Le Figaro: Magyarországra menekülnek a németek a migránsok elől

mandiner

Le Figaro: Magyarországra menekülnek a németek a migránsok elől

Megötszöröződött a Magyarországon, a Balaton környékén ingatlant kereső németek száma a francia Le Figaro cikke szerint. A francia lap nagyriportjából az derül ki: az ok egyértelműen a menekültválság. A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka.

Egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A Vigyázó blog szúrta ki, hogy a Le Figaro részletes riportban ír arról: egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A francia lap szerint a német családok leginkább a Balaton környékén vásárolnak maguknak ingatlant. Ez a jelenség jelentősen felerősödött azóta, hogy Berlin meghirdette a nyitás politikáját a menekültkérdésben. A francia újság több ingatlanügynökkel, akik magyarországi ingatlanokat értékesítenek, és áttelepedő családdal beszélgetett.

Az újság által megszólaltatott Ottmar Heide ingatlanügynök szerint tíz ügyfele közül nyolc a migránsáradat miatt keres magának Magyarországon ingatlant, Günter Schwarz, a Balaton Immobilien ingatlanügynökség tulajdonosa pedig azt mondja, soha nem volt ekkora érdeklődés Németországból. „Naponta 15-20 érdeklődő van, ez ötszöröse a tavalyinak. Az ügyfeleim 50 és 100 ezer euró közötti ingatlanokat keresnek” – idézi a francia lap cikkét a Vigyázó blog.

A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka. Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment és behúzta a nemet.

Forrás: mandiner

33 hozzászólás “Le Figaro: Magyarországra menekülnek a németek a migránsok elől” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Eladom nekik jó euróért a kéróm. Kommen zi bitte hirtelen ájnc zváj policáj. Ihh mőhte ájne kóla.dánke

  2. Jobban szerint:

    “Négy ember került kórházba Frankfurt am Mainban, miután egy késes támadó megsebesítette őket – írja a Deutsche Welle. Chantal Ench rendőrségi szóvivő szerint a Hauptwache pályaudvaron történt a támadás, azt még vizsgálják, egy vagy több elkövető késelt-e.
    Iszlamista para
    A DW szerint ugyan Németországot elkerülték a durva iszlamista terrortámadások, sok kisebb incidens történt, amit az Iszlám Államhoz köthető menedékkérők követtek el. Emlékezetes, amikor egy 17 éves afgán fiú baltával támadott egy vonat utasaira Würzburgnál (öt sérült) vagy amikor Ansbachban egy zenei fesztiválon robbantotta fel magát egy szír férfi (15 sebesült).
    Épp e hónap elején fogtak el Chemnitzben egy férfit, Dzsaber Albakrt, aki a gyanú szerint támadásra készült a berlini reptér ellen. Albakr azóta öngyilkos lett a cellájában.
    Közben egy korábbi hamburgi támadást a saját, Amaq nevű hírügynökségén keresztül magára vállalt az Iszlám Állam, aminek a Bild szerint ez lenne így az első halálos németországi támadása. Egy tinipárra támadt rá egy ismeretlen a Kennedy hídnál, a folyóparton, egy 16 éves fiút halálra késelt, egy 15 éves lányt pedig a folyóba lökött. A fiú a kórházban életét vesztette.”
    http://24.hu/kulfold/2016/10/30/negy-embert-keseltek-meg-frankfurtban/

