Új parkolók épülnek Budapesten

Napi.hu

pr_csepel_02

Újabb parkolók épülhetnek

Békásmegyeren, Csepelen, a Mexikói útnál, a Népligetnél, valamint az Újpest-Városkapunál kíván P+R parkolókat építtetni a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás ezek tervezésére szól.

A feladat része a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, majd a tervezés és az engedélyeztetés is. A BKK 67,3 millió forintra becsüli ezek ellenértékét.

A tervezett parkolók közül a békásmegyeri 377, a csepeli 150, a Mexikói úti 400-600, a népligeti 400, míg az újpesti 260 férőhelyes lesz. A Mexikói útnál és a Népligetnél vizsgálni kell azt is, hogy a parkolók miként helyezhetők el parkolóházban, illetve mélygarázsban. A projekt megvalósítására a BKK az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) támogatást nyert.

Ajánlatot az a cég tehet, amelyiknek az elmúlt három lezárt üzleti évben bármilyen út, műtárgy építési vagy felújítási munkálatainak tervezéséből  legalább nettó 50 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlatok benyújtási határideje március 9. Az értékelésnél a minőség és az ár is 50-50 súlyszámmal szerepel.

Forrás: Napi.hu

8 hozzászólás “Új parkolók épülnek Budapesten” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Engem az érdekel, hogy hol lesz az a 150 csepeli parkolóhely.
    Nem kell tanulmányozni semmit, tessék megcsinálni. A tanulmányok a mutyi melegágya.

  2. Nagyapó szerint:

    Egy “apróság”! A P + R parkolók, fizető parkolók, ezért amennyiben az adott területen a rendelkezésre álló parkolóhely a nap jelentős részében elegendő, ott indokolatlan a fizető parkoló övezetkialakítása. Erre vonatkozóan az önkormányzatnak előzetesen hatástanulmányt kell készítenie. Ha nincs hatástanulmány vagy nem igazolja a fizető övezet kialakításának szükségességét, nem lehet pénzt szedni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Fogarasi László szerint:

    Nagyapó ismét téved.
    A P+R parkolók háromnegyede NEM fizetős parkoló. Lásd a BKK honlapján található összesítést. Jelenleg 363 ilyen parkolóhelyet tartanak nyilván a HÉV csepeli végállomásának környékén. Az igazi kérdések a következők: Az újabb 150 parkolóhely hol lesz? Csepelen miért nem merül fel a parkolóház, vagy mélygarázs megoldás? Itt oly sok a szabad zöldterület? Ennek eldöntésébe nem kíván-e beleszólni a csepeli önkormányzat? Ha nem, miért nem? Ha igen, bevonja-e ennek megvitatásába az érintett lakosságot? Még a tervezés szakaszában, nem úgy, mint a Metrans beruházás ügyében!
    A kommunistázás helyett nem ezzel kéne foglalkozni Nagyapónak is? Nem erről kellene inkább tájékoztatni a hetenként négyszeri némethszilárdi közhelygyűjtemények helyett?

  4. kerdezo szerint:

    Fogaras Laszlo +1

  5. Papp György szerint:

    Fogarasi! mióta foglalkozol a csepeli közélettel? ill. mióta élsz itt?
    Az MSZP terveztettet parkolóházat a “régi” Rákóczi ált. iskola mögé. Az ottlakók (Rákóczi 94-104 ) nem örültek….
    Vagy emlékszel amikor az mszp közeli vállalkozó pénzt szedett a Szt. Imre téri posta előtt parkolóktól?

  6. Fogarasi László szerint:

    Papp Györgynek:
    Bár így ismeretlenül nem vagyok híve a tegeződésnek, most kivételt teszek – elfogadom. Valóban nem vagyok tősgyökeres csepeli, csupán 20 éve élek itt. De még mindig meglep, hogy milyen sokan vannak ezen a környéken, akik az egyszerű és konkrét ügyeket sem tudják máshogyan vizsgálni, mint két politikai csoportosulás harcának szempontjából. Az egyik tábor ostobaságai, vagy rossz döntései miért adnának felhatalmazást a másik tábor tagjainak, hogy ugyanazokat a hibákat elkövessék? Engem nem érdekel, hogy valamikor mit akart, mit nem az MSZP, meg mit tett a „közeli” vállalkozója – nem ingem, nem gatyám. És még igen sokan vagyunk így ezzel Csepelen.
    Kár, hogy az előző és a jelenlegi kádercsoportok engesztelhetetlen egymásnak feszülése ejti foglyul a kerület közéletét. Tudom, hogy sokakat megbántok vele, de ki kell mondani: ebben a kerületben történelmi okok miatt még nem alakult ki egy olyan intellektuálisan felkészült réteg, amely alkalmas lenne egy városrész sikeressé tételéhez. Ennek okai a múltban gyökereznek, ezeket most helyhiány miatt nem részletezném.
    A témához fűzött megjegyzésem lényege éppen az, hogy a legkevesebb környezeti terheléssel és az érintett lakosság meghallgatásával kerüljön sor új parkolók kialakítására. Azt gondolom, hogy egy földalatti mélygarázs vagy egy építészetileg színvonalas parkolóház sokkal kevesebb kárral járna, mint újabb területek lebetonozása.
    Mindig elcsodálkozom azokon a kommentelőkön, akik nem a vitatott témában hoznak fel érveket, hanem a más véleményen lévők személyét támadják meg. Szerinted hány év ittlakás után szerez jogot valaki, hogy véleményt formáljon a környezetének dolgairól? Vagy van Csepelen valami titkos szabály arra, hogy csak egy bizonyos pártszövetség rajongóinak lehetnek kérdéseik?

  7. Nagyapó szerint:

    Fogarasi László! Nagyapó nem tévedett ismét. A tanulmány szükségességére hívtam fel a figyelmet. ” A P + R parkolók, fizető parkolók, ezért amennyiben az adott területen a rendelkezésre álló parkolóhely a nap jelentős részében elegendő, ott indokolatlan a fizető parkoló övezetkialakítása.” Gondoltam nem értik félre, amit írtam, mert a nem fizető parkoló létesítésére nem kell hatástanulmány, hanem elég egy tábla!
    Azt hittem,hogy ez egy sértődött kommunistának is egyértelmű. Ebben tévedtem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Fogarasi László szerint:

    Drága Nagyapó!
    Tudom, hogy Önnél reménytelen a helyzet, de mások számára fontos lehet, hogy ne homály, hanem a világosság terjedjen. Ezért még egyszer leírom: a P+R parkolók döntő többsége NEM fizetős parkoló. Ajánlottam Önnek a BKK honlapját, de ezek szerint lusta volt megnézni, ezért most idézek onnan:„A 363 férőhelyes ingyenesen használható P+R és B+R parkoló a H7-es HÉV Csepel végállomásánál található.” http://www.bkk.hu/parkolas/pr-parkoloink/csepel-pr/
    Ugyanitt láthatja, hogy ez nem csepeli sajátosság, másutt is vannak hasonlóan ingyenes P+R parkolók. Persze ezek nem tévesztendők össze azokkal az útmenti parkolóhelyekkel, ahol azért lehet parkolni, mert nem tiltja a KRESZ.
    Az antikommunisták semmivel nem jobbak a Bourbonoknál, akik semmit sem tanultak és semmit nem felejtettek. Mentségük legyen, hogy ők már eleve buták voltak.

Itt lehet hozzászólni !