentben, a Bazilikában, a vendégfogadó gimnáziumban, a Néprajzi Múzeumban, a Nemzeti Múzeumban, a Fővám téri Vásárcsarnokban a magyar hungarikumokkal ismerkedtek, a Nagy Imre ÁMK-ban a hagyományos magyar néptánc fesztivál táncházzal a Csepp-Csepel Táncegyüttes vezetésével.

A mobilitási hét programfelelőse Madácsi Adrienn pedagógus kérdésünkre elmondta: az Európai Unió támogatásával létrejött program célja, hogy a résztvevő országok bemutassák tradíciójukat, szokásaikat. „Hatalmas lehetőség ez diákjainknak, hogy megismerkedhetnek más ország kultúrájával, s a csereprogram keretében májusban vendégszeretetüket is megtapasztalhatják” – tette hozzá.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !