Poloskairtás a csepeli nyugdíjasházban

Csepel.hu

bedbug2

A kép illusztráció

Teljes épületet érintő, több hónapon keresztül és többször ismétlésre kerülő ágyi poloska irtásról döntött a csepeli önkormányzat vezetése a kerület által fenntartott Simon Bolivár sétány 1/A szám alatti nyugdíjasházában. Az önkormányzat a poloskairtások idején is gondoskodik az összes bent lakó és gondozott ellátásáról, a szükséges többletforrásokról, valamint a lakók értékeinek őrzéséről.

Ahogy arról a november 23-i közleményünkben beszámoltunk, a csepeli önkormányzat fenntartásában, a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasházban ágyi poloska fertőzést észleltek. A fertőzés az egyik apartmanban kezdődött, ahol a fenntartó azonnali poloskairtást rendelt el.

Az irtás ellenére később újabb apartmanokban találtak ágyi poloskára utaló jeleket. Ezekben is megkezdték az irtást. Az aggasztó fejlemények miatt ugyanakkor november 12-én Borbély Lénárd csepeli polgármester a fertőzés megfékezése érdekében szakértői csoport felállítását rendelte el. A szakértői csoport vezetőjének Nagyné Kovács Tímeát, az önkormányzat szociális és egészségügyi referensét nevezte ki, meghívottjának pedig Dudás Zoltánt, a csepeli kormányhivatal vezetőjét kérte fel.

A szakértőkből álló csoport és Borbély Lénárd polgármester a szükséges feladatok megtervezése és áttekintése után november 28-án a Simon Bolivár sétány 1/A szám alatti nyugdíjasház teljes épületének poloskairtásáról döntött. A szakemberek és a polgármester elfogadták az irtáshoz kapcsolódó intézkedési tervet, melyet november 29-én, kedden délelőtt 10 órakor lakógyűlésen ismertettek a nyugdíjasház lakóival és gondozottjaival. E szerint az ágyi poloska teljes intézményre kiterjedő irtását december 6-án kezdik meg, december 20-án folytatják, majd a jövő év 3. hetében és 6. hetében megismétlik. Az egyik legnagyobb ágyi poloska irtással foglalkozó magyar cég szakemberei ezeken a napokon reggel 8 órától este 18 óráig fogják elvégezni a munkát. Az irtás idején a lakók nem tartózkodhatnak a nyugdíjasház területén, de oda este 18 óra után vissza tudnak menni, a poloskairtó szer ugyanis emberre nem mérgező. A ház 40 lakójának és 10 gondozottjának az önkormányzat az irtási napokon is biztosítja az ellátást, a fokozott odafigyelést, valamint a pihenés és a szabadidő aktív eltöltésének a lehetőségét. Az épület őrzését szintén biztosítja az önkormányzat.

A csepeli önkormányzat a nagyobb odafigyelés és gondoskodás mellett többletforrásokat is nyújt az intézmény részére a szükséges új bútorok, mosógép, szárítógép, védőruházat, az irtások idején pedig külsős ruhafertőtlenítés- és tisztítás számára valamint minden egyéb, még időközben felmerülő probléma rendezésére.

Budapest, 2016. november 29.

Ábel Attila
alpolgármester
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

Forrás: Csepel.hu

A témához kapcsolódó cikkek:

Poloskafertőzés egy csepeli nyugdíjasházban

Mit kell tudni az ágyi poloskáról?

10 hozzászólás “Poloskairtás a csepeli nyugdíjasházban” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Hogy a francba kerülhet ágyi poloska egy európai nyugdíjasotthonba a XXI.században?Az ágyi poloska egy letűnt kor jellegzetes élősdije,ilyesmit már csak az archívumokban szabadna tanulmányozni,nem 2016-ban egy európai intézményben.Mi jöhet még? Bubópestis,lepra,pokolvar,vérhas?Ezután már az sem lepne meg.Bravó egészségügy!

  2. Tündér Ilona szerint:

    Mondjuk a Jáhn Ferenc (csepeliek kórháza) is érdekes hely, amennyiben tényleg igaz, hogy egy halott napokig hevert egy kórházi mellékhelyiségben.
    Bár a tapasztalataim alapján ezen nem csodálkozom.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    ZsiványZoli!
    Nem mocsokfüggő! Egyik ismerős egy új ággyal nyúlt bele a “jóba”!
    Mindemellett ez az otthon a csepeliek közül a leg normálisabb, ismerem mindet.

  4. admin szerint:

    Pont azért foglalkoztunk az ágyi poloska témával komolyabban, mert nem koszfüggő. Viszont mivel terjedőben van, bárki találkozhat vele. http://csepel.info/?p=54976

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    admin!
    Szerintem ugyanazt mondjuk.
    Mindemellett, mint írtam, vadiúj bútorral is be lehet vinni a lakásba, sőt!
    Céget nem írhatok, de van több is, mint egy.
    Sajnos… 🙁

  6. Nagyapó szerint:

    “Nem 5, hanem 10 és fél napja volt a mellékhelyiségben a halott. Nem csak oszlott, hanem az intézményben rohangáló patkányok is megrágták, stb.”
    No de mit ír egy másik hírforrás? “A kórház közleménye szerint a holttestre november 27-én, vasárnap délelőtt talált rá egy takarítónő a 9. emeleti, nem betegellátó osztályon lévő mellékhelyiségben, amikor a bezárt fülkét akarta kinyitni. Ezután haladéktalanul értesítettéket a rendőröket, akik pár percen belül megérkeztek és megkezdték a helyszínelést. A nyomozók szóbeli tájékoztatása alapján idegenkezűségre utaló nyom merült fel, a holttestet ezért az Igazságügyi Intézetbe szállították át.
    A halál okáról és időpontjáról csak a hatósági kórbonctani vizsgálat eredményének ismeretében lehet felelősen nyilatkozni – közölte az intézmény, hozzátéve: további részletekről csak a vizsgálatok lefolytatását követően adnak tájékoztatást.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!
    Én hozzátettem, hogy amennyiben tényleg igaz, de gondolom magának beigértek egy soron kívüli prosztata vizsgálatot csak védje meg a kórházat.
    Most már csak a Merényit kellene megvédenie mert az is hasonló kaliberű.

  8. BN szerint:

    Aki most tudja, hogy hány napja volt ott a holttest, az jó eséllyel maga vitte oda.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Tegnapi Tények – AJV csatornája – szerint NEM volt idegenkezűség.

  10. Betke szerint:

    A kórhàzakat közmunkàsok takarìtjàk! Ki ellenõriz?

Itt lehet hozzászólni !