WAKO Kick-box European Championships 2016, Loutráki – Veres Roland sporttörténelmet írva immár négyszeres Európa-bajnok

Csepel.hu

eb1

A görögországi Loutráki adott otthont a 2016-os év WAKO Pointfighting, Kick-light, Full-contact és Musical Forms szabályrendszerek Európa-bajnokságának, ahol 35 ország 500 sportolója mérettette meg magát – köztük a bivalyerős és éremesélyes magyar válogatott is, amelynek gerincét a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia világklasszisai adták, akik 8 aranyérmet hoztak haza Csepelre.

A görögországi Eb több szempontból is érdekes volt a számunkra, hiszen jövőre Budapest rendezi az itt felsorakozott szabályrendszerek világbajnokságát. A pointfighting csapat kétszeres címvédőként várta a csapatküzdelmeket, a 17 éves Veres Roland pedig titkoltan rekordbeállításra készült. Pointfighting válogatottunk 11 éve tartja a világranglista elsőségét, annak ellenére hogy az ellenfelek egy évtizede mindent megtesznek azért hogy letaszítsák a trónról a KiralyTeam klasszisait.

Tét tehát akadt bőven, de Király István Mesteredző-Szakedző, szövetségi kapitány elmondása szerint a felkészülés minden szempontból jól sikerült, a sportolók fizikailag és mentálisan is tudásuk legjobbját készültek adni. A vasárnapi mérlegelést követően a keddi napon kezdődtek a küzdelmek, s aki tatamira lépett, mind nyert és a legjobb 8 között várhatta a szerdai versenynapot. Szerdán a 4 közé jutásért folytak a küzdelmek, s aki ezen a napon győzedelmeskedett, az már biztos éremmel térhet haza.

Többszörös világ- és Európa-bajnokunk, Veres Richárd (-74 kg) egy igen szoros küzdelemben, hosszabbítás után, vitatható bírói döntésekkel maradt alul szlovén ellenfelével szemben, így az 5-8. helyen zárt.

Veres Alexnek (-89 kg) sem sikerült a legjobb 8 közé kerülni, sajnos jobbnak bizonyult a hazai ellenfele.

Friss junior világbajnokunkat, Rohonczy Jenőt (-79 kg), a jövő nagy reménységét egy igazi szupersztár, a tavalyi év 3-szoros világbajnoka, a bolgár Dimitrov állította meg, így az 5-8. helyezéssel búcsúzott az Eb-től.

Sándor Cintia (-55 kg) sajnos nem volt ott fejben és egy verhető ellenfél állította meg a legjobb 8 közé jutásért folyó harcban.

Volt viszont nyolc (8!)  KiralyTeam-es, aki győzött és a biztos érmesként várhatta a folytatást.

Csütörtökön valami olyan történt, amiért a fogadóirodák nagyon nagy odds-ot adtak volna!

Kár is részletezni: mind a nyolc KiralyTeam-es versenyző nyert és Európa-bajnoki döntős lett! Pénteken következtek a döntők.

Veres Roland (-57 kg) kezdte az aranygyártást, aki abszolút fölénnyel, technikai KO-val (10 pontos különbség) verte török ellenfelét. Roland ezzel a győzelmével az egy hónappal ezelőtti maribori EB-n nyert light-contact szabályrendszeres győzelme után immáron kétszeres Európa-bajnok lett, de a történetnek itt még nincs vége….!!!

8/1 arany!

Mórádi Zsolt (-84 kg) 8-szoros világbajnokunk ősi nagy ellenfelével, az ír Robbie McMenamy-vel nézett farkasszemet. Volt már ugyan példa rá, hogy Zsolt kikapott az írtől, de most sem kegyelmezett, hatalmas taktikai és mentális csatában – egy tökéletes fejrúgással 2 pontot téve a mérkőzés végére -, védte meg Európa-bajnoki címét.

8/2 arany!

Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) szintén címvédőként várta a döntőt, ahol ugyanaz a Német fiú volt az ellenfele, akit a tavalyi VB-n könnyen győzött le. Törpe végig higgadtan küzdött, kontrákból szerezte a pontjait, majd egy gyönyörű fordított fejrúgás után az ellenfele feladta a mérkőzést. Mindenki Törpéje immáron 9-szeres Európa-bajnok lett!

8/3 arany!

Murvai Lívia (-50 kg) friss Junior Világbajnokként várta a döntőt. Lívia a döntőig tartó menetelése során a végső győzelemre is esélyes nagy neveket vert meg. A döntőre már annyira 100%-os formába került, hogy a Német ellenfele egy pontot sem tudott szerezni ellene! Lívia 11:0-ás technikai KO-val nyert a rendes 3X2 perces játékidő vége előtt és szerezte meg élete első felnőtt Európa-bajnoki címét!

8/4 arany!

Szabó Dorina (-60 kg) 18 éves kora ellenére az egyik legkifinomultabb és legérettebben küzdő tagja a válogatottnak. Az ő súlycsoportja volt a legnehezebb, hiszen ott volt a legtöbb esélyes nagy név. Olyan sztárokat vert meg a döntőig tartó menetelése során, mint a belga Evelyn Neyens, vagy az ír Shauna Bannon. A döntőben pedig a legnagyobb név, az olasz Luisa Gullotti várt rá. Dorina végig fej-fej melletti küzdelemben, hosszabbításban és egy igen vitatható bírói döntésű küzdelemben maradt alul és lett Európa-bajnoki ezüstérmes.

