Németh Szilárd: Elfogadhatatlan lenne a garázdaság a nemzeti ünnepen

Origo

Németh Szilárd: Elfogadhatatlan lenne a garázdaság a nemzeti ünnepen

A Fidesz alelnöke szerint tisztelettel, méltósággal kell emlékezni a hősökre, október 23-án Juhász Péter akciójának pedig büntetőjogi következményei lehetnek. Arról is beszélt, hogy egyet tudnak érteni a Jobbik elnökének áprilisi kijelentésével, amely szerint hazaáruló, aki nem szavazza meg az alaptörvény módosítását, azt azonban elfogadhatatlannak tartják, hogy Vona Gábor havonta változtatja álláspontját, hatalmi érdekei függvényében.

Németh Szilárd szombaton tartott sajtótájékoztatót, ami után az MTI-nek azt mondta: a brüsszeli európai uniós csúcson egyértelművé vált, hogy az Európai Bizottság és az elnöke továbbra sem tett le a kényszerbetelepítésről, ezért a kormány előtt még nagy küzdelem áll, hogy meg tudja akadályozni ezt. 

Németh Szilárd azt mondta, hogy minden ellenzéki pártnak látnia kell, hogy ez nagyon fontos nemzeti érdek, ami egyben a magyar kultúráról, a gyerekeink jövőjéről és Magyarország biztonságár jól szól.

A Fidesz alelnöke azt is elmondta, hogy az alkotmánymódosítás azon alapul, hogy az október 2-ai népszavazáson több mint 3,3 millió ember egy irányba szavazott. Hozzátette hogy a 3,3 millió ember között nem csak Fidesz-KDNP-s, hanem közöttük jobbikos és baloldali is volt.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy aki az alaptörvény-módosítás ellen szavaz, az a migránsok betelepítése, Brüsszel politikája mellett voksol.

Aki támogatja a módosítást, az az emberek akaratát szeretné végrehajtani, Brüsszelt pedig megállítani. Németh Szilárd azt is mondta, hogy hamarosan minden képviselőnek színt kell vallania ebben a kérdésben.

A Fidesz alelnöke kiemelte, hogy sok nemzeti érzelmű jobbikos is a betelepítés ellen szavazott, mert figyelt pártja elnökére, ahogy fogalmazott, az áprilisi Vona Gáborra.

Akkor ugyanis a Jobbik elnöke a parlamentben azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, az hazaáruló. Németh Szilárd azt mondta, hogy az áprilisi Vona Gáborral egyet tudnak érteni, de úgy látszik, ő havonta változtatja álláspontját, egyéni hatalmi érdekei szerint. Azt mondta: Ha úgy tetszik, neki a magyar nemzet már nem más, mint egy újság címe.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójával kapcsolatban Németh Szilárd azt mondta: tisztelettel, méltósággal kell emlékezni, emlékeztetni a hősökre, a provokációt, a garázdaságot vagy az arra való felbujtást elfogadhatatlannak tartják.

Hozzátette azt is, hogy egy jogi szakvélemény szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke provokatív akciójának, amely nem más, mint garázdaságra való felbujtás, nagyon komoly büntetőjogi következményei lehetnek.

Forrás: Origo

13 hozzászólás “Németh Szilárd: Elfogadhatatlan lenne a garázdaság a nemzeti ünnepen” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Emlékezzünk! Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak – magyarforradalom1956

  2. Letiltatni szerint:

    soros pénzen kiképzett ügynökök

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Letiltatni!
    2006-ban is ezt írták. 😉

  4. csusztatoorban szerint:

    adóforintjainkon megzsírósodott szilárdka; ettől nem kell tartani, 10 éve ti gerjesztettétek az indulatokat, a mai ellenzék nem olyan talpraesett , hogy ezt viszonozza….

  5. Grün Izidor szerint:

    Ezt az emberszabásút néhány társával együtt azért tartja a Vezír mert gondolkodás nélkül kimondják a legnagyobb baromságot is, jelentős terhet véve le ezzel a többiek válláról! 😀

  6. vazul néni szerint szerint:

    ez is már történelem https://www.youtube.com/watch?v=O9UfdtiSRgk

  7. vazul néni szerint szerint:

    Grünt is a Fidesz fizeti ,hozzászállásainak következtében permanens növekedik a fidesz tábora

  8. Tsepeli szerint:

    És a grun félét minek tartjuk? Hasznuk semmi, csak paraziták.

  9. Grün Izidor szerint:

    Tsepeli!
    “Öreg kutyát nem a haszna miatt tartják!”
    Ha azzal a 41 év befizetett járulékkal nem érdemeltem ki ennyit akkor fel is akasztathat a hatalom!
    Bár nekik attól sokkal kifinomultabb módszereik vannak! 😀

  10. Jobban szerint:

    Köszönjük Vazul néni a Civil jelentés linkjét.

  11. Nagyapó szerint:

    No de mit ír a témáról a Fedél Nélkül (Népszabadság-melléklettel)?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. vazul néni szerint szerint:

    Szívesen Jobban , jobboldali elhajló vagyok 🙂

  13. Jobban szerint:

    Köszönöm Vazul néni 🙂 én is… 🙂 meggyőződéses 🙂
    Hajrá Magyarország, hajrá Csepel!

Itt lehet hozzászólni !