Hatalmas vihar zúdult Budapestre

Stop.hu, Csepel.info

Fotó: Dávid István

Óriási zivatar pusztított kora este a fővárosban, mely Csepelt sem kerülte el. Városszerte jelentős lehet az anyagi kár.

A budai hegyekben egy pillanat alatt teljesen sötét lett, és a hirtelen feltámadt szél ágakat tört le. Előbb felhőszakadás, majd jégeső zúdult alá. Az utcákon percek alatt bokáig állt a víz, a csatornák nem képesek elnyelni a hirtelen érkező mennyiséget.

A jégverés előbb alábbhagyott, hogy aztán még erősebben zúduljon alá, borsó nagyságú szemek formájában. A kerteket, járdákat pillanat alatt fehér takaró borította, ami meglepő látvány június végén.

Különös és váltakozó színekben pompázott a táj, egyik pillnatban szürke, majd sárga, aztán fekete volt az ég.

Jégeső hullott a Moszkva téren és az Istenhegyi úton is. A Rózsadombon pincéket öntött el a víz, a Szilágyi Erzsébet fasorban egy benzinkút került víz alá. A XXII. kerületi Szoborpark közelében 6-7 autó csúszott az árokba, a Budaörsi úton a felhőszakadás miatt csak lépésben haladt a forgalom.

A meteorológiai előrejelzés szerint egyes helyeken péntek estig egy-egy heves zivatar is kialakulhat, amelyet viharos széllökések (80 km/h-nál erősebb), jégeső (2 cm-nél nagyobb átmérőjű darabokkal) és felhőszakadás kísérhet.

Leállt több BKV járat is. Pótlóbuszok közlekednek a vihar miatt Budapesten a 61-es és az 59-es villamosok helyett a teljes vonalon, a 47-es járatok pedig egyelőre a Városház térnél vesztegelnek. A csepeli hév sem jár, mert fa dőlt a felsővezetékre.

A tűzoltókat Budapesten már kora este 70 helyre riasztották, többnyire leszakadt ágak, elárasztott pincék miatt. A legtöbb baj a XXII. és a II. kerületekben történt. A tűzoltósághoz folyamatosan érkeztek a bejelentések. A XVII. kerületben, a Péceli úton villámcsapás miatt kigyulladt egy ház – közölték.

Aki  információkkal rendelkezik az esetleges csepeli károkról az írjon a fórumba.

stop.hu

12 hozzászólás “Hatalmas vihar zúdult Budapestre” bejegyzésre

  1. Szila szerint:

    A gyalázat, amit reggel műveltek velünk, a hév utasaival, több, mint vérlázító! Ha jól értem este volt a vihar és senki illetékes nem tudott felkészülni, sem arra, hogy reggeli csúcsra induljon a hév teljes hosszon, ha meg nem, akkor a normális autóbusz pótlásra. De még arra sem, hogy valaki tájékoztasson bennünket, hogy mi a mocsok folyik! Ez megint az a tipikus helyzet, amikor a lakosságot, az embereket csak egy vagon birkának tekintik büntetlenül. A felelős mocskokat utaztatnám ilyen szinten életük végéig éjjel nappal.

  2. Prendick szerint:

    A fene essen a BKV-ba. Reggel minden lehetséges helyen megnéztem, hogy van-e valami hír. Semmi nem volt. Gondoltam megcsinálták éjjel, ahogy kell. Végülis nem robbantotta fel senki a pályát, csak egy fa eltépte a kábelt. Másfél órás munka, cigiszünettel.
    De nem.

    Olvasom, hogy megvertek két ellenőrt. Szerintem a vezetőket kéne, de nagyon.

