Feloszlatták a Magyar Gárda Egyesületet

Index

A Fővárosi Bíróság ítéletét helyben hagyva csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. A szervezet szerint politikai döntés született, ezért felülvizsgálatot szeretnének, és ismét kijelentették, hogy az ítélet nem a Magyar Gárda Mozgalomra vonatkozik, így folytatják a megmozdulásokat.

A Fővárosi Bíróság tavaly decemberben elsőfokú ítéletének indoklásakor kimondta: a Magyar Gárda azzal, hogy létrehozott egy mozgalmat, olyan tevékenységnek adott keretet, amely Tatárszentgyörgyön jogszabályba ütköző rendezvénybe torkollott. Az ott elhangzott beszédek többek között a “cigánybűnözést” állították a középpontba és ezzel sértették a cigány kisebbség méltóságát.

A társaság beszüntetését 2007. december 17-én kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség, mert álláspontjuk szerint a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolja tevékenységét. Az ügyészség a Gárda 2007. december 9-i tatárszentgyörgyi vonulása miatt kezdeményezte a szervezet feloszlatását.

Az ügyészség szerint a szónokok megszegték a faji megkülönböztetés tilalmát, megsértették az emberi méltóságot és félelmet keltettek Magyarország cigány lakosságában. A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tényleges tevékenységét az egyesületi joggal visszaélve, az alapszabálytól eltérve, de az egyesületi keretet felhasználva végzi.

A per során a Fővárosi Főügyészség azzal érvelt, hogy az egyesület és az általa életre hívott mozgalom szorosan együttműködik. Mivel a mozgalom nem jogi személyiség, csak az egyesület ellen indulhatott per.

A főügyészség szerint azonban vitatható, hogy a mozgalom valóban szervezetlen-e. A jelek szerint ugyanis olyan szervezettségre utalnak, ami több hasonló gondolkodású emberek laza szerveződésénél.

A ma jogerőre emelkedett elsőfokú ítélet az egyesületet a gárdához mint félkatonai szervezethez köthető tevékenységek miatt oszlatta fel. Így a gárda a jövőben nem hivatkozhat arra, hogy a bírói döntés csak az egyesületet érinti, mert a félelemkeltő masírozás, a gyűlöletre uszítás az ítélet értelmében a Magyar Köztársaságban tilos, akár egyesület áll mögötte, akár egy informális “mozgalom” – fogalmazott az Indexnek decemberben az elsőfokú ítéletre reagálva Kis János filozófus.

A perben a gárda képviselője ugyanakkor végig azt hangoztatta, hogy a mozgalomnak nincs semmi köze az egyesülethez. Arra hivatkozott, hogy az egyesület egyetlen tagja sem gárdista.

Az Indexnek adott interjújában Vona Gábor, a Magyar Gárdához sok szállal kapcsolódó Jobbik elnöke a Magyar Gárda Egyesület ellen folyó pert poitikai indíttatásúnak nevezte.
A Magyar Gárda közleménye

A Magyar Gárda Mozgalom az Egyesület ellen hozott elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntést elfogadni nem tudja, azonosulni nem tud vele. Úgy gondoljuk, hogy mind a Fővárosi Bíróság, mind a Fővárosi Ítélőtábla döntése politikai nyomásra született. Az elsőfokú bíróság, melynek ítéletét most a fellebbviteli fórum jóváhagyta, már rögzítette, hogy döntésében a parlamenti pártok és egyéb politikai szereplők véleménye szerepet játszott. Felháborítónak és a hatalmi ágak összemosásának tartjuk, hogy immár jogerősen is befolyásolni lehet az igazságszolgáltatásnak nevezet jogszolgáltatás döntését.

Bízunk abban, hogy az Egyesület jogi képviselője által indítandó esetleges felülvizsgálati kérelem sikeres lesz, így helyreállíthatóvá válik az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalma.
Noha mozgalmunk szülőatyja, az Egyesület megszűnik, az alapítók által lefektetett erkölcsi-ideológiai irányvonal a döntés által nem érintett Magyar Gárda Mozgalom tevékenységét továbbra is meghatározza, bajtársaink Szent Koronára tett esküjük értelmében ettől ezután sem térnek el. A Magyar Gárda továbbra is él, fejlődik és tevékenységével szolgálja a nemzetet!

Forrás: Index

127 hozzászólás “Feloszlatták a Magyar Gárda Egyesületet” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ez egy igazán jó hír. Örülök az ítéletnek. hi-hi 🙂

  2. ? szerint:

    majd megalakul új néven, mondjuk vona gárda, vagy baló gárda, vagy pedig beolvad ebbe az új vörös gárdába, amiről a fidesz honlapján olvastam

    http://fidesz.hu/index.php?Cikk=135921

  3. Prendick szerint:

    Na, akkor itt is elmondom, hogy teljesen lényegtelen. Majd lesz másik egyesület. Ahhoz még gyúrni kell egy kicsit az MSZP-nek és a Fidesznek is, hogy a gárdát fel tudják oszlatni.
    Lesz majd próba bőven, de nem lesz sima ügy.
    Ez még öt százalék a Jobbiknak, őszig.

  4. Öreg halász szerint:

    A gárdát csak egy politikai marketingszervezetnek tartom, de hasonló a véleményem az ítéletről is. Provokálni jó, másra nem.

  5. Prendick szerint:

    Öreg halász, teljesen igazad van.

  6. Gordon szerint:

    Gárda oszolj! 🙂 Gyakorlati példát kaphattunk abból, hogy egy demokratikus állam jogrendszere és bírósági vagy más hatósági döntése hogyan tudja védelemben részesíteni magát a rendszert, és annak írott vagy íratlan értékeit.

    Ha már új név, akkor én a “balónémorvai” -i előtagot javaslom. Bár ez lényegtelen, mert hasonló tevékenység estén a demokratikus állam immunrendszere ismét működésbe fog lépni.

  7. Prendick szerint:

    Tényleg gyakorlati példát kaptunk abból, hogyan befolyásolja a politika az igazságszolgáltatást.
    Nem is csodálom, hogy Gordonnak ez ennyire tetszik. Pedig egyszer majd kérni fognak tőle is valamit, mint Pelikán elvtárstól. 🙂

  8. Prendick szerint:

    Hmmm, nem rossz klip.

  9. vermes szerint:

    Gyurcsány, Magyar Gárda, Sztojka Iván, napozó nő, viszkis rabló, Horák Nóri, rendőri brutalitás, Che Guevara…

    Ernő, te vagy a gyurcsányista magyargárdista!

    Nagy káosz van a fejedben…

  10. Csepel-sziget szerint:

    Nevetséges! A korrupt, politikailag kézivezérelt magyar (???) bíróság most nagyon meglepett. 😀
    Semmi sem fog változni, hiába próbálják az igazságot elfojtani, az ébredők hangját elnémítani, nem fog sikerülni.
    Nemsokára eljön az idő, mikor a mostani parlamenti csürhe MSZP-stől, Fideszestől fog a vádlottak padján ülni.

  11. Csepel-sziget szerint:

    Közröhej, hogy a parlamenti pártoknak fontosabb a kisebbségek állítólagos érdekvédelme, mint az államalkotó nemzet.

  12. Lexon szerint:

    Csepel-sziget: azért aki ekkora nagy magyar, mint Te, az legalább vegyen otthonra egy helyesírási szótárt…

  13. Jani szerint:

    Attól félek ezzel pont az ellenkezőjét érik el mint amit akarnak. Lehet, hogy feloszlatják törvényesen, de gyakorlatilag meg mégjobban megerősödnek.
    A tilos gyümölcs mindig édesebb….

  14. Gordon szerint:

    Csepel-szeiget! Azt írod: “Közröhej, hogy a parlamenti pártoknak fontosabb a kisebbségek állítólagos érdekvédelme, mint az államalkotó nemzet.”

