Nemzeti színekben pompázik Budapest legmagasabb építménye

Hirado.hu

Nemzeti színekben pompázik Budapest legmagasabb építménye

Piros-fehér-zöldbe borult a főváros legmagasabb építménye, a Főtáv Zrt. 203 méter magas Kunigunda úti kéménye.

Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából három napon át, péntektől vasárnapig díszkivilágítással festik meg az építményt. A több kilométernyi távolságból is látványos kivilágítást 19 órától éjfélig kapcsolják majd be.

A vállalat ezzel szeretné felhívni a figyelmet a távfűtés előnyeire, így például arra, hogy a távfűtés alkalmazása élhetőbb városi környezetet, a fűtési idényben is tisztább levegőt és biztonságosabb otthonokat eredményez – áll a közleményben.

A cég szerint a mindennapokban is érzékelhető javulást hozna Budapest életében, ha az összes fővárosi lakást és középületet a távhőrendszerre kapcsolnának. Minden 10-10 ezer, gáz- vagy fafűtésről távhőre váltó háztartás és közület évi mintegy 47 tonnával csökkentené a fűtési eredetű károsanyag-kibocsátást – tették hozzá.

Írtak arról is, hogy a modern nagyvárosokban egyre inkább a távhő határozza meg a környezetbarát jövőt: Párizsban a geotermia, Oslóban a fjordok hőenergiája, Londonban a metróhálózat állandó hőmérsékletű levegője, Törökországban a pisztáciahéj, máshol pedig a szennyvíz felhasználásával fejlesztik az olcsó, megbízható és a városi életminőséget javító technológiát.

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “Nemzeti színekben pompázik Budapest legmagasabb építménye” bejegyzésre

  1. Géza szerint:

    Ez is az én pénzemből megy.!

  2. bagoly szerint:

    Na na Kedves Géza !

    Az enyémből is ! /osztoznunk kell / !

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Á, Urak!
    Ez egy fűtőmű, inegrált villamos erőművel egyben – saját használatra – így ingyen megy a kő kemény 10-20 kWh villany. Ez legyen most a legkevesebb! 🙂

  4. Bercsik Károly szerint:

    Lehetne folyamatos a kivilágítás.

Itt lehet hozzászólni !