Sugározzon a békesség – ezüstvasárnap a Szent Imre téren

Csepel.hu

ezustvasarnap10

Advent harmadik vasárnapján Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg a rózsaszínű, örömöt szimbolizáló gyertyát az adventi koszorún.

A főtéren megjelent érdeklődőknek Temesvári Imre református lelkipásztor Ézsaiás próféta könyvéből olvasott igeverset. Elmélkedésében a próféta adventi látomásán keresztül a békességről szólt. „Olyan békesség sugározzon bennünk, ahol eltűnnek az ősellentétek, a viszályok, ahol semmivé lesznek a sértődések, az ellenségeskedések. Advent harmadik vasárnapján Isten igéje ezt hirdeti nekünk, így várhatjuk őt, így készülhetünk az Úr eljövetelére és annak megünneplésére. Hittel várakozva, majd befogadva a szívünkbe miénk lehet az ígéret. Boldog adventünk, örömteli a készülődésünk, azzal a hittel és azzal a tudattal, hogy az Isten ismerete betöltheti a földet, betöltheti a szívünket, ebből fakad életünkben a megváltozás és a megváltás” – hirdette a lelkész.

Advent idejére és karácsony ünnepére krisztusi békességet kívánt mindenkinek. Ahogy zárszavában fogalmazott: találjuk meg a megváltásban a békességet, és békében éljünk egymással és a mindenható Istennel.

 

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Sugározzon a békesség – ezüstvasárnap a Szent Imre téren” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Áldást, békességet!

Itt lehet hozzászólni !