    Csak jelzem, hogy az alkotmány szerint a Magyar Köztársaság területén élő nemezti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának, államalkotó tényezők. Továbbá az is benne van az alkotmányban, hogy a Magyar Köztársaság védelemben részesíti a területén élő nemzeti és etnikai kisebbségeket.

    A helyesírási szótárt én is javaslom neked.

  15. Gordon szerint:

    Jani, remélem nem lesz igazad.

  16. Jani szerint:

    “Nemsokára eljön az idő, mikor a mostani parlamenti csürhe MSZP-stől, Fideszestől fog a vádlottak padján ülni.”

    Remélem ebben az egyben igazad lesz.

  17. Prendick szerint:

    Ha nem kell állandóan arra ügyelnie a gárdistáknak, hogy megfeleljenek a szelid fiúk képének, akár egész határozottak is lehetnek mostantól.
    Hiába viselkedtek jól, akkor is elmeszelte őket a kézivezérelt bíróság. Ezentúl nem kell viselkedniük.
    Mivel egy társadalmi mozgalom nem jogalany, minden tag egyénileg felel azért, ha kileng kissé.

    Ha van eszük, alapítanak hetvenkét egyesületet, dalárdát, tekecsapatot, kismamaklubot, egyebet. Aztán tiltsák be őket, ha tudják. 🙂

  18. Öreg halász szerint:

    Szerintem is csak erősödni fog ettől a gárda. Amúgy abban a politikai elit-válságban, amely kialakult, leginkább a Gyurcsány-féle MSZP és a Kóka-féle SZDSZ a felelős, azokkal együtt, akik most is vezetik ezt a két pártot.

    Ha viszont mindenki felelős, akkor mindenki felelős. A Jobbik is, gárdástól felvonulósdistól, cigányozóstól, zsidózóstól mindenestől. Abban a stílusban, hogy sokan ma már nem bűnüldözést akarnak, nem a bűnözők elfogását akarják, hanem cigányok elfogását és azok felmutatását, és ezért akár eljutnak addig is, hogy megkérdőjelezik egy bűncselekmény elkövetőjét, csak mert nem cigány – nos, ebben a Jobbik is felelős.

    Persze akkor, ha abból indulunk ki, hogy a csecsemőkig is mindenki felelős, sőt akár hetedíziglen.

    De én abban, hogy idáig jutottunk, alapjában azokat tartom felelősnek, akik “kurvaországnak” tartanak bennünket. És az nem segít, ha a Csepel-sziget-félék megpróbálják elkenni a valódi felelősséget.

  19. admin szerint:

    Csepel-sziget, kicsit megszerkesztettünk, mert túllépted a határt.

  20. miska72 szerint:

    Hajrá MAGYAR GÁRDA!

  21. miska72 szerint:

    NEMSOKÁRA ELSZABADUL ITT A POKOL!

  22. miska72 szerint:

    KÖNYÖRGÖM…………………….!

  23. Prendick szerint:

    Olyan a csepel.info, mint a Gázai övezet. Ott is egy határ van, amit nem szabad átlépni. És mit tesz isten, az is pont ugyanez a határ. Ki érti ezt? 😉

  24. hugi szerint:

    Ezen az alapon a Táncsics Alapítványt is fel kellene oszlatni!

  25. Attila szerint:

    Gordon! Korai az örömöd, mert van Magyar Gárda Egyesület és van a mozgalom. Így a Gárda marad hála a jó Istennek továbbra is lesz Gárda. 😀

  26. Csepel-sziget szerint:

    Amit a helyesírásomban kritizálhattok: mszp-stől és fideszestől. Elnézéseteket kérem, valóban helytelenül írtam.
    Admin! Akárhogy is cenzúráztad, ezzel csak az igazamat támasztottad alá. Ha hülyeség lenne, csak nevetne rajta mindenki, nem kéne eltussolni. Mindenesetre tudomásul veszem, nincs más választásom.

  27. Prendick szerint:

    Attila, Gordonnak is kell valami öröm. Szerintem amióta Lendvai kiderítette, hogy minden holokauszttagadó és minden neonáci mögött Orbán áll, aludni sem tudott. 😉

  28. Gordon szerint:

    Azt írja Attila: “Gordon! Korai az örömöd, mert van Magyar Gárda Egyesület és van a mozgalom. Így a Gárda marad hála a jó Istennek továbbra is lesz Gárda.”

    Nos a hírekben más szerepel:
    “Az ítélet szerint a Magyar Gárda Mozgalom az egyesület szerves része, ezért a feloszlatás rájuk is vonatkozik.”

    http://www.mno.hu/portal/647439

  29. Prendick szerint:

    Gordon, esélytelen. Virág elvtársnő eltévesztette a szerepét a bírói székben. Egy mozgalom nem oszlatható fel, mert nem jogalany.
    Állampolgárok szabad társulása, legfeljebb a gyülekezési törvény vonatkozik rájuk, mint minden állampolgárra.
    Ha nagyon kell, kimondhatják az önfeloszlást, de öt perc múlva újraalakulhatnak, nem oszt, nem szoroz.

    Olyanok jogilag, mint egy Polgári Kör, vagy egy kismamaklub.
    Még gyúrni kell rájuk. Neked is. 😉

  30. Papi szerint:

    Gordon!
    Az MSzP fél katonai szervezetét (IN-KAL securiti) mikor oszlatják fel?
    Igaz ők nem vonulgatnak csak egyszerűen nem engedik oda az embereket egyetlen állami ünnepre sem! Őket is oszlassák fel!!!!!!!!!!!!!!!

  31. miska72 szerint:

    A parlamentet isfel kellene oszlatni!

  32. Gordon szerint:

    Papi! A két dolog teljesen független egymástól. Tehát a gárda szempontjából nem felmentő ok, hogy az mszp-nek milyen “félkatonai” szervezetei vannak, vagy milyenek nincsenek.

    Magyarországon csak törvénytisztelő egyesületek működhetnek (ebbe beletartozik, hogy elfogadják a hatályos alkotmányban foglalt alapelveket is). Politikai rohamosztagok nem működhetnek, ezt a demokratikus elveken működő állam nem tűrheti el. Ezért örülök a mai döntésnek. Berendezkedésünk jól vizsgázott.

  33. Gordon szerint:

    A parlamentet azért ne hasonlítsuk az operetthadsereghez.

  34. Gordon szerint:

    Prendick!

    “A ma jogerőre emelkedett elsőfokú ítélet az egyesületet a gárdához mint félkatonai szervezethez köthető tevékenységek miatt oszlatta fel. Így a gárda a jövőben nem hivatkozhat arra, hogy a bírói döntés csak az egyesületet érinti, mert a félelemkeltő masírozás, a gyűlöletre uszítás az ítélet értelmében a Magyar Köztársaságban tilos, akár egyesület áll mögötte, akár egy informális “mozgalom” – fogalmazott az Indexnek decemberben az elsőfokú ítéletre reagálva Kis János filozófus.

    A perben a gárda képviselője ugyanakkor végig azt hangoztatta, hogy a mozgalomnak nincs semmi köze az egyesülethez. Arra hivatkozott, hogy az egyesület egyetlen tagja sem gárdista.”

    Ez egy érdekes vita lesz a jövőben, kiváncsi leszek a végére.

  35. Gordon szerint:

    Annak még nem néztem utána, hogy az adott kérdésben az Ab milyen állásponton van. Volt e egyáltalán erre vonatkozó Ab határozat.

  36. Papi szerint:

    Gordon!
    Még nem láttam a Magyar Gárdától senkit ki elvette volna a cumisüveget a kisbabától! de az in-kálos megcsinálta!. Egyébként ha már az alkotmányra hívatkozol az In-KAL nem igazoltathatna és motozhatna meg nyilvános (köztéren) és főleg nem állami ünnepen! Ez az egész nem volt más mint egy rasszista magyar ellenes megnyílvánulás! Én félek a cigány gárdától félek a most alakuló vörös gárdától és félek a homokosok szivárvány gárdájától. Öket mikor tiltják be? Ja igen félek az IN-KAL – tól is. Őket is betiltják?

  37. Prendick szerint:

    Gordon, gondoltam megvárom, hogy tizenötször elmondd ugyanazt és egyszerre válaszolok rá, mintegy diszkont módon, de megint röhögtetsz. Kis János liberális megmondóember az eszdéeszes hangokat szavalja.
    Nem létezik a “félkatonai” kategória a jogban. Sem a “masírozás”, sem az egyenruha. Erről csak álmodtok Kis Jánossal.

    Egy politikai per volt, amiben kétes eredmény született. Mindenki pontosan tudta előre a végét, de jól lehet rá vergődni.
    Hiába kattansz rá az SZDSZ álláspontjára, ha holnap kinézel az ablakon, továbbra is láthatod a gárdát. Meg jövőre is.
    Csak akkor nem, ha bevezetik az öltözködés tilalmát és a csoportosulásét. Az meg a diktatura. De akkor majd átöltöznek lilába.
    Ezt már nem lehet megállítani, csak azzal, ha okafogyott lesz.

  38. Prendick szerint:

    Papi, minden korábbi konfliktusunk ellenére most biztosítalak arról, hogy nálad a pont. Ugyanis mélységesen igazad van.

  39. Gordon szerint:

    A tény az, hogy ma született egy bírósági döntés, mely jogerős. Ez független attól, hogy te, én, vagy Kis János milyen öltözködési szokásokkal szimpatizál.

    Nem véletlenül idéztem szó szerint a hírből. Ez alapján megtudhattuk, hogy Kis János szerint a döntés a mozgalomra is kötelező, valamint azt, hogy Vona Gábor nem ért vele egyet ebben.

    A továbbiakban egy kialakuló jogvitáról szóltam, melynek az eredményére kiváncsi leszek. Hozzászólásod többi része csupán szubjektív okoskodás és nyelvészkedés. Felesleges rúgozásod emgmosolyogtat, de szerintem majd a felek a továbbiakban érvelhetnek saját álláspontjuk mellett.

    Én a magam részéről továbbra is örülök az ítéletnek. A többit nem írom le, mert a fentiekben megtettem.

    Gárdamentes szép napokat kívánok ennek az országnak. A bíróság döntései mindenkire kötelezőek, még azokra is akik saját kis sörpultjuk mellett a Szentkoronára esküdöznek. Én a saját szubjektív véleményem kifejtésekor használhatok olyan szavakat, mint pl. “félkatonai”, vagy pl hogy “masírozás”. A bíróság döntését ez nem befolyásolta. Viszont a mai döntése fontos, mely szerint: Gárda oszolj! 🙂

    A további jogvitán majd a felek és a jogászok elvitatkoznak.

  40. Gordon szerint:

    Papi! Nem kívánom magamat ismételgetni, de a hozzászólásodra ismét azt tudom mondani, hogy ezek az általad felsorolt esetek teljesen függetlenek a gárdától, és a mai döntés megalapozottságát sem kérdőjelezik meg. Még ezer ilyen példát felsorolhatsz, de akkor sem érintik majd érdemben a jelenlegi döntés jogszerűségét.

    Ha gondod van az általad említett csoportosulásokkal, akkor fordulj bírósághoz, én azokra az ítéletekre is kiváncsi leszek.

  41. miska72 szerint:

    “Magyarországnk akkor lesz demkratikus kormánya, ha ezt a bandát aki kimeríti a BTK összes paragrafusát, leváltják.”

  42. miska72 szerint:

    MAFFIA az állam!

  43. miska72 szerint:

    Köztörvényes bűnözők irányítják az országot!
    No comment!

  44. miska72 szerint:

    Ez egy szervezett bűnszervezet!

  45. Prendick szerint:

    Gordon, Kis jános is csak egy kibic. Mint itt mindannyian. Akár itt is elmondhatta volna a véleményét, pont annyira számít, mint bármelyikünké.

    Ez a gárdaügy pont olyan ostoba vergődése a bukott rendszernek, mint a többi heti vicc. A neonáci Orbán, a pontonhíd meg a gárdaoszlatás. Egykutya. De nyüglődhetsz még rajta, ráérek. 😉

    Neked ciki, hogy eszdéeszesektől idézel, az eszdéesz álláspontján tanyázol és Lendvaiékkal együtt tapsikolsz. De én nem rontom el senki örömét, a tiedet sem. Én halálbiztos voltam az ítéletben, tehát nincs okom bosszankodni, inkább szórakoztat, ahogy a hatalom korbácsoltatja a tengert, mint valami elfajzott kis törpe Xerxész.

    Ők is sajnálják, amit te, hogy a demokrácia egy csomó olyan lehetőséget nyújt, amivel élni lehet és élnek is vele sokan. A fideszesek a fél lábukat odaadták volna érte, ha a polgári körök negyedennyire sikeresek lettek volna, mint a gárda. Nekik nem jött be, Vonáék meg nagyot kaszáltak. Ilyen az élet. 🙂

  46. Gordon szerint:

    Nekem nem ciki, hogy adott esetekben liberálisokkal, vagy szocialistákkal azonos álláspontot tudok kialakítani egy-egy kérdésben. Sőt, jelen esetben szurkolók, hogy Kis Jánosnak legyen igaza, vagyis, a döntés a mozgalomra is kötelező legyen. Már pár napja is utaltam rá, hogy a gárdát adott esetben bizony fel kell majd oszlatni. Örülök, hogy (a mai döntése alapján) a bíróság is velem ért egyet.

  47. Prendick szerint:

    “Nekem nem ciki, hogy adott esetekben liberálisokkal, vagy szocialistákkal azonos álláspontot tudok kialakítani egy-egy kérdésben”

    Egy-egy kérdésben nem is az, de te már tízből kilencnél jársz. Biztos, hogy jó pártban vagy? 😉

  48. Gordon szerint:

    Miért lennék bármilyen pártban? Ezt miből gondolod?

  49. kovács ernő szerint:

    Ne örüljön senki előre! Látom Csepelen fosik mindenki a kisebbségtől, a rendőrökben nem bíztok, a Magyar Gárda megszűnésének örültök, akkor vessetek magatokra! Én szórítok annak, hogy a Magyar Gárda életben maradjon! Holnap képek, videók a mai baloldali demonstrációról kommentalok.hun!

  50. Prendick szerint:

    Gordon, tied a nap vicce. 🙂

  51. Csepel-sziget szerint:

    Akinek a Gárda a legnagyobb problémája, az majd, amikor körül veszi 5-10 füstös, mindjárt átértékeli majd a dolgokat.
    Aki meg a Gárdától fél, annak bizonyára jó oka van rá.

  52. Csepel-sziget szerint:

    Az a vicc, hogy a kitett képen nem is a Magyar Gárda látható, hanem a Nemzeti Őrsereg.

  53. Gordon szerint:

    Úgy tudom, hogy voltak közös “gyakorlataik” is (értsd.: gyakorolják a visszavonulást). Azt nem tudom, hogy futóedzéseket szoktak-e venni, de szerintem érdemes lenne. Ha egysze valaki komolyabb háborús veszély lenne, akkor úgyis ők futnának legelől (az ellenséghez képest leghátul, és nem az ellenség irányába) 🙂

  54. balszélső szerint:

    Jövőre az új kormánynak kell majd a naponta kifosztott vidéki kisember mellé állnia. Előre nem fikáznám a Gárdát. Az ott élők úgy érzik, többet kapott tőlük, mint az elmúlt 20 év alatt bármelyik gőgős kormánypárttól.
    Ahogy a szociknak, úgy a FIDESZ-nek sem fog sikerülni a problémákat a szőnyeg alá söpörni- mert eddig ők is ezt tették.

