Szolgálaton kívüli rendőr lövöldözött a csepeli lépcsőházban

Csepel.info, Pesti Srácok

kissja_lovoldozes

Olvasónk fotója

Ahogy arról elsőként számoltunk be, egy részeg férfi csütörtökön lövéseket adott le a csepeli Kiss János altábornagy utca 29-41. szám alatti társasház lépcsőházában. Mint kiderült, egy ittas rendőr lőtt.

Most érkezett a hivatalos értesítés. Egy IX. kerületben szolgáló, erősen ittas rendőr veszett össze a társasház kezelőjének egyik alkalmazottjával, majd felé lőtt a fegyverével. A rendőrt emberölés kísérletének gyanújával őrizetbe vették. Az alábbiakban a Pesti Srácok beszámolóját olvashatják. 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség emberölés kísérlete miatt őrizetbe vett egy budapesti rendőrtisztet – tájékoztatta a PestiSracok.hu-t az ügyészség közleményében. A fővárosi főügyész kifejtette: a megalapozott gyanú szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagja a csütörtökön, szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően önvédelmi fegyverével rálőtt egy férfira. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt őrizetbe vette.

A megalapozott gyanú szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozó rendőrtiszt 2016. december 1-jén a kora délutáni órákban egy XXI. kerületi társasház földszintjén, szolgálaton kívül, ittas állapotban, a sértettel – aki a társasház házkezelőjének alkalmazottja – való rövid szóváltást követően, engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta.

Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg – áll Ibolya Tibor főügyész közleményében. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványt tesz az előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Forrás: Pesti Srácok

Új hír: Térfigyelő vette fel a rendőr lövését

2 hozzászólás “Szolgálaton kívüli rendőr lövöldözött a csepeli lépcsőházban” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    A rendőr szerint egy egér szaladgált ott és azt akarta lelőni.Ez nem vicc,a Kék fény adásában is idézték ezt a vallomásából.

  2. […] Korábban írtuk: Szolgálaton kívüli rendőr lövöldözött a csepeli lépcsőházban […]

Itt lehet hozzászólni !