  3. Szila szerint:

    Ilyenkor mindig a bkv-t szidják és azon töltik ki az indulatot, aki kéznél van, ezért szaporodott el a sok tettlegesség. Pedig itt is csak az történik, ami mindenhol máshol, azaz beültetnek valami maffiatagot, aki kimenekít, teletöm, lenyúl, sikkaszt, aztán röhögve-hahotázva, megjátszott sérelmekkel, de tele zsebbel, meg milliós végkielégítésekkel lelép a semmibe, ahonnan jött.
    A jóember utas meg nem gondolkodik, hogy a buszvezető, a jegyellenőr meg a többi munkás nem tehet erről a sok mocskosságról, sőt! ők is ugyanolyan szenvedő alanyok. Úgyhogy a bkv utazások során is igyekszem a szemfelnyitó, népnevelő, tájékoztató szerepemet itt is betölteni. És látom, a “ja! tényleg!” pillantásokat.

    Te is megjártad reggel, Prendick?

  4. Csepel-sziget szerint:

    Ne butáskodjatok. Mindenki tudja, hogy nem az elkeseredett adófizetők lincselik az ellenőröket, kallereket és sofőröket, hanem a bliccelésen kapott cigányok.

  5. Lora:) szerint:

    Budáról indultam haza vasárnap este 19:30-kor pontosan, sütött a nap, Dél-Pestről hallottuk a dörgést, tök fekete volt minden, de indulnom kellett haza Csepelre.

    Gyerekek…..ha nem ismertem volna vakon az utat, tuti karambolózok. Dézsából öntötték, esküszöm Nektek, villámlott. A Petőfi híd kellős közepén lelassítottam, ránéztem Csepelre, tényleg minden sötét szürke volt, villámlott, hátranéztem a Gellért-hegynek nem fogjátok elhinni sütött a nap. Ez a kettős állapot, lehúzott ablaknál, megviselte a szervezetem. Olyan fullasztó dunszt, és pára volt, alig kaptam levegőt. 20 órára értem haza, akkor hívtam a budai oldalt, Istenhegyi utat pontosabban – tényleg jégeső volt, amint hazaértem ott akkor kezdett neki, hallottam a telefonban ahogy náluk is koppan a zúduló eső az ablakpárkányon áramkimaradás volt 1-2 óráig, nem semmi.

    Reggel nem tudom mi volt a BKV-val, sajnálom a HÉV-es utasokat, de ekkora zivatarra senki nem számított – próbáljatok megnyugodni, hamarosan elvonul ez a sz@ros hidegfront, remélem végre megjön a jóidő, elég volt már az esőből, több kárunk volt ezalatt az 1 hét alatt, mint egész évben…

    Ja….és majd nézzétek meg mekkora árvíz lesz a rakparton, ha tovább esik vasárnapig, meg ami beömlik máshonnan, és megint mi kapjuk a nyaklevest, megint nekünk kell készülni a károkra

  6. Lora:) szerint:

    De bolond vagyok, nem vasárnap hanem tegnap, azaz csütörtökön jöttem haza, amikor jött a vihar, bocs – már tiszta terhelt vagyok az időtől….

  7. Szila szerint:

    Csepel-sziget, Prendick!
    Az tegnap esti ellenőrverés két elkövetője közül az egyik na milyen származású? Csak ezúttal elkapták őket.

  8. Prendick szerint:

    Na, megint jön valami özönvíz. 🙁
    Ha véletlenül eltünnék a fórumról, az nem azt jelenti, hogy elraboltak, hanem azt, hogy a wifis netemet elmosta a vihar.

    http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=276593

  9. Prendick szerint:

    Mire ideért volna az eső, szépen leesett. Néztem a radarképeken.

  10. Papi szerint:

    Szila!
    Ma (06.26) 6h22perckor HÉV-vel mentem (Csepeli) a Baráros térre a Szent Imre térről és volt ott egy BKV-s aki eligazította az embereket. Nem védeni akarom a BKV-t de ez az igatsághoz hozzá tartozik. Egyébként a TV csatornákon sehol nem szóltak a Csepeli HÉV problémájáról. Ja igen csak egy vágányon közlekedett a HÉV és csak egy szerelvény!

  11. Papi szerint:

    igazsághoz helyesen leírva!

  12. Szila szerint:

    Papi!
    Fogalmam sincs, hogy ezt hogy csináltad, én néhány perccel előtted még a buszon nyomorogtam.

Itt lehet hozzászólni !