  55. titok szerint:

    A többségi társadalom méltóságával mi lesz?

  56. Jeniszej szerint:

    Terjeszkedik a Tesco Csepelen?
    Csepel.fidesz.hu

  57. Lora:) szerint:

    És mi demokráciában élünk? Ezt már követni nem lehet, ez a kriminalista cselekedeteket fölülmúló kormány, aki irányítja a Bíróságot, és a Rendőrséget, másodfokon végül feloszlatja a Magyar Gárdát? Hát Barátaim, nem tudom, hogy ezek után mit lehetne tenni – Valamilyen erőt demonstráló alakulat pedig kell, mert az emberek biztonságérzete nagyobb lenne, ha lenne Gárda….., szerintem

  58. jani szerint:

    Úgy látom két azonos név jött össze / jani és a Jani / !
    Én egy másik jani vagyok csak simán kis “j” -vel !
    Igaz elfoglaltságom miatt régen irtam már.
    Üdv. a “J” betüs névrokonomnak !
    Az általa leiírtakkal nem minden esetben értettem egyet !

  59. Manitu szerint:

    Ilyen az, amikor egy gépezet nem tud leállni. Emlékszem, hogy a 2004. december 5-i választás előtt miket mondott az MSZP, SZDSZ vagy a szakszervezetek. Őket miért nem tiltották be? A gárda is primitív, de ez akkor is kettős mérce.

    Amúgy már követni sem tudom, mennyi ilyen félkatonai szervezet van az országban, ami mindig biztos jele annak, hogy a kormányzó erőknek nulla a hitelük, a közbiztonság pedig romokban van.

  60. Lora:) szerint:

    Manitu, ez így van ahogy utolsó mondatodban leírtad.

    Mellékelten még annyit hozzá, hogy ez alapján akkor kitől várjuk el majd a segítséget, ha komolyabb gond áll fenn a megnövekedett gazemberek ellen?

    A rendőrök addig ki sem jönnek egy helyszínre, amíg vér nincs, ha ki is jönnek (lásd Dankó Pista utca, Olaszliszka) az ember kirántja a szolgálati fegyverét….. ez nem semmi – hát itt tartunk

  61. kovács ernő szerint:

    Baloldali demonstráció a szélsőségek ellen! A tegnapi rendezvény klippjei a honlapon, a képek a fotógalériában tekinthetők meg. A filmek folymatosan lesznek feltöltve. Kommentalok.hu

  62. munkásököl szerint:

    “a félelemkeltő masírozás, a gyűlöletre uszítás az ítélet értelmében a Magyar Köztársaságban tilos”

    Remek. Akkor talán el lehet kezdeni feloszlatni a cigányságot, tisztelt bírónő. 🙂

    Ha ezt sikerrel abszolválja a bíróság, akkor fog majd sikerülni feloszlatni a Magyar Gárdát is. Egyik sem jogi kategória.

  63. Jeniszej szerint:

    Leleményes a Magyar!,- majd mskép hívják

  64. Csepel-sziget szerint:

    Az az igazság, hogy a Magyar Gárda csak egy elenyésző kisebbséget zavar (nem írom le a két mindenki által ismert népcsoport nevét, mert ki leszek cenzúrázva) és mindenki más érzi, hogy nincs miért félnie tőle.
    Megmutatkozik az is, hogy a gazdasági hatalom milyen mértékben képes a politikában érvényesíteni az akaratát.
    Azoknak áll útjában a Gárda, akiknek önérzetét, ügyleteit sérti a szervezet és létrehozója (a Jobbik) retorikája. Egyrészt a gazdasági hatalmasok, a politikai fehérgalléros bűnözők (durván a komplett Országgyűlés) és a rasszista C kategóriás bűnözők.
    Minden más, törvénytisztelő állampolgár érzi, hogy a Gárda nem ellene, hanem érte van.
    Amennyiben a mozgalom gyülekezési szabadságát korlátozzák, úgy követelnünk kell, hogy a cigányságra és az általuk lakott putrikra, gettókra is vonatkozzon a korlátozás.
    Amennyiben a Gordon által bálványozott demokrácia létezik, akkor abban nem szabad, hogy jelen legyen a kettős mérce. Bár ez inkább demokratúra…

  65. Gordon szerint:

    Lora írja:
    “Valamilyen erőt demonstráló alakulat pedig kell, mert az emberek biztonságérzete nagyobb lenne, ha lenne”

    Ezt hívják (állam)rendőrségnek. Én már csak ilyen “fafejű” konzervatív maradok. Ha a rendőrség működése nem megfelelő (ma ezt tapasztalom én is), akkort a rendőrséget gatyba kell rázni. Ehhez politikai akarat szükséges, mely a jelenlegi kormányzó erőben nincs meg. Jövőre taasszal ítéletet mondhatunk, egy év múlva ilyenkor már az új kormány lázasan dolgozhat a rendőrség rendbetételén. Aztán ismét rend lehet, javulhat az emberek biztonságérzete (bár tudjuk, hogy bűncselekmények sajnos mindig lesznek). “Magunk közt szólva” kiváncsi lesezk, hogy mely erők fogják támogatni a törekvéseit, és kik fogják akadályozni azt (valahogy úgy érzem, hogy a mostani radikális megmondóemberek az utóbbiak csoportját fogják gyarapítani – de ne legyen igazam).

    Nincs szükség kéményseprő jelmezbe bújt gárdistákra. Ha menetelhetnékjük van, akkor lehet jelentkezni a hadseregbe, vagy ha ott épp “nincs felvétel”, akkor a francia idegenlégióba. (Ha ott sem, akkor az enyingi polgármesteri hivatalban (na jó, ez csak vicc volt. 🙂 ) Szóval ha mindkét helyen “létszámfelettiek”, akkor még mindig ott van a kéményseprés, mely egy nagyon tisztességes tevékenység.

  66. Prendick szerint:

    “egy év múlva ilyenkor már az új kormány lázasan dolgozhat a rendőrség rendbetételén”

    Haha, mint 98-ban, mi? Amikor gyorsan belügyminiszter lett a hazai maffia egyik Keresztapája, Pintér? Ne nézz senkit hülyének.
    Nem mindenki felejtette el, hogyan szokta rendbetenni a Fidesz a rendőrséget.
    Lehet majd megint venni a Teve utcában aranyat, mi? 🙂

  67. Gordon szerint:

    Majd meglátjuk Prendick, majd meglátjuk. 😉

  68. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Ha neked a Magyar Gárda nemzeti jelleget sem nélkülöző ruhája kéményseprő jelmez, akkor az sok mindent elárul rólad.
    Neked inkább a kipát és a kaftánt javasolnám, az talán nem kéményseprő jelmez a szemedben. Milyen jogon gyalázol te bármit is, ami a magyar nemzethez köthető? Na látod, ezért nem szívleljük sokan a Fideszt, mert tele van hasonlóan álszent, álnemzeti megmondóemberekkel. Likud-barát vagy te is, meg a szent tehened, a Fidesz is.

  69. Prendick szerint:

    Gordon, az a probléma a Fidesszel, hogy egyszer már megláttuk, mire képesek. Nem valami bíztató.
    Jó lesz még az a Gárda. 🙂

    Csepel-sziget, közel jársz… 😉

  70. Gordon szerint:

    Prendick, a Fidesz első ciklusát valószínűleg másképp értékeljük, de számomra most nem ez a fő kérdés, hanem az új konzervatív középjobb kormány előtt álló feladatok.

