Sport: U14: „tavasszal is érdemes lesz kijárni a meccseinkre”

Csepel FC

foci

A havazással tarkított téli időben jólesik visszatekinteni egy-egy korosztály őszi teljesítményére, így az U14-esekére is, akik nem egyszerű, mondhatni rögös utat jártak be a magunk mögött hagyott fél évben és a kezdeti nehézségek ellenére szépen helytálltak a bajnokságban, ahol többeknek először adatott meg, hogy magukra húzzák a Csepel FC mezt bajnoki pontvadászatban.

Elekes Zsolt és Németh Gábor tanítványai a 10. helyen végeztek 13 pontot összegyűjtve és 4 sikert aratva, a csapat teljesítményét Elekes Zsolt értékelte.

– Amikor megkaptuk ezt a feladatot kollégámmal, az U15-ös csapat vezetőedzőjével Németh Gáborral, gyakorlatilag nem rendelkeztünk U14-es korosztállyal, így első dolgunk volt felépíteni egy komplett csapatot, gyakorlatilag a semmiből – kezdte az értékelést a csepeli klubot a jelenlegiek közül legrégebben szolgáló tréner.

A lehető legtöbb gyereket igyekeztünk mozgósítani, hogy el tudjunk indulni a másodosztályú országos bajnokságban, és méltó módon szerettük volna képviselni a Csepel FC-t. Erőfeszítéseink szerencsére sikerrel jártak, hiszen 18-20 gyerekből álló –most már mondhatjuk- közösséget sikerült kialakítanunk a 2003-2004-es születésű gyerekekből. A gárda 80%-ban 2004-esekből áll, azaz egy évvel fiatalabbak a bajnokságban szereplők korosztályánál, így még gyakran kiütköznek a hatalmas fizikai különbségek, ugyanakkor hatalmas erőfeszítésre készteti a srácokat egy-egy párharc, amibe – becsületükre legyen mondva- bele is állnak, ám sajnos ezeket jobbára még nem ők nyerik meg… De ennek a későbbiekben egészen biztosan meg lesz a jutalma!

Összességében véve, ha megnézzük, honnan indultunk elmondható, hogy várakozáson felül teljesítettünk 2016 őszén.

Fontos volt, hogy miután elértük a megfelelő létszámot, elkezdjük a mielőbbi csapattá kovácsolást, minek érdekében először együtt tréningezett az U15-ös és az U14-es együttes. Ilyenkor gyakran elérte a 40-es létszámot a két csapat edzésen, ezért nagy segítséget jelentett felnőtt csapatunk játékosának, Somodi Ádámnak bekapcsolódása a szakmai munkába, így gyakorlatilag szinte zökkenőmentesen sikerült a két korosztály összehangolása. Nagy segítség volt ebben a nyári, Balatonföldvári edzőtábor is, ahol az ismerkedési időszakot követően roppant fontos szakmai munkát tudtunk elvégeztetni a gyerekekkel.

A bajnokságot illetően el kell mondani, hogy ellenfeleink fizikai erőfölényét még egy ideig el kell viselnünk, de kijelenthetem, hogy fokozatosan fel fognak nőni ezekhez a feladatokhoz a srácok és már az ellenfél térfelén el fogjuk kezdeni a kellemetlenkedést, hiszen legfőbb célunk a továbbiakban is az lesz, hogy minél több borsot törjünk riválisaink orra alá. Védekezésünket stabilabbá kell tennünk, s ha ez megvan, akkor a támadójáték hatékonysága is nagyban változni fog, természetesen pozitív irányba.

Végezetül hadd köszönjem meg a játékosok eddigi hozzáállását, valamint szüleik nélkülözhetetlen segítségét, hiszen a szakmai stábbal kiegészülve mi így együtt alkotjuk azt a közösséget, akikért 2017 tavaszán is érdemes lesz kijárni a meccsekre.

Lejegyezte: Légrádi Gábor

Itt lehet hozzászólni !