Kidöntött fába rohant a Csepeli HÉV

Ma 14 óráig buszok közlekedtek a csepeli HÉV helyett

HVG, Index, Csepel.info

További képek itt láthatók

Közlekedési baleset történt Budapesten a csepeli HÉV vonalán a XXI. kerületi Rákóczi Ferenc utcában, amikor a tomboló vihar kidöntött egy, a sínek mellett álló fát, mely leszaggatta a HÉV felsővezetékeket is 2009. június 25-én az esti órákban.

A Boráros tér felől érkező szerelvény már nem tudott megállni és a kidöntött fába rohant, amelyet maga előtt tolva tarolt le egy oszlopot is. A balesetben senki nem sérült meg. A BKV fődiszpécsere szerint péntek délután 16-17 óra körül áll helyre a szokásos forgalmi rend, és akkor ismét két vágányon közlekedik majd a Csepeli HÉV.

Még mindig nem jár a csepeli HÉV

Még folynak a helyreállítási munkálatok a csepeli HÉV vonalán, ahol a csütörtök esti viharban egy szerelvény nekiütközött a sínekre dőlt fának. Egyelőre pótlóbuszok járnak a vonalon. A Csepel.info úgy tudja, hogy a HÉV-pótló buszjáratok némelyikén olyan párás meleg van, hogy az utazás egyenesen egy kiadós szaunával is felér.

A sínekre zuhant fa ágai a felső vezetékbe akadva elhajlítottak egy oszlopot, majd a vezeték a szerelvényre és a pályatestre esett. A felső vezeték helyreállítása jelenleg is tart – írta a BKV közleményében. A csepeli HÉV szerelvényeit autóbuszok pótolják, illetve ezzel párhuzamosan egy vágányon már tudnak közlekedni a járatok nagyobb követési idővel.

A BKV tájékoztatása szerint számos problémát okozott a csütörtök esti vihar a közösségi közlekedésben, ezért rendkívüli intézkedéseket kellett bevezetni. A hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz elöntötte a villamospályát a budafoki Városház térnél, akadályozva 47-es villamosok közlekedését, ezért azok csak a budafoki elágazásig jártak. Hasonló volt a helyzet a XII. kerületben, ahol az 59-es és a 61-es villamosokat autóbusz pótolta. A Városmajorban a vízszintet csak hajnalra sikerült annyira csökkenteni, hogy a villamosok beállhassanak a kocsiszínbe. A buszforgalmat is akadályozta a lezúduló víz: az 5-ös, az 57-es, a 64-es, a 164-es és a 257-es autóbuszok a II. kerületben kerülő útvonalon közlekedtek, ezért kimaradt néhány megállóhely. A víz miatt le kellett zárni a XI. kerületben lévő Repülőtéri út és Vasút utca közötti aluljárót, emiatt a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 88-as autóbusz vonalán az utolsó jármű már nem tudott felmenni a Kamaraerdő végállomásig – közölte a közlekedési társaság.

Forrás: Index

Legfrissebb információink szerint ma délután kettő óra után néhány perccel ismét megindult a forgalom a csepeli HÉV vonalán.

8 hozzászólás “Kidöntött fába rohant a Csepeli HÉV” bejegyzésre

  1. husss szerint:

    Én rajta voltam azon a héven leghátul. Attól féltünk, hogy esetleg a következő hév belénkjön, vagy hogy kimegy az áram. Akkor elég horrorfilmbe illő lett volna a történet de szerencsére mindenki megúszta. 🙂

  2. Prendick szerint:

    Elég ijesztő lehetett.
    De azt még mindig nem értem, hogy miért nem volt ez tegnaptól ma reggel kilencig hír.
    Mert este még csak annyi jött le, hogy kidőlt egy fa és gondok vannak a vonalon.

    Ha valaki talált a neten olyan helyet, ami reggel hatig közölte, hogy baleset volt és pótlóbuszok járnak, legyen szíves ossza meg velem, mert ezentúl onnan fogok tájékozódni.

  3. lolka szerint:

    LB:

    2009. június 25. 21:44-kor
    Nem jár a csepeli HÉV!!!

    “A fővárosban a BKV több járata is leállt csütörtök este a vihar miatt. Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek 21 óra előtt néhány perccel arról számolt be, hogy a rengeteg eső miatt egyelőre nem közlekedik a 65-ös, az 59-es és a 61-es villamos. A csepeli HÉV sem jár, mert a felsővezetékre egy fa dőlt.”

    http://index.hu/bulvar/2009/06/25/az_ev_vihara_csapott_le_budapesten/
    Korán mentél aludni tegnap Prendick:

  4. Prendick szerint:

    LB hírét olvastam, de ezek szerint rá kellett volna menni a linkre is.
    Hát ez van. Akkor az Index volt a gyors.
    Rájuk nem gondoltam. Majd legközelebb figyelek.

    Kösz.

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Nem tudom, feltünt-e valakinek, hogy az az úgynevezett szakértő, aki a szabadkikötő úti jegenyesort kivágatta, pont azokat a fafajokat hagyta meg, amelyek az elmúlt évek tapasztalatai szerint valóban törés és kidőlésveszélyesek voltak?
    Nem kéne számon kérni az úriemberen, hogy hogyan is végezte a szakértői véleményezést?
    Egyébként meggyőződésem, hogy a fasor kiírtásának még lesznek negatív következményei a jövőben, hiszen senki sem foglalkozott még komolyan ezzel a jelentős változással.
    Én amikor motorral megyek a városba, minden alkalommal érzem azt az óriási légmozgás-áramlás különbséget, ami régebben nem volt.
    A fasor kivágásával egészen biztosan jelentősen megváltoztak a terület áramlási, aerodinamikai vszonyai.
    De az is jelentős változást hoz majd, ha a földben hagyott nagyon nagy tömegű és térfogatú gyökérzet odáig jut a korhadásban, hogy a rezgés hatására megcsúszik a sínpálya alápítménye.
    Lehet még hév tömegszerencsétlenség Csepelen, hiszen senki nem veszi komolyan a lehetséges utóhatásokat.
    Üdv menyus

  6. Szila szerint:

    Jogos Menyus! Amikor én először megláttam azt a nagy kopaszságot, először majdnem elájultam, utána meg olyan szinten felidegesítettem magam…. Kinek van ehhez a pusztításhoz joga?!

  7. miska72 szerint:

    Kit kell ezért ………………..?

  8. Fővárosi Trolbuszőrség szerint:

    Szegény hév, ugye nem selejtezik le!

Itt lehet hozzászólni !