  71. miska72 szerint:

    Egyből módosítani is fogják a képviselői költségtérítésre vonatkozó új szabályozást, mert a hétfőn elfogadott módosítások értelmében egyes képviselők másfél-kétszer annyi pénzt kaphatnának jövőre, mint eddig. A törvényjavaslatot benyújtó Göndör István szocialista képviselő ígéri, hogy még ősszel, tehát az új szabály hatályba lépése előtt becsukják a kiskaput.

    Ez a magyar QRMÁNY!
    SZELLEMIFOGYATÉKOSOK HOZNAK TÖRVÉNYEKET!
    VAGY DIREKT ELQRTÁK?
    tESSÉK VÁLASZTANI. 😉 🙂

  72. miska72 szerint:

    A hír az origoról való.
    Hát ezért kell a magyar gárda.
    Könyörgöm……………………..fel!

  73. Gordon szerint:

    Sziget! Szerintem hagyd ezt a butuska kippázást és kaftánozást. Főleg utóbbit annak tükrében, hogy kedvenc politikai csoportosulásod, azaz a Jobbik előszeretettel mutatkoznak a muzulmán kultúrához köthető palesztin kendőben (keffiyeh, shemag). Először azt gondoltam, hogy Izrael-ellenességük miatt veszik fel, de mióta azt tapasztaltam, hogy emo-sok és nyugati liberálisok is ilyenekben járnak azóta elbizonytalanodtam e téren. Kérdés, hogy Balóné Morvai Krisztina és csapata vajon a palesztinokkal, vagy inkább az ultraliberálisokkal, graffitisekkel, és emo-sokkal szimpatizál e jobban. 😉 Szerinted?

    Látod: ha hallgattál volna, akkor ismét bölcs maradhattál volna. Egyébként ha mindenáron választani kellene, akkor az izraeli belpolitikában nem a Likud-dal, hanem inkább a baloldallal szimpatizálnék. Bár igazság szerint jelenleg sem az izraeli, sem a palesztin oldalon nem látok nagy formátumú politikusoksat. Osló már messze van, a megbékélés sajnos még messzebbre…

    Nem kellene a magyar belpolitikába belerángatni a Közel-, és Közép-keleti darázsfészek problémáit. Nem odavaló ügy.

  74. Gordon szerint:

    A Levi’s boltban vásárolt sapka testesítené meg a nemzeti hagyományokat? Az oldazsebes gatyóca mitől “nemzeti”? A fehér ing engem is bezavar, hiszen kéményseprés közben bizony gyorsan koszolódhat, annak meg egyébként sem vagyok híve, hogy valaki egy történelmi zászló mintájára készített sálat hordjon a nyakában. Egyébként nyáron nincs melegük a fekete hosszú gatyában? Vagy van nyári rövidgatyás kéményseprő ruha is? 🙂

    A lányok miért nem szoknyában vannak? Emancipálódtak? 🙂

  75. Gordon szerint:

    A gatyóról jut eszembe: A legnagyobb király! 🙂

  76. Prendick szerint:

    Nekem jobban tetszik a Nemzeti Őrsereg. Jobb a ruhájuk, jobb a fizikumuk, jobb a moráljuk.
    A Gárda a mai formájában a bénára sikerült polgári körök jócskán továbbfejlesztett változata. Nagyon bejött a Jobbiknak és továbbra is gyártja a pontokat.

    Cseppet sem aggódom értük. Bár jobban kedveltem volna, ha a Dósa-féle vonalon maradnak. Tudom, miért nem maradtak és megértem a Jobbik indítékait, nem tehettek mást, de megbocsátani nem fogom nekik.

    /Ez a hozzászólásom nem válasz senkinek, csak egy kis elmélkedés./

    ps. Hehe, Dósáékat még elméletileg sem oszlathatták fel, mert ők már régen kiváltak. 🙂

  77. Gordon szerint:

    A cipőről meg ez! 🙂

  78. miska72 szerint:

    A magyar szocialista pártnak miért szerfű a jele?
    Mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló. 😉 🙂 🙂 🙂

  79. Gordon szerint:

    Prendick írja: “…nem tehettek mást, de megbocsátani nem fogom nekik.” Szerinted igénylik a megbocsátásodat? Na ne röhögtess már! 🙂

  80. Prendick szerint:

    Unatkozol, Gordon? 😉

  81. Gordon szerint:

    Nem, épp olvasok, csak néha rá-rá pillantok a fórumra. 🙂

  82. Kovács Ernő szerint:

    Egyetlen demonstrációt sem vett tudomásul a rendőrség szombatra
    A Magyar Gárda útban van a hatalomnak Részletek a kommentalok.hu

  83. Csepel-sziget szerint:

    Gordon, ne próbáld kimagyarázni, nem fog sikerülni!
    Szerinted a katonák, a rendőrök nyáron rövidnadrágban járnak? Ennyire nem lehetsz korlátolt!
    Vannak bizonyos öltözködési kritériumai a Gárdának. Ennyi erővel a politikusoknak nincs melegük nyáron a hosszú szövetnadrágban?
    Az iróniád a palesztinkendőről és társairól egyszerűen szánalmas. Te is tudod, hogy a “palesztinok vagyunk saját hazánkban” jelképezője, valamint a terrorállam embertelen politikája iránti ellenszenv kifejezése.

  84. Csepel-sziget szerint:

    Prendick! Nekem is jobban tetszik az Őrsereg öltözéke, a karszalag is zseniális ötlet.
    Ezenkívül ők nem tartoznak egy párt fennhatósága alá sem (legalábbis nem tudok ilyenről), s nem is a média kereszttüzében szerveződtek. Mivel kevésbé népszerűek, kevesebb a jelentkező, talán csak az arra igazán alkalmasak, megfelelőek lesznek a tagjai.

  85. Gordon szerint:

    Azt hiszem Sziget, hogy ezzel a kaftán dologgal kicsit mellényúltál. Örülök, hogy gyorsan visszakoztál, és rövidre zártad ezt a vonalat.

    Természtesen a “kéményseprőket” nem hasonlítom a rendőrséghez. Hisz semmi közük nincs egymáshoz. Mindenesetre nem lehet kellemes ilyen melegben abban a fekete gatyócában nagymagyarkodni.

    Az emosok, graffitisek, és liberálisok is palesztinok a saját hazájukban? Én nem érzem úgy, hogy konzervatívként palesztin lennék a saját hazámban. Szabad ember vagyok, és ezen nem változtat semmit a mindenkori kormányzat szinezete sem. Sőt, még az sem, hogy a hazám jelentős része jelenleg nem a Magyar Köztársaság területéhez tartozik; valamint hogy a területek túlnyomó többségén már nem az én nyelvemet beszélő emberek vannak számszerű többségben. Ettől fügetlenül még érdekes kirándulásokat szoktam tenni, és sok érdekes karaktert megismerek. A jelenkori körülményektől függetlenül én még otthon érzem, és jól érzem magam mindenütt a Kárpát-medencében. Ezen nem változtathat semmi. De erről a korábbiakban már bővebben szóltam.

  86. CsepeliXXI szerint:

    “Az Izraelben tartózkodó magyar köztársasági elnök, Sólyom László tiszteletére a Magyar Köztársaság izraeli nagykövete, dr. Gyenge András herzliai rezidenciáján 2008. március 2-án vasárnap este fogadást adott. Sólyom László itt a magyar ajkú izraeliek képviselőivel találkozott. Meg nem erősített források szerint a rendezvényen 300 főnyi vendégseregre számítottak.

    Az eseményen a vártnál kevesebben jelentek meg. A 120 -130 vendég mintegy 20 százalékát a követség munkatársai, az izraeli magyar sajtó képviselői és az izraeli a magyar közélettel kapcsolatban álló tisztségviselő k tették ki.