8/4 arany, 1 ezüst!

Veres Roland (-57 kg, kick-light) már kétszeres Európa-bajnokként, a kick-light szabályrendszerben egyedüli KiralyTeam-esként indulva várta a döntőjét, ahol jó szokását  megtartva ismét 3:0-ás pontozásos győzelmet aratva lett immáron 3-szoros Európa-bajnok!

Roland ezzel a győzelmével egészen egyedülálló szériát tudhat maga mögött.

17 évesen, egy hónapon belül, megnyerte a WAKO mindhárom tatamis (pointfighting,  light-contact és kick-light) szabályrendszerét!!! Ezzel ő lett az első, aki a felnőttek közt ezt a bravúrt véghez tudta vinni! De…még mindig nincs vége a történetnek!

8/5 arany, 1 ezüst!

Busa Andrea (-65 kg) az utóbbi években igen kemény munkával igyekezett megerősíteni a helyét nem csak a válogatottban, hanem világversenyek dobogóin is.

Végig magabiztos és fegyelmezett küzdelmeivel jogosan került a döntőbe, ahol az esélyesebbnek számító olasz ellenfelével egy eleinte szoros, és sok pontot hozó küzdelemben végül 3 pontos győzelemmel Európa-bajnok lett!

8/6 arany, 1 ezüst !

Kondár Anna (+70 kg) 7-szeres világbajnokként és a WAKO női rekord tartójaként szinte bérelt hellyel rendelkezik a dobogón. Anna csak a döntőben került össze a súlycsoportja nagy riválisával, az olasz Deborah De Vita-val. Az olasz lány minden igyekezete ellenére, Panni a harmadik menetben magára talált, és könnyedén védte meg Európa-bajnoki címét!

8/7 arany, 1 ezüst!

Ízlelgessük…..8 döntősből 7 Európa-bajnoki cím és egy Európa-bajnoki ezüstérem!!! Szombatra maradt a nagy kérdés, hogy a 100% KiralyTeam-mel felálló magyar csapat meg tudja e védeni a már eddig kétszer megnyert és megvédett csapat Európa-bajnoki trófeát!? A csapatba ezúttal két újonc is bekerült az évek óta igáslóként sikereket hozó alapcsapat (Mórádi Zsolt, Nagy Henrietta, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd) mellé, Veres Roland és Szabó Dorina személyében.

A csapat a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol a rendes idő után döntetlenre állt a mérkőzés és hosszabbítás következett. Az olaszoknál volt a választás joga, és ők Roberta Cavallaro-t állították ki. Király István szövetségi kapitány pedig Szabó Dorinát állította vele szemben, annak ellenére hogy Dorina fájlalta a bokáját, mégis örömmel vállalta a mérkőzést.

A hosszabbítás utolsó másodperceiben Dorina egy fejrúgással foszlatta szét az olaszok merész álmait, így a csapat 17-15-re nyert, ezzel sorozatban harmadjára is megvédte  csapat Európa-bajnoki címét!!!

Veres Roland sporttörténelmet írt!

Roland az egy hónappal ezelőtti maribori EB-n light-contact szabályrendszerben szerezte meg élete első felnőtt Európa-bajnoki címét, mindössze 17 évesen!!! Így ő lett minden idők legfiatalabb, és a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia első nem pointfighting Európa-bajnoka. Loutrakiban nem aprózta el a további aranyérem gyártást, hiszen először pointfightingban, majd pár órával később kick-light szabályrendszerben is aranyérmes lett! A negyedik Európa-bajnoki címét a címvédő magyar csapat tagjaként zsebelhette be, így ő lett az első felnőtt kick-box-os, aki egy adott év mindhárom tatamis szabályrendszerét és a csapatküzdelmet is megnyerte, 17 évesen!!!

Teljesítményét a WAKO Europe is elismerte, hiszen neki adományozták a legeredményesebb versenyzőnek járó trófeát. A magyar válogatott keret által nyert 9 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremből a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia 8 arany- és 1 ezüstéremmel járult hozzá a sikerekhez. A Pointfighting éremtábla elején ismét a Hungary felirat díszelgett, immárom 11. éve.

 

Európa-bajnok:

Veres Roland, -57 kg

Veres Roland, -57 kg (kick-light)

Mórádi Zsolt, -84 kg

Jároszkievicz Krisztián, +94 kg

Murvai Lívia, -50 kg

Busa Andrea, -65 kg

Kondár Anna, +70 kg

Csapat (Veres Roland, Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Nagy Henrietta, Szabó Dorina)

 

Európa-bajnoki ezüstérmes:

Szabó Dorina, -60 kg

 

5.-8. helyen végzett:
Veres Alex, -89 kg
Veres Richárd, -74 kg
Rohonczy Jenő, -79 kg
Sándor Cintia, -55 kg

 

Kitzinger Adrienn és Balázs Jácint

Galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !