Rendet ígérnek

Helyi Téma

A pláza körül minden nyáron zajlik az élet, esténként összeverődnek a bandák, és rongálnak, ricsajoznak, szemetelnek, kötekednek. A XXI. kerületi önkormányzat és a rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést ígér a bevásárlóközpont környékén az elkövetkezendő hónapokra.

Amióta megépült a Csepel Plaza, a környéken este és éjszaka szinte képtelenség nyugodtan pihenni. – Vannak emberek, akik nem tudnak magukkal és idejükkel mit kezdeni, és ahogy eljön az este, – legyen az hétköznap vagy hétvége – a pláza előtti parkolóban gyülekeznek. Hangoskodnak, üvöltöznek, bömböltetik a tuc-tuc zenét, kocsijuk kerekeit csikorogtatják, és raliköröket rónak. Így van ez már évek óta – panaszolta lapunknak egy Kossuth Lajos utcai lakó.

Az önkormányzat ismeri a problémát. – Tény, hogy nyáron gyakrabban jelennek meg a problémás elemek, de a rendőrök és a közterület-felügyelők folyamatosan járják a környéket. Az itt lakókat és az arra járókat azzal biztatnám, hogy az elmúlt néhány hétben már többször volt ellenőrzés, és ezeket folytatjuk a szükséges ideig. Terveink szerint a polgárőrséget is bevonjuk, hogy rendet lehessen teremteni a pláza környékén – mondta el lapunknak Borsány György, a csepeli önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka. A XXI. kerületi rendőrkapitányság illetékese a pláza környéki bandákkal kapcsolatos kérdésünkre a következőket válaszolta. – A közrendvédelmi osztály a kerületben az érintett területeken fokozott ellenőrzést végez, figyelemmel arra, hogy az iskolai szünetben, illetve a nyári szabadságolások idején a bevásárlóközpontokat, szórakozóhelyeket nagyon sokan keresik fel. Az ellenőrzés során elsősorban az állampolgárok személyi és vagyonbiztonságát veszélyeztető, valamint nyugalmát zavaró események megelőzésére, elhárítására, megszüntetésére törekszünk – tudtuk meg a csepeli rendőrkapitányság munkatársától, aki hozzátette, természetesen minden állampolgári bejelentésre is kötelesek eljárni, a beavatkozást igénylő események súlyosságát mérlegelve a szükséges eszközökkel teljesítik kötelezettségüket.

Elmondta továbbá, hogy a hatóság tudomására jutott bűncselekmények, szabálysértések a korábbi időszakhoz képest sem minőségi, sem mennyiségi változást nem mutatnak. Kérik a lakosokat, ha rendőri intézkedést igénylő eseményről szereznek tudomást, értesítsék a hatóságot, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

helyitema.hu

17 hozzászólás “Rendet ígérnek” bejegyzésre

  1. Gabó szerint:

    Üdv!
    Arról miért nem szól a fáma, hogy napközben meg a milliós autóikkal keresztbe-kasul állnak a Pláza parkolójában, vagy éppen nem is a parkolóban, hanem ahol kedvük tartja…Mert éppen a fitnessz teremben múlatják az idejüket, vagy a kávézókban piálnak….
    Hol vannak ilyenkor a közterületesek, vagy a rendőrök???Persze ha rájuk szólna az ember még talán le is ütnének…Rengeteg a bunkó a Pláza körül is…

  2. miska72 szerint:

    Hol vannak a rendőrők?

  3. miska72 szerint:

    Félnek a suhancoktól?

  4. miska72 szerint:

    Itt akkr lenne rend, ha a Cspeli Önkormánzatot és a Csepeli rendőrséget is LECSERÉLNÉK!
    Ezek együtt müködnek egymással, és nem tesznek SEMMIT!

  5. csepeliiszap szerint:

    A rendőrök kivonulnak – ha kivonulnak – végigszirénázva a Kossuth Lajos utcát, hogy mire kiérnek, a zürös társaságnak legyen ideje felszívódni. Ennyi manapság a rendőri intézkedés. Köszönjük !!!

  6. Sphere szerint:

    Ugyan ez zajlik estéről-estére a Bánya utcában a Coop áruház mellett. Megjelenik a csipet csapat autóval, jól elsörözgetnek úgy éjjel 11- 12 -ig. Természetesen a sok sör hat és illemhely meg nincs, tehát marad a szeméttároló, de azt aztán körbe…! pár méterre a földszinti lakásoktól.A hangoskodást már nem is mondom. Most akkor lehet közterületen iszogatni?A közterületesek esti műszakot is vállalhatnának.Itt biztos bevételi forrásra találnának.Arról már nem is szólva, hogy sörözés után beülnek az autókba …a rendőrség hol van?