    Az utóbbi időszak magyarországi eseményei, a gyűlöletbeszéd- törvény elfogadása körüli viták, a Magyar Gárda megalakulása és tevékenysége, valamint bizonyos személyes tapasztalatok, az Izraelben élő magyar zsidóság jelentős részében is igen kedvezőtlen benyomást keltettek. Ez igazolhatja sokak távolmaradását.

    A köztársasági elnököt – aki feleségével érkezett – és kíséretét dr. Gyenge András fogadta, és rövid bevezető beszéddel mutatta be egymásnak a résztvevőket, kihangsúlyozva, hogy a vendégek zöme mindkét kultúrát, a magyart és az izraelit is magáénak érzi. Sólyom László elmondta, hogy örömére szolgál ez a találkozás, mert így lehetősége van személyesen meggyőződni arról, hogy Izraelben hogyan látják Magyarországot, és hogy élnek itt az onnan elszármazottak.

    A személyes bemutatkozások során az egyik jó nevű, baloldali, magyarul is publikáló újságírónk megjegyezte, hogy aggodalommal figyeli az itt élő magyar zsidóság a magyarországi eseményeket. Az elnöki válasz biztosította arról, hogy a Gárda feloszlatása folyamatban van. Ez megnyugtatóan hangzott, reméljük, hamarosan hallunk róla!

    Gaál Meirt, az Hitadrut Ole Hungaria képviselőjét arról kérdezte Sólyom László, hogy jönnek e Magyarországró l zsidók Izraelbe új bevándorlóként? A válasz, amely láthatólag váratlanul érte a kérdezőt, az volt, hogy nagyobb csoport fiatal, jó egzisztenciájú diplomás magyar zsidó értelmiségi fiatal érkezett, akik itt szeretnének élni.

    Ami meglepetést okozott, hogy amíg a magyar televízióban szereplő Sólyom László köztársasági elnök szigorú, határozott, ellentmondást nem tűrő embernek tűnik, a személyes találkozás során gesztusait, hanghordozását tekintve inkább kissé tétova, félénk, kamaszos úrnak látszott.

    Arra a kérdésre, hogy Szderot városát meglátogatja- e, amelynek lakossága hosszú évek óta kénytelen együtt élni a rakétatámadásokkal, azt válaszolta, nem szerepel izraeli programjában.

    Kíváncsian vártam az elnök úr válaszát arra nézve, hogy véleménye szerint, az 50 millió forintos segélyt, melyet a palesztinok részére a magyar állam adott, mire fordítja majd a palesztin fél, mert Várkonyi László külügyi államtitkár egyik nyilatkozatában az szerepelt, hogy azt azonban rájuk bízzák, mire költik!

    Az államfő kíséretében lévő úr feladata volt az elnöki válasz, aki közölte, hogy kizárólag humanitárius segélyről van szó, gyógyszereket kapnak, s a hosszú listán többek közt Cavington (emlékezetfejlesztő gyógyszer) is szerepel, az 50 millió forinton kívül.

    A válasz számomra csak annyiban volt megnyugtató, hogy így legalább jobban emlékszik majd valamelyik palesztin vezető, hogy a gyakorlathoz híven, melyik magánbankszámlá jára utaltatott át ebből a pénzből, vagy melyik öngyilkos terrorista robbanó övét finanszírozzák belőle.

    A beszélgetés után egy úr lépett oda hozzám, a már fent említett Várkonyi László külügyi szakállamtitká r. Így módomban volt az 50 millió forint sorsáról személyesen őt kérdezni, többek közt arról, nem lett volna célszerű átláthatóbb segítséget nyújtani a palesztinok részére, például óvodát, kórházat építeni ebből a pénzből, mint rájuk bízni a döntést?

    Várkonyi úr arról tájékoztatott, hogy a párizsi donorkonferenciá n történt megállapodás alapján, a Pegazus program keretén belül történik az 50 millió forintos segély felhasználásának ellenőrzése. Ami pedig a szabad felhasználást illeti, az azt jelenti, hogy például köztisztviselő k fizetésére is költhetik, de mindenesetre átvilágítható lesz a pénz útja. A válasz lehet, egyesek számára megnyugtató, bár többen szkeptikusan fogadtuk azt.

    Hogy a Pegazus-féle költői elgondolás vajh kivitelezhető -é, vagy a valóság lerángatja majd a fellegekből a jobb napokat látott lovat?! Még nem tudni.

    A következő kérdésem sajnálatos személyes tapasztalataim alapján – melyet elnök úr érdeklődésére elmeséltem – az volt, hogy a gyűlöletbeszéd- törvény mely Ausztriában és Németországban bevált, miért sérti a vélemény-nyilvá nítás alkotmányos szabadságát?

    Miért fordulhat elő Magyarországon, hogy a palesztin rakétáktól féllábúvá vált szderoti gyereket és a többi traumákat átélt fiatalt – akiknek a nagyszülei a soában pusztultak el – büntetlenül porig alázhatja néhány járókelő Budapesten, csupán azért mert zsidók?

    Ezeknek a gyerekeknek a Magyar Evangéliumi Testvérközösség dr. Iványi Gábor lelkész vezetésével néhány napos derűs kikapcsolódást remélt adni Magyarországon. Vajon sikerült?!

    És a budapesti rendőr, aki megállapít egy jogsértést, majd amikor az igazolványokbó l kiderül, hogy a sértett édesanyja izraeli, akkor sértettből elkövetővé válik. Ja, izraeli a mamája? Akkor ő az elkövető! Hangzott el tanúk előtt Budapest VII. kerületében az idén nyáron.

    A mama én voltam! Fenti kijelentések is a vélemény-nyilvá nítás alkotmányos szabadságához tartoznak! Ez a törvény megakadályozhatná az ilyen megalázó és méltatlan helyzeteket, különösen, ha körülírnák pontosan, mire vonatkozhat. (pld. a zsidóság megsértésére a holokausztra vonatkozóan)

    Lehetséges, hogy a törvény elfogadása után a jó ízlésű embereknek nem kellene hallgatniuk egyes meccseken az Indul a vonat Auschwitzba című dalt.

    A köztársasági elnök úr kissé riadtan hallgatta fentieket, s válasza az volt, hogy sajnálja, és hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet, különösen, ha rendőr is az illető, de közben elém lépett egy úr bemutatkozni, és így további kérdések feltevésére részemről nem került sor.

    Várkonyi László külügyi államtitkár urat idézve, miszerint: “Az eddigieknél markánsabb, láthatóbb magyar külpolitikát kívánnak folytatni a Közel Keleten” a jelenlegi helyzetben tragikomikusnak tűnik, hiszen egyre reménytelenebbnek látszik békés úton rendezni helyzetünket. Az események felgyorsultak, a terrortámadások súlyosbodása miatt Izrael számára az egyetlen lehetőség: folytatni a megtorló akciókat.

    Abbasz palesztin elnök lépése, mely szerint felfüggesztett Izraellel minden kapcsolatot, többek között arra is enged következtetni, hogy ereje gyengült a Hamasszal szemben, és a béketárgyalások reménye is ellehetetlenü lt.

    Miközben fentieken tűnődtem a fogadásról hazafelé tartva, fiatal izraeli sofőrünk aggodalmait hallgattam, aki egy Gázától Szderotnál távolabbi településen, Netivotban lakik családjával, és két napja már őket is érik rakétatámadások, ahogy Askelont is érték.

    Schlesinger Hanna
    Tel Aviv”

  87. Márta szerint:

    Kovács Ernő! Jó helyen dolgozol 🙂 🙁 Mindenkinek csak ilyen munkahelyet kivánok! Mindenre rá érsz 🙁

  88. Kovács Ernő szerint:

    Szabadságot Budaházynak Kommentalok.hu

  89. vermes szerint:

    Ernő!