  3. Jobban szerint:

    “A Korán egy Allahnak írt himnusszal kezdődik, és a világ politikai dominanciájával fejeződik be…
    Manapság senki nem megy a halálba Cézárért, Napóleonért, Nagy Sándorért. Mohamed viszont feltalálta a civilizációs hadviselést, a háború új formáját. A mai napon is meghalt valaki Mohamedért….„Buta hibákat követünk el az iszlám elleni fellépés kapcsán. Fegyvereket, bombákat is bevetünk, de fegyverekkel és bombákkal soha nem fogjuk legyőzni az iszlámot. Ezt csak ideológiai vitákkal tehetjük meg, ugyanis ez az ideák háborúja” – mondta Warner, aki többször is megismételte, hogy civilizációs háború zajlik jelenleg…A professzor hangsúlyozta, hogy az iszlám alapvető etikai elve az, hogy dualista. Ezt mutatja például az, hogy egy bizonyos fajta etikával kezeli a muszlimokat, és egy másik etika vonatkozik a nem muszlimokra, a káfírokra. Figyelembe kell venni, hogy semmi nem megengedett, ami ellenszegül az iszlámnak…„Amerikában a feleségbántalmazás tilos, a Korán viszont megengedi” – ami szerinte megint csak felveti, hogy miképpen lehetnének az USA-ban, vagy akár Magyarországon ugyanazok a törvények érvényesek a muszlimokra, és a többiekre.
    „Ellenérvként szokták mondani: Amerikában is sok férfi megveri a feleségét. De ott ezzel törvényt szeg. Ha muszlim teszi ugyanezt, akkor teljesíti a kötelességét. Kérdés, hol a híd a kettő között, hol a multikulturális kompromisszum. Doktrinális alapon az iszlám civilizáció a minden törvény feletti uralkodásról szól. Sokan mondják, hogy ismerünk kedves muszlimot, és ő nem is veri a feleségét De a saría alapján joga lenne hozzá, hogy megverje”.
    Bill Warner szerint nincs átjárhatóság a két út között, „vagy az egyik, vagy a másik. Az iszlám doktrína alapján gyűlölni kell a káfírt, le kell fejezni. Gyűlölet és szeretet között lehetséges-e a kompromisszum?”…„Budapest megélte az iszlám multikulturalizmusát 150 évig. Én nagyon odafigyelnék arra, hogy a történelemnek ezt a részét minden magyar gyerek megtanulja, mert az iszlám a saját gyerekeinek egy másik történelmet tanít. Spanyolországban több, mint hétszáz évig harcoltak, hogy kiűzzék az iszlámot. A muszlimok és a baloldaliak azt mondják, hogy ez volt Spanyolország aranykora, a civilizáció csúcspontja. De szeretném megkérdezni, ha ennyire aranykor volt, miért harcoltak a spanyol keresztények ennyi időn át azért, hogy kiűzzenek egy ilyen csodálatos multikulturális civilizációt?” – feszegette a baloldali körökben mindmáig tabunak számító témát, a „kordobai aranykor” mítoszát.
    A MIGRÁNSPÁRTIAK NEM ISMERIK AZ ISZLÁMOT
    A bevándorlással kapocslatos kérdés megválaszolásakor újra hangsúlyozta: mást jelent az iszlám, és mást jelentenek maguk a muszlimok. „Akik simogatják a migránsokat, nem ismerik az iszlámot” – tette hozzá. Warner szerint hiba lenne azt mondani, hogy az Iszlám Állam gyakorlata maga az iszlám.
    „Az emberek nem értik a különbséget a jó muszlim és a kedves muszlim között. Ugyanis a jó muszlim az, aki követi a saríát, megtartja az összes szunnát és teljes egészében a Korán szerint él. Akit mi kedves muszlimnak tartunk, az azért olyan, mert nem gyakorolja az iszlám minden aspektusát.”
    http://magyaridok.hu/kulfold/mohamednek-hiszek-nem-a-balos-ertelmisegnek-1137496/

  4. Jobban szerint:

    Muszlimok tüntettek a Colosseumnál, mivel szerintük nincs elég és megfelelő imahely a számukra Rómában
    http://magyaridok.hu/kulfold/mohamednek-hiszek-nem-a-balos-ertelmisegnek-1137496/

  5. Jobban szerint:

    WIR SCHAFFEN DAS
    ” Ottmar Heide ingatlanügynök szerint tíz ügyfele közül nyolc a migránsáradat miatt keres magának Magyarországon ingatlant, Günter Schwarz, a Balaton Immobilien ingatlanügynökség tulajdonosa pedig azt mondja, soha nem volt ekkora érdeklődés Németországból. „Naponta 15-20 érdeklődő van, ez ötszöröse a tavalyinak. Az ügyfeleim 50 és 100 ezer euró közötti ingatlanokat keresnek” – idézi a francia lap cikkét a Vigyázó blog.
    A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka. Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment és behúzta a nemet.” (Le Figaro Ces Allemands qui fuient leur pays pour s’installer en Hongrie; Vigyázó blog Le Figaro: Magyarországon keresnek menedéket a német polgárok; mandiner)
    Sok szeretettel és nagy-nagy megértéssel fogadjuk menekülő német testvéreinket!
    Magyarország –mint a múltban is- most is befogadja őket, és erejéhez mérten támogatja letelepedésüket, beilleszkedésüket.
    Wir schaffen das! Éljen a wilkommenskultur!”

    Bayer Zsolt

  6. Betke szerint:

    Jobban, arra nem gondol, hogy nàlunk olcsó az ingatlan és nekik köszönhetõen(persze nemcsak a németeknek) jól fel is verik az àrakat?

  7. Jobban szerint:

    Betke “A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka. Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment és behúzta a nemet.”
    http://badog.blogstar.hu/2016/10/29/wir-schaffen-das-/31333/
    A magam részéről, nem mennék pl. Albániába lakni, csak azért mert ott olcsóbbak az ingatlanok.

