Meghalt Megyesi Gusztáv

MTI, Élet és Irodalom, Vs.hu, Facebook/Csarnai Attila, Csepel.info

megyesi-gusztav

Fotó: MTI / Földi Imre

Hosszan tartó, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt szeretett munkatársunk és barátunk, Megyesi Gusztáv – írja az Élet és Irodalom. Egy év megszakítással 31 évig volt a lap munkatársa különböző beosztásokban, 1992 és 1993 között főszerkesztőként dolgozott. Újságírói pályáját Csepelen kezdte.

Emellett a Hócipő vezető publicistája, néhány évig a Holmi szerkesztőbizottsági tagja volt, publikált a régi Magyar Hírlapban és megszüntetéséig a Népszabadságban. Gazdag pályafutása során számos kötete jelent meg, legutóbb, már betegsége idején a Roló alatt című válogatás.

Ha van ÉS-es stílus és szemlélet, akkor Megyesi az egyik legmarkánsabb képviselője volt: a világra nyitott, szociálisan érzékeny – írja közleményében a lap.

Csarnai Attila csepeli újságíró így emlékezett meg róla facebook oldalán: 

“Az utóbbi évtizedek legjobb magyar újságírója halt meg. Csepelen, a Csepel Autógyár üzemi lapjánál, a Fényszórónál kezdte el írni remek riportjait, publicisztikáit. Távol állt tőle mindenféle harsányság, bulvár stílus. Legszívesebben a hétköznapi, megnyomorított emberekről írt. Sokan és sokat tanultunk tőle. Szerencsés voltam, hogy engem is biztatott az újságírásra, a szépen írásra.”

Az Élet és Irodalom Megyesi Gusztávot saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

vs.hu

Egy hozzászólás “Meghalt Megyesi Gusztáv” bejegyzésre

  1. Tsepeli szerint:

    Csepel újságot csak Franka Tibor úr cikkeiért volt érdemes olvasni.

Itt lehet hozzászólni !