    Mit fog szólni az imádott Gyurcsányod, hogy te itten Budaházyzol meg Magyar Gárdázol?
    Neked a Magyar Demokratikus Charta ülésein kellett volna elítélned a raszistafasisztákokat, ahogy az általad istenített Fletó tette!
    Nagy kavarodás van a te agyadban! (Ha van).

  90. Manitu szerint:

    Jót nevettem az öltözék-vitán. Csak egy kiegészítő hiányzik, a csörgő.

  91. vermes szerint:

    Megnéztem a “Szabadságot Budaházynak” című böffenetedet az oldaladon.
    A bevezetőben az amerikai Szabadság-szobrot tetted ki, a cikkben pedig a Gellért-hegyit.
    Ha Budaházy ezt látná, bizony tomporon billentene téged!
    Hogy miért, azt te úgysem érted. Abba kéne hagynod az erőlködést, ha ennyire nem érted a világot…

  92. Kovács Ernő szerint:

    vermes: Nincs már bal, és jobb csak, Magyarország! De ti még higgyetek a vezéreteknek!

  93. Kovács Ernő szerint:

    vermes: Jó hogy te érted! Érted????????????????

  94. Attila szerint:

    Gordon, látom jobban örülsz, mint kolompár és gusztos. Gratulálok a hagyománytisztelő konzervativizmusnak.
    Közben elpusztul a vidék és mi is. Örültök, de nem sokáig.

  95. Manitu szerint:

    Attila, a pusztulás, széthúzás hírnökei az MSZP, a Jobbik és a gárda.

  96. Laci59 szerint:

    Az, hogy a Fidesz-nek és az mszp-nek sikerült ” a háttérben megeggyezni” a Legfelső Bíróság elnökéről annak remélhetőleg semmi köze a feloszlatáshoz.(?) Persze majd az itéletükből kikövetkeztethető!!!!!!!!!!

  97. Manitu szerint:

    Lacika, tudod mi lenne itt törvényhozás nélkül? Minden utcán vonulna egy gárda, de téged kirabolnának a saját lakásodban a szélsőjobbos politikusokat kiröhögő bűnözők.

    Nem kell abban is összeesküvést látni, hogy működnie muszáj az országnak. Enélkül egy kiflit sem tudnál venni, bármennyire is tiltakozol.

  98. Manitu szerint:

    Kivel tárgyal a Jobbik? A cigányvajdákkal. Ki vonult fel Siófokon is? Az enyigi cigányvajda. Kiknek adna a Jobbik több hatalmat? A cigányvajdáknak. Kiknek éri meg mindez? A Jobbiknak és a cigányvajdáknak. Nem ártana néha gondolkozni is.

  99. Laci59 szerint:

    Demokratikus jogállamban persze illik tiszteletben tartani egy pláne jogerős ítéletet s nincs is ezzel semmi gond. Persze itt nálunk még a demokrácia sem működik demokratikusan /a TV székházba történő beengegés óta/és valószínűleg ezután a volt Gárdisták fogják unalmukban ellopni a Mariska néni tyúkjait, a Pista bácsi szőlőjét, na és persze a Józsi érdőjéből a fát./ és majdnem kifelejtettem az Irma mama őszibarackját/ Videken nagyon sok kistelepülésnek megvan a maga Mariska nénije, Pista bácsija, Józsija, és Irma mamája, és minden ilyen település bűnözőiben van VALAMI közös. /nem csak az,hogy bűnözők/

  100. Laci59 szerint:

    Jogerős itélet = + 5-7% a Jobbiknak!

  101. Gordon szerint:

    Akkor az – 5-7 % az mszp-nek! 🙂

  102. Csepel-sziget szerint:

    Az a baj, hogy ennek az országnak lassan több “Gázsi”-ja és Kohn bácsija lesz, mint Pista bácsija és Irma nénije. Meg persze egyre több lesz a Gordon és társa álnemzeti neokonzervatív.

  103. CsepeliXXI szerint:

    Tessék csak megnézni az általam beidézett cikket!
    Mikor is igérte Sólyom a Gárda feloszlatását,hol,és kinek?
    És valaki azt állitja,hogy ez nem egy előre lerendezett itélet volt?
    A farka csóválja a kutyát.

  104. Prendick szerint:

    Gordon, lekéstél egy brosurával. Épp múlt héten mutatta ki a Median, hogy közel azonos arányban mentek át MSZP-sek a Fideszbe és a Jobbikba. Úgyhogy a Jobbik a Fideszt rágja jobbról és ha elég jók lesznek, idővel nem marad ott más, csak te meg az emeszpések. 🙂

  105. Prendick szerint:

    Manitu, te meg döntsd már el végre, hogy a Jobbik cigányellenes, vagy nem. Mert hol az a bajod, hogy tárgyalnak a vezetőikkel, hol az, ha felvonulnak ellenük. Megértem, hogy Orbán még nem nyilatkozott a kérdésben, így szörnyen magadra vagy utalva, de ez nem jelenthet ekkora trumát. Vagy igen? 😉

  106. Gordon szerint:

    Szegény Prendick! Te még hitelt adsz ezeknek a “gonosz”, “elfogult”, “neolib”, “nagytőkepárti”, “likud-barát” (na, ezen szoktam a legngyobbat röhögni mind közül), “nemzetsorvasztó”, “nemzetvesztő” plusz a szokásos radikális butuska érvkészlettel jellemzett közvélemény-kutatóknak? Vagy ez is (mint oly sok minden a ti “nemzeti” radikális véleményformálásátok terén) relatív?

    Azt írod: “Épp múlt héten mutatta ki a Median, hogy közel azonos arányban mentek át MSZP-sek a Fideszbe és a Jobbikba.” Igen, az utóbbira itt vagy te, mint élő példa.

    Egyébként úgy tudom, hogy a “kéményseprőknél” (amíg léteztek, ez ma már nem mondható el 🙂 ) nem volt semmilyen konkrét előírás a cipőviseletre. Az nem a “nemzeti” hagyományápolás része, mint állítólag a ruha többi része? Miért? Dósa urat megkérdezgetnéd…

  107. Gordon szerint:

    Csepel XXI! Anélkül, hogy állástfoglalnék a bekopizott – meglehetősen gyenge színvonalú – írás felett, azt kell mondanom, hogy ez esetben az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó. 🙂

  108. Prendick szerint:

    Gordon, miről is beszélsz? Amit írtál, az annyira zavaros, hogy már a számon volt, hogy pálinkás jó reggelt kívánjak neked. De mintha már elkéstem volna ezzel.

    Különben olyan feledékeny vagy. Meséltem már, hogy 2006-ban a Fideszhez mentem át szavazni. Tehát de facto, mára átállt fideszesnek számítok. 🙂

  109. Gordon szerint:

    Korán kezded a műszakot Prendick, korán kezded. Nyugodj meg, higgadj le, hosszú még ez a nap… 🙂

  110. Gordon szerint:

    Csak erre ne azt válaszold már, hogy én azért nem erőltetem a szombat reggel fórumozást, mert “likud-barát” vagyok. Egyébként mi ez a “likud-barát”-ozásotok mostanában? Alakult valami új szerzetesrend, melyről nem hallottam, és nyomjátok a promót? 🙂

  111. Prendick szerint:

    Mondom én, hogy valami hosszú korttyal kezdted a napot, attól vagy ilyan vidám. Hadd találgassak: szatmári szilva?

  112. Gordon szerint:

    Azt hiszem, hogy én még hunyok egyet. Addig te és segédcsapataid (Attila, Csepel-sziget, CsepelXXI, és a többi általam “korlátok közé szorított”) nyugodtan őrjöngjétek ki magatokat, majd válaszolok.

