Aljas indokból: Szenteczky János jogerősen bűnös

Csepel.hu

szenteczky_jnos

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost. A csepeli MSZP elnöke, fővárosi alelnöke jelenleg a párt csepeli-soroksári országgyűlési képviselő-jelöltje is. A politikus a csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült bűncselekmény-sorozatban szintén vádlottként áll a bíróság előtt.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság Szenteczky János fellebbezését követően szigorított az első fokú ítéleten. A politikus a jogerős ítélet alapján a Csepel.info hírblog nevével visszaélve adott ki egy újságot a 2010-es önkormányzati választások idején. A lapban titokban készített és manipulált diktafonos hangfelvételeket valamint hazugságokat használt fel politikai ellenfelei – többek között Németh Szilárd és Borbély Lénárd – befeketítésére. Szenteczky a bűncselekményekkel polgármester-jelöltként próbált meg politikai előnyhöz jutni. Mivel őt számos köztörvényes bűncselekménnyel összefüggésbe hozták, azt a látszatot akarta kelteni, hogy ellenfelei sem jobbak nála.

Az MSZP politikusát más bűncselekmények elkövetésével is vádolja az ügyészség. Ilyen a csepeli lakásmutyiként elhíresült bűncselekmény sorozat. Az ügyészség szerint a bűncselekményekben kivételezett emberek – például az akkori rendőrkapitány – kaptak titokban és törvénytelenül szociális lakásokat. Volt, aki luxuskocsival érkezett a szociális bérlakás kulcsait átvenni. A lakásokat egy MSZP-hez közel álló cég a piaci ár sokszorosáért fel is újította. A kifizetett munkák jelentős részét azonban el sem végezték. Fél évvel később a bérlők a piaci ár harmadáért megvehették az ingatlanokat. Ez után piaci áron – a vételi ár háromszorosáért – értékesítették azokat.

Szenteczky János ellen az eljárások 2010 tavaszán kezdődtek, többségükben még évekig nem várható jogerős ítélet. A gazdasági elszámoltatás sokkal sikeresebben zárult: az új önkormányzati vezetés évi kétmilliárd forinttal csökkentette a kerület kiadásait a korrupció- vagy mutyigyanús szerződések megszüntetésével és a pénzügyek rendbetételével.

Csepel.hu

 

16 hozzászólás “Aljas indokból: Szenteczky János jogerősen bűnös” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Erre képesek,másokat befeketíteni,hazudni.Remélem senki nem sírja vissza ezeket a tolvaj komcsikat!

  2. homo sapiens szerint:

    Senki sem sírja őket vissza, de elvárjuk, hogy a jobboldali tolvajok, közvagyon herdálók is bünhődjenek.

  3. névkötelező szerint:

    Na és pl. amikor pár napja Ábel Attila azt állította Szabó Szabolcsról, hogy 3 évvel ezelőtti fotót közölt, az nem volt aljas indokból elkövetett rágalmazás? És még lehetne jó pár példát sorolni az alpolgármester minősíthetetlen viselkedéséről.

  4. Betke szerint:

    Akkor most van kb. 12 milliárd forint megtakarítása a kerületnek? Lehet a királyerdei megsüllyedt utakat és kátyúkat újítgatni!
    Tessék mondani az I. kerületi polgármesternek és slepjének hogy is sikerült bérleményhez jutni szociális bérleti díjjal?
    Szabó Szabolcs inteligenciájához pedig nem fér kétség! Több becsületsértésért tehetett volna már feljelentést!

  5. Ábel Attila szerint:

    Betke, igen, benne van az a 12 milliárd forint a kerületben – meg a bankokban. Benne van a Királyerdő és a kerület elmúlt években megépült új és felújított útjaiban, a felújított óvodai, iskolai épületekben, udvarokban, a Kiserdőben, a strandban, a Kis-Duna partban, az ingyenes nyugdíjasklubban, az egészségügyi fejlesztésekben, a királyerdei rendelő felújításában, az elmúlt hét év közszolgálati béremeléseiben, a megújult játszóterekben, a Tamariska dombban, az az alatti bunkerben, az ingyenes házasodásban, a babacsomagokban stb…

    És benne van abban, hogy visszafizettünk több mint 4 milliárd forint folyószámla- és egyéb hitelt. Az az évi kétmilliárd ugyanis részben hitelből volt, mert a hitelt is ellopták.

  6. Ábel Attila szerint:

    Szabó Szabolcsról még annyit, hogy fotót manipulált, amikor meg akarta akadályozni a milliárdos csepeli városrehabilitációt, azon belül a Szent Imre téren kikorhadt fák cseréjét. Ha nincs az a facsere, a 2015-ös nagy vihart nem ússzuk meg halálos áldozatok nélkül. Szabó eddig minden csepeli fejlesztést ellenzett vagy akadályozott, és soha egyetlen egyszer nem állt egyetlenegy fejlesztés mellé sem.

  7. robi szerint:

    Jogerősen elítélték: de mi az ítélet?
    Mert az írásból nem derül ki.

  8. admin szerint:

    Pénzbüntetést kapott.

  9. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Hát persze hogy nem börtönt…tipikus. aki meg suttyomban elszív egy marihuanás cigit a Keleti környékén 1év fogház. Ez lett az orbáni demokrácia! Ja az arab Ahmadtól meg 5-10% több részesedést szednek be…Na ez a 2020! Mind visszakapjátok.

  10. Betke szerint:

    Ábel Attila, azért ne felejtsük el, hogy a rengeteg felújítás eu-s pénz nélkül nem jöhetett volna létre! Legalább is ezeken a helyeken kihelyezett táblák erről tanúskodtak!

  11. Ábel Attila szerint:

    Uniós források vannak a csatornázásban, a gerincútban, a városrehabilitációs munkákban – az egyik ilyen fejlesztést próbálta Szabó Szabolcs megakadályozni – de amit írtam, többnyire saját beruházás volt.

  12. lolka szerint:

    Akkor be kéne fejezni a gerincutat, ameddig az EU források el nem apadnak…

  13. névkötelező szerint:

    Ábel, vidd már a francba ezt a Szenteczky-fejet az oldalad tetejéről.

  14. kerdezo szerint:

    Miért nem az a bejegyzés a nyitó, ahol Ábel Attila lebukott, mint hazugkutya?

  15. […] A nagyüzemi lopás persze többnyire szépen lepapírozott szerződésekkel és zárt ajtók mögött zajlott. De egy-két hiba azért becsúszott. Így történhetett, hogy a szintén sikkasztási pénzek miatt elkövetett  csepeli kettős gyilkosság után néhány kisebb mutyiügy nyilvánosságra került. Ezeknek a száma a 2010-es önkormányzati választások után, amikor a fideszes vezetők hozzáfértek az addig eltitkolt szerződésekhez, a többszörösére duzzadt. A magyar igazságszolgáltatás bugyraiban azonban hét év nagyon kevés idő egy korrupciós per befejezéséhez. Így a hűtlen kezelés miatt indult eljárások egyike sem ért még véget.  Szenteczky Jánost eddig csak aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélték el. […]

  16. […] szerint Hazafi jelenleg Szenteczky János MSZP-s politikust, a csepeli ellenzék szintén jogerősen büntetett és korrupciós bűnügyek vádjával bíróság előtt álló kampányfőnökét helyettesíti. […]

Itt lehet hozzászólni !