Piranhát fogtak ki a Dunából

Magyar Hírlap

Örülne egy ilyen fogásnak?

Élő piranhát emeltek ki a Dunából Bajánál. A különleges ragadozóhal – amely harminc centiméter hosszú és nyolcvan dekagrammos volt – egy varsában akadt fenn, még csütörtök reggel. Az állat napokig élt, hétfőre azonban elpusztult. A Dél-Amerikában őshonos halat valószínűleg egy felelőtlen állattartó engedhette a folyóba.

A piranha a Dunában azért különleges, mert eredeti élőhelye a dél-amerikai Amazonas folyó. A horgászok és a szakemberek szerint a Dunába csak úgy kerülhetett, hogy kinőhette az addigi akváriumát, és a tulajdonosa egyszerűen a vízbe dobta.

Az egzotikus hal emberre csak akkor veszélyes, ha nagyon nagy tömegben van a tóban, folyóban. Magyarországon az elmúlt években már több helyen fogtak piranhákat. A Dunából két éve került elő egy kifejlett példány éppen Baján, a vasúti hídnál. Mivel a hal 10 fokosnál hidegebb vízben elpusztul, attól nem kell félni, hogy áttelel és szaporodni kezd

Víziszörny

Az emberek olykor mindenfélét hajigálnak a folyókba: lábast, használt mákdarálót, ócska széket, megunt piranhát. Bár az eredeti híradás arról szólt, hogy egy sporthorgász volt a szerencsés piranha – tulajdonos, ám a hírt alaposan elolvasva kiderült: egy halász varsája ejtette csapdába a halat. Gyanítom a híres-hírhedt ragadozóhalnak az lett a veszte, hogy túl sokat evett: amikor a család asztalára is csak ritkán kerül hús, az ilyen falánk jószágnak is menni kell….

magyarhirlap.hu

5 hozzászólás “Piranhát fogtak ki a Dunából” bejegyzésre

  1. Zolika szerint:

    Végül megették, vagy visszadobták?

  2. miska72 szerint:

    Ha megtudnám melyik volt ez a barom, beletenném a fürdővizébe!

  3. lolka szerint:

    Zolika: még csütörtökön akadt háloba és hétfőre elpusztult…

  4. kovács Ernő szerint:

    Holnap eljön az igazság pillanata
    Hajrá lilák, és csak az Újpest!
    Kommentalok.hu

  5. Jeniszej szerint:

    Háp-háp – mondaná a kacsa!

Itt lehet hozzászólni !