  113. Prendick szerint:

    Ez az Gordon, aludd ki. Mást nem tehetsz. 🙂

  114. hollósi szerint:

    Most olvasatam, hogy több százezer forinttal lemelték a képviselők költségtérítését.
    Gondolom, erről is a Gárda meg a jobbik tehet.

  115. Manitu szerint:

    Az a baj Prendick, hogy miközben eljátszod a Havas Henrik-féle csörgősipkás bohócszerepedet, nem veszed észre, hogy ez ugyanaz a műsor, mint régen a Csurka-TGM volt.

    Egyik sem létezett a másik nélkül, mint ahogy a Jobbik és a Gárda is csak egy törpepárt lenne a mélyszegénységbe, iskolázatlanságba süllyedt oláhcigányok nélkül, akik közül a Jobbik által egyetemlegesen lecigánybűnözőzött roma származású bűnözők egyébként kikerülnek. (Miközben a zenész és beás cigányoknál nincs “cigánybűnözés”, ami már ezért is csak egy nagyon félresikerült és rossz kifejezés. Nem véletlen, hogy az “osztályharc” és a proletáriátus szavakkal a szocializmus süllyesztőjébe került).

    Az oláhcigányoknál a vajdák kezében van a népük szegénységének kulcsa, ők azok, akik a nullára kiszipolyozzák a saját népüket, és palotákat építenek maguknak, öt kiló aranyláncot hordanak, és magasból letojják a saját fajtájukat. Ezért is barátkoznak a Jobbikkal, amelyiknek viszont elemi érdeke, hogy a jelenlegi helyzet ne változzon, hiszen másként törpepárt lennének.

    A Jobbiknak nem érdeke az általatok szajkózott “cigánybűnözés” megfékezése, amit egyébként gárdás vonulással nem is lehet megfékezni. Kilóg a lóláb, csak nem veszitek észre.

  116. Prendick szerint:

    Az a baj, Manitu, hogy te annyira bele vagy gerjedve Orbánékba, hogy képtelen vagy a hivatalos vonal ismételgetésén túl bármire. Ha meg nincs hivatalos vonal, akkor meg jön belőled a ballib szöveg, amire különben is erős hajlamod van, mint látjuk itt is.
    Mivel a pártodnak leginkább ilyen bázisa van, nem lehet azon csodálkozni, hogy egyre nagyobb az ellenszenv irántatok.
    Úgyhogy nyugodtan próbálkozz tovább, csak használsz a Jobbiknak.

  117. Papasa szerint:

    Manitu:

    Az a baj, hogy próbálod kifordítani a valóságot. Szegíny kis mokkák nem a mélyszegénység és iskolázatlanság miatt bűnöznek, hanem pont fordítva, eszük ágában sincs dolgozni és tanulni. És nem a jobbik hozta létre a cigánybűnözést, hanem sokkal inkább fordítva.

    Kílóg a lóláb.. 😛

  118. Manitu szerint:

    Prendick, egyáltalán nem vagyok begerjedve Orbánra. A saját hülyeségeidet kérlek, na magyarázd meg azzal, hogy másokat minősítesz.

    Papasa, te is belemagyarázol a szövegembe olyasmit, amit nem írtam le. Olvasd el még egyszer, meg nézz már oda, hogy kikkel tárgyal a Jobbik: a vajdákkal, azokkal, akik Siófokon is felvonultak.

    Az ész hol van? A Jobbiknak és a vajdáknak szükségük van egymásra.

  119. Csepel-sziget szerint:

    Azon röhögök, hogy még a Fidesz rendkívül lojális tábora mutogat a Jobbikra és vádaskodik a szavazóikra, hogy köpönyegforgatók…
    Kérdem én, a hőn szeretett Fidesz nem egyike volt a két liberális rendszerváltó pártnak?
    Mintha abban a pártban is benne lett volna Orbán, Kövér, Deutsch és a további nagy, mára ultrakonzervatív, ultrapolgári nevek. Akkor most ki a köpönyegforgató?
    Az általatok kritizált Jobbik szavazóknak nem változhat a véleménye, ellenben a 90-es években 180 fokos fordulatot vett Fidesznek változhatott… Ez sem kettős mérce nyilván…
    Egyébként a Fidesznek minden bizonnyal nem azért változott a politikai állásfoglalása (lásd liberálisból polgári konzervatív), mert hirtelen Viktor fejében szikra lobbant, hogy “na, akkor innentől én most magyarkodom!”, hanem azért mert rájöttek, hogy a hatalomhoz és a választók módszeres átrázásához így könnyebb eljutni.
    Ezért nem hiteles számomra a Fidesz sem.

  120. miska72 szerint:

    Hajrá magyar gárda!

  121. Jeniszej szerint:

    Majd most fog igazán erősödni a GÁRDA! Az egész média innenső és a túlsó oldal is ingyen reklámot sugároz éjjel nappal.

  122. Prendick szerint:

    Csepel-sziget, az nem úgy volt. A Orbán-Antall kantátában is benne volt, hogy a vadliberális Viktor igazából mindig konzervatív kiválasztott volt. Mint a Mátrixban Neo. Ezért van az, hogy Orbán egy igazi NEOkonzervatív. 🙂

    Emlékszik még rá valaki? /Gondolom a fideszesek azért szívesen elfelejtenék/

    Antall várja a Kiválasztottat:

    “…egy ifjút én is idevárok, látom őt fölékesítve a győzelem jelével.
    A folyosón léptek hallatszanak
    –Jöjj, kiválasztott fiú, gyere, fiam, hadd váltsak szót veled, földi időm nem vesztegethetem, egy percemért még kincses Erdély is kevés. Én már csak azzal beszélek, akinek súlyos sorsa van, csak az bírhat el országnyi terheket, az ország kicsi, teher nagysága határtalan.”

    Megjön a Kiválasztott:

    „Istenem… mi ez a tenyeret keménynyé égető kézmeleg, életáram, mely átjár és megreszketteti szívemet… hát eljöttél, ne rettenj, te eljövendő… csak én hűlök ki, nem a fáklya, örökmécsmagvú stafétabot, melyet e fáradt, de bilincsnél is erősebb parolával kezedbe plántálok, melyet majd gyökereztetni fogsz a síromon, te büszke olimpikon, mert lesz idő, mikor te következel, akkor segítsd fölkelni és járni a népem, de ne csak erőt, ihletet is adj a feltámadáshoz, szíts honvágyat egy álom után húsevő ábrándok helyett, mentsd meg a balsorstól, hogy a nemzet ne süllyedjen el, emeld fel Tiborcaink, tartsd meg magyarnak, dúld szét a régi, bénító babonát, mert a széthúzás régi, kikezdhetetlen fátum, ősmagyar átok, és ajánld újra Boldogasszonyanyánk oltalmába az országot, régi nagy patrónánk, mert visszakérődző szájjal szétrágtuk a védőpalástot, nagy szükségben lévén így szólít meg hazánk. Kérjed, segéljen, hogy ebben az irdatlan sötétben eltaláljak hozzád a feltámadáshoz.
    Ámen.”

    😀

    Ennyit a Fideszről és a rajongói szintjéről…

  123. miska72 szerint:

    “Most nem Pozsonyban verték a magyarokat Kommentalok.hu
    A ku… a……….tokat!!!!!!!!!!!”

    Idézet: Kovács Ernő.

    Csak a parlagfűhöz ítra.
    De miért?

  124. miska72 szerint:

    GAM, szép kis csapat.
    Na az ilyeneket kell kiírtani hovatartozástól függetlenül!
    9 mm, Bumm a fejbe!

  125. miska72 szerint:

    Hajrá Magyarok!
    Hajrá Jobbik!
    Hajrá Magya Gárda!
    Szebb jövőt!

Itt lehet hozzászólni !