Megint elítélték Kaiser Edét, most lopás miatt

Magyar Hírlap

Fotó: Béli Balázs, Magyar Hírlap

Két év három hónap börtönbüntetést szabott ki tegnap első fokon a csepeli bíróság a móri bűntett miatt jogerősen elítélt Kaiser Edére, egy ausztriai pénzváltó kifosztása miatt. A vádlott tudomásul vette a döntést, az ügyész azonban súlyosbításért fellebbezett.

A móri bűncselekmény miatt korábban tényleges életfogytiglani fegyházra ítélt Kaiser Edét tegnap a csepeli bíróság jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt mondta ki bűnösnek, s első fokon két év három hónapos börtönbüntetéssel sújtotta. A bűnsegédjének tartott Sz. Csaba pedig két év, öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Az ügynek csak azért van jelentősége, mert a móri perben a koronatanúnak hitt Kiglics Attila barátnője azt vallotta a bíróságon, hogy a nyolc áldozat halálával végződött bankrablás után Kaisernak feltűnően sok pénze lett. Kaiser Ede viszont azt mondta, azért volt pénze, mert 2002. május 12-én – három nappal a móri mészárlás után – kifosztott egy ausztriai pénzváltót. Védekezését a bíróság akkor nem fogadta el, azonban a Nemzeti Nyomozó Iroda végül e betöréses lopást is kivizsgálta, s bebizonyosodott: valóban Kaiser és társa járt a pénzváltóban.

A csepeli bíróság tegnapi döntésében megállapította, hogy Kaiser Ede 2002. május 12-én az osztrák A4-es autópálya nickelsdorfi pihenőhelyénél lévő pénzváltó ablakát felfeszítette, s onnan több mint 35 millió forintnak megfelelő valutát lopott el.

A vádlottak tudomásul vették a döntést, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett.

Ismert, hogy a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc áldozat halálával végződött móri bankrablás elkövetésével Kaiser Edét és Hajdú Lászlót vádolták. Kaisert a Fővárosi Ítélőtábla 2005 októberében jogerősen bűnösnek találta, és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Hajdú László esetében a táblabíróság új eljárást rendelt el, amelyben első fokon 2008 októberében felmentették a móri vádpont alól. A Nemzeti Nyomozó Iroda két és fél éve jelentette be, hogy Weiszdorn Róbert és az előzetes letartóztatása alatt öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László gyanúsítható a mészárlással. Ekkor Kaiser Ede védője, Dezső Antal azonnal perújrafelvételt kezdeményezett, amely a mai napig nem zárult le, azaz a férfi még mindig azért a móri bűntettért tölti szabadságvesztését, amely miatt már Weiszdornt is elítélték első fokon.

magyarhirlap.hu

2 hozzászólás “Megint elítélték Kaiser Edét, most lopás miatt” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    Svábbűnözés?

  2. Lora:) szerint:

    Legalább a nevéhez lehetett volna hű, és egy Kaiser’s közértet rabolhatott volna ki, 🙂 😛 ott is van azért bevétel – ki a kicsit nem becsüli…..

Itt lehet hozzászólni !