  8. Jobban szerint:

    „Az európai cégeket felvásárló kínai befektetők ellen akar vétójogot Berlin
    A német kormány komoly erőket készül megmozgatni azért, hogy a jövőben megakadályozhassák, hogy kínai befektetők német vállalatokat vásároljanak fel egyes, kiemelt szektorokban….Nahát! Hová fog ez vezetni!? Mi lesz így a szabadsággal, a liberalizációval meg a deregulációval?! Micsoda tűzrevaló, szemenszedett protekcionizmus ez, a piacgazdaság nem egy, de két lábbal tiprása! Sőt! Némi nemzeti érdek „stichet” is érezni vélek e mögött, értik ugye, NEMZETI érdek, ráadásul a németeknek… Ez nagyon rémisztő, ez ellen fel kell lépni. Hiszen tudjuk jól, Orbánt is pörölycsapások érték mindig, ha felmerült a protekcionizmus és a nemzeti érdek odalent a keleti végeken. Hát akkor nem férkőzhet be ez a mentalitás Európa kellős közepébe, a centrumba a perifériáról.
    Még a végén itt mindenféle NEMZETI érdekek fognak előtérbe tolakodni! Hallatlan! Éberség, liberális elvtársak! Éberség!”
    http://badog.blogstar.hu/2016/10/29/o-tempora-o-mores-/31335/

  9. Jobban szerint:

    HAMBURGI KÉSELÉS
    Az Iszlám Állam magára vállalta a gyilkosságot
    http://mno.hu/kulfold/az-iszlam-allam-magara-vallalta-a-gyilkossagot-1369052

  10. Betke szerint:

    Jobban, ha régóta vannak hazànkban és szavazhattak is, akkor õk nem a mingrànsok miatt költöztek ide!

  11. Ütvekúró szerint:

    Ott még az átlag németnek is van épp elég pénze egy normális ingatlanra, itt az átlag magyarnak meg egy szar panel is már luxusnak számít, még ha csak albérletnek veszi ki, az is. Nem hiába húznak el innen az emberek. Elegük lett a cselédsorsból.

  12. Jobban szerint:

    Betke: “Van olyan megszólaló is…”

  13. robi szerint:

    http://24.hu/kozelet/2016/10/30/kosa-szerint-egesz-jok-a-magyar-berek-nem-a-penz-miatt-mennek-kulfoldre-a-magyarok/

    Két ember biztosan elégedett a bérével.
    A Kósa az enyémmel, én a Kósa Laláéval.

  14. Happy szerint:

    Robi!
    Kósa Lajos kijelentése nem lep meg. Aki még nem dolgozott munkaviszony jellegű jogviszonnyal egy percet sem, ráadásul azt is tudjuk róla, hogy nagyon ” intelligens ” ember.
    Szóval azt mond amit akar, csak röhög rajta mindenki. Tuszihuszár.

  15. Jobban szerint:

    http://888.hu/article-botrany-nemetorszagban-merkelt-nem-hivtak-meg-a-csu-kongresszusara?source=hirstart
    “…Németországban: Merkelt nem hívták meg a CSU kongresszusára
    A bajor Keresztényszociális Unió azért nem hívja meg kongresszusára Angela Merkel német kancellárt, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió elnökét, hogy ne mutatkozzanak meg nyílt színen a két párt nézeteltérései a migránsügyben.”

  16. Nagyapó szerint:

    Ütvekúró! Nézze meg a németek hány százalékának van ingatlanja és ez az adat milyen Magyarországon!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Nagyapó szerint:

    Happy meg robi! Tegyenek annyit Debrecenért meg az országért, mint Kósa, akkor nem csak kocsmára fog jutni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. robi szerint:

    Nagyapó!
    Arról mi a véleménye, hogy miért mennek el az emberek Magyarországról, ha nem a jobb élet reményében?
    Mert erről Kósa sem tesz említést.

  19. robi szerint:

    Ütvek..!
    Ha nálunk nem lett volna az átkos, az emberek kilenctizedének semmilyen magántulajdona nem lenne!
    Akkor épültek a lakótelepek és a magyar falvak.

  20. Happy szerint:

    Jobban!
    Megkérnélek szépen, hogy még több cikket linkelj ide, mert nélküled senki nem tudja, hogy mi történik a nagyvilágban. Németország a saját problémáját megoldja idővel saját maga.

  21. Happy szerint:

    Nagyapó!
    Való igaz, hogy én nem tudok annyit tenni Debrecenért, mint Kósa. Talán azért, mert nem vagyok polgármester. Hogy az országért mit tettem eddig, azt viszont nem maga fogja megítélni.

