Teréz körúti robbantás: Teljesen biztos, hogy az elkövetőt fogták el

Fidesz.hu

Teréz körúti robbantás: teljesen biztos, hogy az elkövetőt fogták el

Teljesen biztos, hogy a Teréz körúti robbantót fogták el, célegyenesben van az ügy felgöngyölítése és megoldása – jelentette ki Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülését követően.

A bizottság fideszes alelnöke elmondta, a Teréz körúti robbantással kapcsolatban az ügyész arról tájékoztatott, hogy célegyenesben van az ügy felgöngyölítése és megoldása. A bizonyítékok alátámasztják, hogy az elkövetőt fogták el, aki jelenleg letartóztatásban van. Az elkövető egyáltalán nem működik együtt a hatóságokkal, ezért az okok és célok kiderítésén még dolgozni kell, de az ügyész azt ígérte, ezeket is hamarosan tisztázzák – fogalmazott a képviselő.

Németh Szilárd közölte, az ügyész azt is egyértelművé tette, hogy az elkövető a rendőrség, mint intézmény ellen hajtott végre tervezett és előkészített támadást. Beszámolt arról is, hogy a két sebesült rendőr fel fog gyógyulni, és tovább fognak szolgálni a testületben. A fideszes képviselő jó egészséget és jó rendőri munkát kívánt nekik, és egyúttal köszönetet mondott az TEK-nek, a rendőrégnek és az ügyészségnek, hogy szakszerűen és súlyához mérten gyorsan sikerült felgöngyölíteniük az ügyet.

A bizottság alelnöke kitért arra is, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága döntött két magánszemély ügyében, akik a TEK titkos információgyűjtését kifogásolták. Elmondta, a jogerős döntés ügyében a belügyminiszter a parlamenti frakciókhoz és a nemzetbiztonsági bizottsághoz fordult levélben.

Felhívta a figyelmet arra, a döntés a jelenlegi szabályozás hatályát nem érinti, a nemzetbiztonságról és a rendőrségről szóló törvény határozza meg az eljárásrendet. Érdekesnek nevezte a bíróság döntését, mert semmilyen nemzetközi jogszabály nem vonatkozik erre a témakörre, kizárólag ajánlások léteznek. Nemzeti hatáskörbe tartozik ennek a témának a kezelése – tette hozzá.

A bizottságon szóba kerül a TEK tegnapi akciója is, amikor a terrorelhárítási szervezet az ország különböző településein elfogásokat hajtott végre a nyomozóiroda felkérésére. Különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot foglaltak le, és 12 embert előállítottak. Az elfogások a bőnyi gyilkossággal kapcsolatos nyomozás alapján történtek.

Németh Szilárd álhírnek nevezte azt az állítást, mely szerint Áder János köztársasági elnök rokona a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának, a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös Istvánnak. Áder János az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, amely a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak (TIBEK), illetve a Terrorelhárítási Központnak a segítségével azonnal, soron kívül elvégezte a nemzetbiztonsági átvilágítását. A bizottsági ülésen egyértelművé vált mindenki számára, hogy Áder János köztársasági elnöknek semmilyen rokoni és egyéb kapcsolata nincs a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjével – közölte a bizottság fideszes alelnöke.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy hamarosan elkészül az az anyag, mely felméri, hogy hazánkban milyen paramilitáris, szélsőjobboldali szervezetek vannak, és ezeknek van-e, és ha igen, akkor milyen típusú a kapcsolata a hazai és a nemzetközi politikával. A képviselő azt kezdeményezte, hogy együttes ülést tartson a honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottság, ahol meghallgatnák a belügyminiszter ezzel kapcsolatos beszámolóját.

Forrás: Fidesz.hu

3 hozzászólás “Teréz körúti robbantás: Teljesen biztos, hogy az elkövetőt fogták el” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Ártatlanság vélelme?
    Már ha nem párt érdekeltségről van szó, pl a fideszes sötét úr, vagy pharon stb.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Biztosan a robbantót fogták el, de gőzük nincs az indítékról és semmi másról?
    Szerintem keresni kéne mást, az igazit…

  3. Surci szerint:

    virag elvtars ami a kezeben van az az itelet nem a vad 😄

Itt lehet hozzászólni !