Sorszám szerinti ellátás délelőtt 10 óráig

Változások az Áruház téri Szakorvosi Rendelő laboratóriumának működési rendjében

Csepel.hu

A Csepeli Egészségügyi Szolgálat Tájékoztatja a kerület lakosságát, hogy a Csepeli Szakorvosi Rendelő laboratóriumában június 22-től, a délelőtt 10 óráig terjedő időszakban, bevezette a beutaltak sorszám szerinti fogadását. Az intézkedés célja, hogy szervezettebben, az érkezési sorrendnek megfelelően, fogadhassák a reggeli nagyszámú betegforgalmat.

Az egészségügyi szolgálat vezetői kérik, hogy a laboratóriumi vizsgálatra érkezők szíveskedjenek a sorszámosztó automatákat használni, mert délelőtt 10 óráig sorszám nélkül senkit sem fogadnak a laboratóriumban. Délelőtt 10 órát követően a beutaló leadása és a betegfelvétel a hagyományos módon, sorszám nélkül, a felvételi ablaknál történik.

A sorszámosztó automaták elhelyezkedése és működési rendje:
– Az ügyeleti váróban, közvetlenül a bejárat mellett elhelyezett automatából már reggel 06 órától a rendelő nyitásáig hozzá lehet jutni az aznapi ellátáshoz szükséges sorszámhoz.
– A Szakorvosi Rendelő épületében az első emeleten, a laboratóriumhoz vezető folyosón is elhelyeztünk egy sorszámosztó automatát.
A rendelő nyitását követően már csak ezt az automatát lehet használni!
– A két automata összehangolt üzemmódban, az 1. labor gomb megnyomására, emelkedő számsorban adja a laboratóriumi vizsgálatra érkezők számára, a hívószámot.
– Kérjük Önöket, hogy személyenként csak egy sorszámot tépjenek le!
– Minden sorszám napi dátummal van ellátva és értelemszerűen csak, és kizárólag aznap lehet felhasználni.

A sorszám szerinti vizsgálat folyamata:
– Először a laboratórium betegfelvételi ablaka felett elhelyezett kijelzőn jelenik meg a beutalt hívószáma, amellyel a beutaló leadására hívja az asszisztens. Megtörténik a betegfelvétel. A sorszám a beutaltnál marad!
– A vérvételre jelentkezők még az előtt le tudják adni az egyéb, otthonról hozott, vagy helyben produkált vizsgálati anyagot, mielőtt a vérvételi munkahelyre hívnák.
– A beutaltat a vérvételre a vérvételi helyiség bejárata felett lévő kijelzőn hívják, ugyan azzal a sorszámmal .

A vérvételi helyiségben a vérvétel az éppen aktuálisan szabad munkahelyen történik. Itt a sorszámot le kell adni!

– A könnyebb eligazodást segíti váróban elhelyezett központi kijelző is, amelyen nem csak a sorszám, hanem az is megjelenik, hogy a beutaló leadására (1), vagy vérvételre (2-3-4) hívják a beutaltat.

Délelőtt 10.00 órát követően a beutaló leadása és a betegfelvétel a hagyományos módon, sorszám nélkül, a felvételi ablaknál történik.

Csepeli Egészségügyi szolgálat

csepel.hu

7 hozzászólás “Sorszám szerinti ellátás délelőtt 10 óráig” bejegyzésre

  1. GAM szerint:

    9:30-ig! Tapasztalat!

  2. lolka szerint:

    Igen sokan már korán nyitás előtt oda mennek, én is (muszály) és már a bejáratnál probálnak egy sorrendet kialakitani, pedig a lépcsőn dől el ki milyen fürge. Igy most már oda lehet menni hatra, hogy azért a munkahejre is odaérjen az ember.

  3. Márta szerint:

    Erremár nem is tudok mit mondani az egész renszer ugy ahogyvan nagy sz….. Nincs levegö többen rosszul lesznek órákat kell várni mindenhol,
    hiába van idöpont …. eszt is jól meg csinálták 🙁

  4. LB szerint:

    Meg van az új biznisz! Sorszámot vegyenek, friss ropogós a sorszám!

  5. Zsóka szerint:

    Én attól tartok, hogy aki nagyon beteg és azért küldik laborba,hogy a betegség oka tisztázódjon, az most is órákat ,rosszulléttel küzdve fog ott ülni, vagy lázasan, mert akinek csak rutin ellenőrzése lesz az reggel 6-kor leszakít magának, na meg ha már ott van a szomszédnak is sorszámot, aki pedig betegen örül,ha nyitásra. Nem beszélve róla ha az illető akinek ezért esetleg egy órát is várnia kell, még cukor beteg is.
    Nagyon jó az automata, de valahogy máskép kellene ,megoldani, a betegeket és cukorbetegségben szenvedőket előre kellene sorolni, sajnos ez tapasztalatom, hogy volt olyan, reggel nyitásra mentem,mert tüdőgyulladásom volt ,lázas voltam, de a torkom is fájt, annak eldöntésére vírus,vagy bacilus el kellett menjek laborba, és fél 9-re kerültem sorba, cukorbeteg is vagyok már rég be kellett volna az inzulint adnom.
    Akinek ez nem okoz gondot lázasan is nagyon rosz ott ülni, így duplán, mert már hányingertől kezdve minden elkapja az embert.
    Ezt azért írtam le,hogy ne csak a rutin laborosokra gondoljanak, mert sajnos nem csak ők járnak oda.

  6. Lora:) szerint:

    Igen, igen, igen…. és a végén a beteg ettől fog megbolondulni, hogy mikor? hova? meddig? kihez? miért? és most akkor mi van?

    Barátaim, teljesen összeomlott az egészségügyi-rendszer…..
    Egy társadalomban ( csöppnyi államigazgatási ismeretk) alapvető dolognak kellene lennie az ellátásnak, ehelyett ebben az országban csak mindent átalakítanak, megváltoztatnak, nem fordítanak rá pénzt…. ja és súlyos milliárdokat lopnak el ismétlelten a szemünk elől, amit persze a melós magyar termel meg….ebből tudjátok Ti is leszűrni mennyit ér a saját Hazátokban az egészségetek!

    Megértem, miért mennek el a magyar orvosaink külföldre!

  7. K. Ferenc szerint:

    Nekem időpontom volt, egy óra csúszással be is jutottam. Majd felírt olyan injekciót a doki az ortopédián ami hiány cikk, de mondta lehet utána kell járnom. Mindenhol mondták, ez beszerezhetetlen. Majd vissza mentem, hogy írjon fel másikat. 1 óra csúszással meg is jött, majd az aszisztens nő közölte, hogy valahol a városban lehet még találni. Aztán hozzá tette, hogy a doki tud egy helyet nincs messze a Margít híd másik oldalán. Ekkor azt hiszem jogosan durrant el az agyam, és ott hagytam némi halk anyázással. Köszönöm, de ebből többet nem kérek.

Itt lehet hozzászólni !