  7. miska72 szerint:

    Elég sokan dicsérik a rendőrenik munkáját. 🙂 🙂 🙂 🙂
    Félnek?
    Vagyle vannak fizetve?

  8. lolka szerint:

    Ezt olvasom a cikkben:”Így van ez már évek óta – panaszolta lapunknak egy Kossuth Lajos utcai lakó.”-Akkor tulajdonképpen miről is beszél “BORSÁNY GYÖRGYa csepeli önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka.”
    “Az ellenőrzés során elsősorban az állampolgárok személyi és vagyonbiztonságát veszélyeztető, valamint nyugalmát zavaró események megelőzésére, elhárítására, megszüntetésére törekszünk – tudtuk meg a csepeli rendőrkapitányság munkatársától, aki hozzátette, természetesen minden állampolgári bejelentésre is kötelesek eljárni, a beavatkozást igénylő események súlyosságát mérlegelve a szükséges eszközökkel teljesítik kötelezettségüket.” Csa azért idézgettem mert a lakok évek óta tapasztalják ezeket a problémákat mint ahhogy olvashattuk…Ezek szerint elbeszélgetünk egymés feje felett. Az első pár alkalomkor intézkedtek volna nem szoknak oda most már a hatóságnak nehezebb rendet rakni…

  9. Jeniszej szerint:

    Ide is kamerát – montam én már máshun, – bizony ám!

  10. Jeniszej szerint:

    Ide is kamerát – mondtam én már máshun, – bizony ám!
    Nagyon megnövelné az amúgy is hatékony rendőri munkának ázsióját.

  11. csepeliiszap szerint:

    Akkor most hol van a jogkövető csepeli lakosság, kedves Borsány közbiztonsági tanácsnok úr ??? Mintha legutóbb rájuk(ránk) való hivatkozással állíttaták volna a térfigyelő kamerákat a közútra, nemde? A rendőrség és a közterület-felügyelet munkája ebben a kerületben nem ér egy kalap sz.-t se, az önkormányzat meg szemrebbenés nélkül hazudik és átnéz a problémák fölött.

  12. médi szerint:

    Ne követeljünk már mindenhová kamerát, már tiszta bigbrother a város! Mert a kamera nem tart ám rendet, főleg,ha a monitor előtt alszanak a rend bátor őrei. Fel kell tenni a kérdést, üldözi-e a bűnt a kamera, milyen minőségű felvételeket készít – használ-e neki a kő és a festék- a bűnöző vagy az áldozat tudja-e milyen a látószöge? A rendőrség dolga a rend fenntartása, de be lehetne vonni magánbefektetőket is..:))

  13. hollósi szerint:

    Az a gondom, hogy az autósok levadászására, parkolási díjjal lefejésére kíváló kerületi ötleteléseket hallottunk az elmúlt években.
    Ahol meg bűnözés zajlik, ott lapítanak.

  14. miska72 szerint:

    Rendet ígérnek?
    Hát ez az hogy igérnek!
    Nem rendet tesznek!
    Nagy különbség!

  15. Pomócsik szerint:

    Amíg lesznek kamaszok, addig össze is verődnek. Legalábbis az elmúlt párezer év írásos emlékei szerint…

    Olyan hely kellene, ahol a fiatalok kedvükre eltölthetik az időt. Sportolhanak, úszhatnak, focizhatnak, értelmes dolgokat tehetnek. No meg szórakozhatnak. Pl. a gyárban is lehetne pár szórakozóhely, ott ricsajozhatnának kedvükre…

  16. Mike szerint:

    Elmesélem hogy miért nincsennek szórakozóhelyek Csepelen!
    Vannak discok akiknek sikerül kiszűrniük a cigányokat és vannak olyanok ahol nem sikerül, ezek gyorsan be is csődölnek!
    Szóval ha nyílna egy disco Csepelen az lenne az első, hogy mindent szét vernének a cigányok. Vagy a tulaját fenyegetnék meg!

    Pedig én nagyon örülnék ha nyílna egy cigánymentes disco Csepelen.
    De én azt már nem élem meg szerintem! :S (hála a cigányoknak)

  17. lolka szerint:

    Nem Disco kell, hanem egy zártkörű klubb tagságival és már meg is van oldva minden. Clubbot mindenki hozhat létre és ahhogy megbecsüli ugy fog kinézni.

Itt lehet hozzászólni !