  22. Happy szerint:

    Nagyapó!

    Már megint mellébeszél! Németországban azért laknak bérelt lakásban, mert ott az van több, mint saját ingatlan. A több száz éves lakáspiaci helyzet nem változik.

  23. Happy szerint:

    Robi!
    Persze hogy nincs kivándorlás, csak azért mennek el innen a fiatalok mert ott nyugaton jobb a klíma. Ja, hogy emberszámba veszik őket? Az ” képtelenség “.

  24. Jobban szerint:

    Happy, kérés nélkül is fogok linkelni a továbbiakban is…

  25. Jobban szerint:

    Annyira elegük van a bevándorlás okozta feszültségekből a tősgyökeres németeknek, hogy inkább tömegestül elhagyják az országot.
    Nem hivatalos becslések szerint mintegy másfél millió illegális bevándorló érkezett Németországba az elmúlt 18 hónap alatt, melyből körülbelül 500 ezer migránsnak egyből nyoma is veszett az országban. A német kancellár, Angela Merkel által előidézett tarthatatlan állapotok miatt azonban annyira elegük van az iskolázott, tősgyökeres németeknek, hogy egyre többen választják az elvándorlás lehetőségét.
    Amíg a migránsáradatot elsősorban a német munkaerőhiány orvoslására és másodsorban a később letelepedettek szavazatáért engedélyezte Merkel, addig a legfrissebb jelentések szerint csak 2015-ben
    mintegy 138 ezer tősgyökeres német vándorolt el Németországból a jobb élet reményében.
    Ez a tendencia azonban nem új, hiszen Németország eddig is elképesztő kivándorlási hullámmal küszködött, amelyet igyekeztek véka alá rejteni. A statisztikák szerint az elmúlt évtizedben majdnem másfél millió német kerekedett fel, és hagyta el az országot, amely komoly károkat okozott a német társadalmi rendszer tagoltságában, hiszen az elvándorló németek nagy része rendkívül iskolázott volt.
    Szakértők szerint a teljes mértékben elhibázott migránsáradat kezelése csupán még inkább fel fogja gyorsítani az eddig is aggasztó mértékű német kivándorlási hullámot. Továbbá óva intenek arra is, még ha a számok szintjén ki tudja Németország pótolni a tősgyökeresek által hátrahagyott űrt a muzulmán bevándorlókkal, sem kulturálisan, sem pedig munkaerőben nem nyújtanak érdemi megoldást, sőt inkább hátrányt jelentenek.
    http://888.hu/article-kivandorlasi-hullam-fenyegeti-nemetorszagot

  26. Jobban szerint:

    Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 382 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza, a megelőző héten – október 17-től 23-ig – ez a szám 359 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 36 határsértőt fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.(MTI)
    http://demokrata.hu/hir/belfold/tobb-mint-160-hatarsertot-tartoztattak-fol-hetvegen

  27. Jobban szerint:

    Magyarország érdekeit a magyaroknak kell megvédeniük
    A mai magyarok nem követhetik el a dualizmus kori hibát: érdekeik védelmét nem lehet másra bízni
    http://demokrata.hu/hir/belfold/magyarorszag-erdekeit-magyaroknak-kell-megvedeniuk

  28. Nagyapó szerint:

    Happy! Németországból 2015-ben 998 000 ember kivándorolt, ami 9 százalékos – 83 ezer fős – növekedést jelent (hrportal.hu/c/tortenelmi-csucson-a-be–es-kivandorlas-nemetorszagban-20160714.html). Vajon miért mentek el? “Ja, hogy emberszámba veszik őket?”
    A 300 000 külföldi magyar munkavállalókban a határ menti munkavállalók is benne vannak.
    Happy! Nem kell a hangulatkeltő szöveg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Happy szerint:

    Nagyapó!
    Ki a hangulatkeltő? Németország lakossága 80 millió 620 ezer ember, ebből vándorolt ki majd egymillió. Hazánkban nem él 10 millió ember és ebből vándorolt ki 370 ezer! Nem 300!
    Az meg nem mindegy, hogy határ menti vagy nem? Ők sem imádkozni járnak át.

  30. Happy szerint:

    Nagyapó!

    És hány kivándorolt német tér haza?http://www.hirado.hu/2015/03/10/nemetorszagbol-tobbnyire-jol-kepzett-fiatalok-vandorolnak-el/

    580 ezer tér vissza, ezért évente átlagosan 25 ezer embert veszít.

  31. Betke szerint:

    Happy, kösz, hogy csak a linket kapjuk, nem az egész cikket! Lehet, hogy egyeseknek nem sok önálló gondolata van……..

Itt lehet hozzászólni !