Színes gyermekrajzok a várakozásról

Csepel.hu, Csepel.info

varakozas1

Várakozás címmel nyílt kiállítás a Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Égigérő – Ég Ígérő Gyermekgalériájában november 24-én. A képzőművészeti tárlaton a csepeli és környéki általános iskolások, valamint óvodások mutatkoztak be sokszínű alkotásaikon keresztül. A megnyitón az AMI drámás csoportjai adtak elő tréfás színjátékot.

A megjelent vendégeket – köztük Tóth János tankerületi igazgatót és Tóth Endre intézményvezetőt – Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és AMI intézményvezető-helyettese köszöntötte.

varakozas2

A kiállítást Kerepesi Ágnes intézményvezető nyitotta meg. A várakozás fogalmáról elmondta: általában izgalommal teli és reményteljes időszak, amely összekapcsolódik a türelemmel és az idővel. Ahogy beszédében fogalmazott: az elkészült műveken látszanak a megélt pillanatok, a személyes élmények. A gyermekek átélték a várakozás örömét és feszültségét, sokan az adventi időszak elemeit (angyalka, fenyőfa, koszorú) használták, a nagyobbak alkotásain feltűnnek a szülinapok örömei, a játék felhőtlen pillanatai.

Minden gyermeket megjutalmaztak, oklevelet és kerámia tollat kaptak. A felkészítő tanárok könyvet és rajzeszközöket vettek át.

A kiállítás 2017 márciusáig tekinthető meg.

varakozas3

Forrás: Csepel.hu – AZS

Fotó: Gubis Mariann

További képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetnek meg.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !